Лейди Даяна: Защо „Кралицата на човешките сърца“?

Лейди Даяна
Интересно Психология

Лейди Даяна: Защо „Кралицата на човешките сърца“?

Лейди Даяна бе наричана от милиони хора по света „Кралицата на човешките сърца“.  Лейди Ди беше игрива, смела, искрена, говореше от дълбините на душата си, водеше хората със сърцето си и нарушаваше „правилата“ по протокола на кралското семейство …  Тя беше скромна, обикновена, но и също толкова загадъчна, непокорна, привлекателна…

Днес, на 1 юли, Принцесата на народа – Лейди Даяна трябваше да отпразнува своят 61 Рожден ден. За жалост пишем, говорим и си спомняме за нея в минало свършено време. Въпреки, че изминаха почти 25 години от нелепата смърт на Лейди Ди, тя продължава да бъде жива, обичана и незабравима от милиони човешки сърца.

5 ЖИТЕЙСКИ УРОЦИ на легендарният Джет Ли 

Притча за трите въпроса на ЖИТЕЙСКАТА ФИЛОСОФИЯ 

Всички сме родени със сърце на орел (Притча за орела и пилето) 

Лейди Даяна: Как и защо до днес си остава „Кралицата на човешките сърца“?

Да получиш такова огромно признание, буквално от хора по цялото земно кълбо, си е истинско изкуство и повод за възхита.

# Дарена със способност да съчувства!

Безспорно един от основните фактори за това, е вродената й способност да съчувства и помага. Може би по природа, възпитание, а може би от 15-годишният живот в брак, поради който Даяна, според източници, е понесла много.

Именно, поради тези причини, може би тя, принцесата, научи целия свят да съчувства, превръщайки го в кралски жест.

Максимата, която Лейди Даяна, като майка, не пропускала да напомня на сина си принц Хари било, че може да палува на воля, но да се старае никой да не го хване.

Прекрасното й чувство за хумор за нея винаги е било източник на положителна енергия, сила и страст. Смелостта й да бъде себе си, въпреки, че е била част от семейството на кралските особи, винаги я е правило особено привлекателна. Винаги е будило любопитство.

С тази статия искаме да отбележим денят, в който тази прекрасна и необикновена жена се е появила тук, сред нас, на Земята. За наше огромно съжаление душата й много бързо отлетя към нагоре към по-висшите свери.

# Друг интересен факт е, че е нарушавала кралският протокол.

Непокорното сърце на Лейди Ди: тази жена е била първият представител на кралското семейство, който работил преди брака си, а нейната сфера на дейност не била свързана с бизнеса. Даяна била детска учителка в Лондон.

Още по-фрапиращо за кралските особи било, че лично тя избрала годежния си пръстен от каталог, вместо да го поръча от бижутер.

В сватбеният ден тя категорично отказала да изрече обет за подчинение на съпруга си.

Принцесата на Уелс родила децата си в обикновена болница, както всички жени в Англия.

Важно е да се отбележи, че Кейт Мидълтън и Меган Маркъл последваха примерът на покойната Принцеса.

# Лейди Даяна държала много на истината.

Тя беше една от първите жени с такъв статут в света, като напълно открито проговори за психичните си проблеми. Достойна постъпка, защото и обикновените хора имат бариери да споделят толкова лични проблеми.

Ето какво е признала самата Лейди Даяна за това състояние:

„Изглежда като срамна болест, която все се опитвате да скриете. Сблъсквате се с ниско самочувствие, смятате, че не сте достойни за уважение … А това състояние не изчезва от само себе си, то ви разрушава, разяжда отвътре.“

# Как е възпитавала децата си?

За разлика от други представители на кралското семейство, принцеса Даяна изпратила синовете си в обикновено британско училище, вместо да ги накара да учат под наблюдението на гувернантки на пълен работен ден.

Така принц Уилям станал първият наследник на трона, който се обучавал в училищно здание, както всички останали деца.

Освен това, Лейди Ди научила децата си на обикновен начин на живот. Например, завела ги да се нахранят в световно известно заведение за бургери, позволила им да се возят в метрото и да се обличат в дънки.

Научила ги търпеливо да чакат реда си на опашка.

Животът и смъртта на Лейди Даяна промениха завинаги националните представи за съществуващата система на монархия, която имаше нужда от промяна в ерата на медийната знаменитост. Тя съживи интереса към кралското семейство, плащайки най-високата цена за това, но завинаги си остава „Принцесата на народа“ и „Кралицата на човешките сърца“.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе