Връзката, която искам да спася! Защото държа на теб и те обичам

Любов и партньорство

Връзката, която искам да спася! Защото държа на теб и те обичам

Проблемите в една връзка доминират и в един момент просто настъпва нейният край. Тъжна развръзка, която не е трябвало да бъде допусната да се случи. Защо повечето двойки позволяват на трудностите да ги пречупят? Краят на връзката, не означава край на любовта. И докато се обичате, винаги ще има смисъл. Да се борите един за друг. За вашето щастие. И за вас самите. Защото любовта е по-силна от всичко друго на този свят.

Няма проблем, който да не може да бъде решен, стига само и двамата да го желаете силно и истински. Да, може би той е този, който винаги ще обичаш. И не искаш да е само в сърцето ти, но и в живота ти. Искаш да му се отдадеш и да бъдеш с него завинаги. Или както се казва „докато смъртта ви раздели“.

Но понякога просто се предавате и оставяте препятствията да ви съборят. И да ви разделят. Кога спряхте да вярвате един в друг. Нали заедно можехте да преминете през всичко? Или това са били само празни думи, без никаква стойност. Неспазени обещания. Пропуснати моменти. Несбъднати мечти. Илюзия.

Докато има любов – винаги ще има смисъл. Да се борите, независимо колко трудни ще са битките. Защото той си заслужава. Ти си заслужаваш. Искаш го. Обичаш го. Не го пускай да си отиде. Не я пускай да си отиде. Любовта.

Дръжте се здраво за ръце. И преминете през всичко заедно. Помнете, че дори и след най-голямата и силна буря – винаги изгрява слънце.

И любовта побеждава. Винаги. Във всичко.

Представяме ви някои съвети, как да спасите вашата връзка.

Подобрете комуникацията

Успешната комуникация е ключът към здравите отношения. Комуникирайте по-често и по-откровено един с друг. Споделете нещата, които ви дразнят във вашия партньор и се опитайте да изгладите различията и противоречията, които имате. Често проблемите се появяват, защото се пречупва правилната комуникация между двойките. Може би от гордост, страх или липса на внимание. Научете се да общувате по-добре. И не след дълго ще забележите промяната в отношенията ви.

Правете компромиси

Компромисите са задължително условие, за да бъде връзката ви успешна. И двамата не сте перфектни и трябва да се приемете такива, каквито се. И да се научите да правите компромиси, заради другия. Заради щастието ви. Гордостта и инатът биха ви попречили. Те няма да ви направят щастливи. Забравете за тях. Поставете любовта на първо място. Научете се да оставите егото си настрана.

Наслаждавайте се един на друг

Работата и задачите за изпълнение винаги ще ги има. Те няма да избягат, но вашата половинка може и да го направи. Отделяйте повече време, за да го прекарате заедно. Наслаждавайте се един на друг и всеки ден си припомняйте колко важни сте един за друг. Не позволявайте на сивото ежедневие и ангажиментите да ви погълнат. И да отнемат щастието и любовта от живота ви.

Бъдете отговорни

Трябва да сте наясно, че когато сте във връзка, вие носите отговорност. За собствените си действия и постъпки и за чувствата на човека до вас. Трябва да се научите да бъдете отговорни за вашите грешки и да се извинявате. Доверието и уважението са тези, които изграждат една връзка.

Потърсете професионална помощ

Ако ви е трудно да разрешите проблемите във връзката ви сами, то обърнете се към професионална помощ. Започнете да посещавате семеен терапевт, който определено ще ви помогне. Не се срамувайте, нито страхувайте. Напротив. Фактът, че се обръщате към него означава, че наистина държите един на друг и не искате да се разделяте.

Бъдете смели. Вярвайте един в друг и знайте, че ако любовта между вас е истинска, тя ще устои на перипетиите във времето. Ако се научите на взаимно уважение, доверие и компромиси, няма как да не се справите и с най-трудните за решаване проблеми. От вас зависи.

0 Споделено
Tagged , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap