КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 2)

Интересно

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 2)

Тук можете да прочетете Кундалини енергия (Част 1): КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 1) 

Човекът е миниатюрно отражение на цялата Вселена.

Чакрите вътре в етерно-астралното тяло, във външното пространство, според ведическата астрология, са дискове, всеки свързан с конкретна планета. И между другото, всяка „планета“ е много съзнателна и еволюционно напреднала.

Всяка чакра вътре в тялото също е надарена със съзнание, колкото по-висока е чакрата, толкова по-фино и напреднало е нейното съзнание.

Кундалини също има собствено съзнание.

Докато „спи“, основното й влияние върху човека не е осезаемо. Всички животински инстинкти, всичко, което се нарича грешно в религиите – всичко се поддържа от Нейното непречистено състояние.

След нейното пробуждане и разгръщане, тя се преобразява напълно и се преобразява този, в когото се издига.

Точно, както Кундалини е вътре и отвън. Може да се опише като невероятна сила и истинско Всемогъщество!

Думите са трудни за предаване на Нейната красота … те могат да създадат погрешни представи за Нея. По-интересно е да усетите този аспект на Свръхсъзнанието.

Енергията Кундалини е Божествена, тя е Всемогъща и Вечна.

Гордостта, самочувствието и арогантността са гаранцията, че всеки, който се опитва да издигне Кундалини, ще изпадне в беда. Има много информация по тази тема, като се започне от факта, че преди това, опитвайки се да водят праведен живот, духовните търсачи, без да задържат енергията вътре, изпадат във всякакви пороци, завършвайки с фактът, че някои хора не издържат и или полудяват или дори умират.

Като цяло, основното нещо, което трябва да знаете за Кундалини, е че това е огромна сила, Тя е съзнателна сила и не можете да се шегувате с нея. От самото начало трябва да се отнасяте към нея с голямо уважение и смирение, в противен случай Тя ще намери начин да ви даде ясен и сериозен урок.

Кундалини „спи“ в основата на гръбначният стълб, като навита змия.

Кундалини често се описва като навита змия. Това разбира се е символично описание на самата енергия. В Библията се казва, че Мойсей е издигнал змия в пустинята. Пустинята означава вътрешната тишина по време на дълбока медитация.

Причината, поради която Кундалини се описва като змия, е лесно разбираема в тази епоха на духовен упадък. Когато електричеството преминава през проводниците, то генерира въртящ се магнетизъм около проводника. Същото е и с пробуждането на Кундалини в тялото, което започва да се върти, надясно и наляво.

Велик мъдрец от Индия, описва как тялото й понякога се върти толкова силно, че косата й докосва пода около нея. По-малко интензивните движения нагоре на Кундалини могат да накарат тялото да се накланя напред и назад, това е външно стимулиране на движението, което всъщност започва отвътре, не е ефективно и може да бъде неефективно.

Техники за издигане на Кундалини.

В съвременния свят на езотериката и йога всеки знае за Кунадалини и почти всеки се стреми да я събуди и издигне, възможно най-безболезнено за тялото.

Мнозинството, обаче нямат представа, че е изключително опасно да Я „будят“ насила!

Нейното пробуждане трябва да се случи по естествен начин, в точният момент. Чрез външни въздействия на дихателните упражнения, Тя може да бъде леко издигната в гръбначния стълб, но докато не бъде изтеглена от преданост (а не издърпана отгоре), Тя ще падне отново. Дори, ако в човекът е развил някакви способности , възможно е да укрепят егото (поради незнание), което е основната пречка по духовния път. Тоест човек си копае дупка с този подход .

Не практикувайте никаква техника с цел да повдигнете Кундалини в гръбначния стълб. В действителност Тя е самото подсъзнание. Например, жената става напълно щастлива, само когато постигне единение със своя Божествен мъж. Може ли булка да бъде въведена насила в брачен съюз. За съжаление се случва и това е направо насилие над душата й. Тя трябва да бъде привлечена от собствената си воля, от собствената си свободна воля.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе