Малките неща изяждат живота ни
Психология

Малките неща изяждат живота ни

Малките неща изяждат живота ни, категорични са психолози. Всеки ден правим милион малки, ежедневни неща. И не забелязваме колко ценна енергия се изразходва за това. Но силите могат да се насочат в по-градивна посока и да се постигне много. Ето защо, до великите хора винаги има някой, който поема бремето на ежедневните грижи.

Малките неща изяждат живота ни

Покажете му любовта си с някое от тези изречения. Гарантирано ще разтопите сърцето му

Любовта ще остане при вас завинаги с тези 7 правила от психолози

Малките неща отнемат толкова време и енергия, колкото и големите. Но забравяме за това. Някак си не го вярваме. Толкова много са дребните неща! Те отнемат много енергия. А за грандиозни дела често не остават сили. Всъщност, са нужни толкова усилия, за да се бориш със съседа от блока, който е завзел два метра земя, колкото са необходими, за да завладееш Ниневия или Мидия. И също толкова време.

Малките неща поглъщат нашия малък живот. Ремонтът на банята отнема толкова време и усилия, колкото са необходими за създаването на страхотна статуя, която ще надживее вековете. Почистването на апартамента отнема толкова енергия, колкото е необходимо за създаването на брилянтно стихотворение. Или обмисляне на план за военни действия. А чатът с досадни хора отнема толкова време и усилия, колкото и важните бизнес преговори.

Обикновено съпругите на велики писатели и музиканти се грижат за малките неща: кухнята, къщата, децата, подреждането на ръкописи и кореспонденция… Или верният помощник решава малките въпроси на командира. Или предан слуга урежда дребните домакински задължения на благородника. Най-често е съпругата, разбира се. Или майката.

Човек трябва да бъде много благодарен на този, който решава малките въпроси и е зает с ежедневните неща. Благодарение на тези хора, великите и талантливите имат ресурс за големи дела.

Ако трябва да гледат деца, да чистят апартамента си, да гладят собствените си ризи, да спорят с издатели или да поправят крана в банята, те няма да спечелят и постигнат нищо. Така че, до великия човек винаги има някой, който е зает да урежда малките му дела. Това е първото.

И второ, пазете се да не затънете в токсични дребни неща. Онлайн спор с анонимен човек ще отнеме ресурс, който може да ви донесе богатство. Съдебният спор със съсед ще отнеме толкова усилия, колкото намирането на добра работа. Безсмисленото общуване с обсебен човек ще отнеме време и енергия, което би било достатъчно, за да създадете идея за проект, да напишете статия, да научите нови неща…

Това е правилото за запазване на енергията: малките неща отнемат толкова ресурси, колкото и грандиозните. Един каменен блок тежи колкото вагон с чакъл. Ако помните това, можете по-правилно да разпределите времето и живота си. И да го направите страхотен. Или малък…

infomax-logo-50-15-HW Ралица Паскалева: Излизахме на терасата и пеехме “Здравей, как си, приятелю?”

Малките неща изяждат живота ни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе