Колко дълго спят столетниците: рутината на кралица Елизабет, която си струва да взаимствате

Колко дълго спят столетниците: рутината на кралица Елизабет, която си струва да взаимствате
Лайфстайл

Колко дълго спят столетниците: рутината на кралица Елизабет, която си струва да взаимствате

 

Учените потвърждават: режимът на Елизабет II наистина допринася за по-добрата почивка и удължаването на живота. Може би трябва да вземем пример от кралицата?

 

Елизабет II е най-дълго управляващият монарх в британската история. Тя изглежда невероятно за своите 95 години и създава впечатление на весела и ясно мислеща жена, на която не може да не се възхищаваме. В тази връзка мнозина се опитват да разгадаят тайната на дълголетието и здравето на владетелката.

Неотдавнашно проучване показа, че физическата активност и здравословния модел на съня на кралицата може да са причината тя да се превърне в най-дълголетната владетелка, поддържайки форма и здраве през всичките 70 години от управлението си.

 

Експерти по сън и уелнес  анализираха най-новите онлайн тенденции и установиха, търсенето в интернет на информация за ежедневната рутина на кралицата са 136% по-чести от същите заявки за други членове на кралското семейство. Изглежда тайната за здравето на Нейно Величество, която скоро ще навърши 96 години, живо интересува хората по света. Те търсят информация за ежедневието, физическата активност и съня на Нейно Величество по-често, отколкото за диетите и упражненията на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл.

 

Кралицата води много активен начин на живот и държи на здравословния сън. Тя спи осем часа и половина, което е в съответствие с това, което се препоръчва за възрастен. Също така е важно за суверена да си ляга всеки ден по едно и също време. Говори се, че Елизабет си ляга около 23 часа.

Що се отнася до диетите, Нейно Величество предпочита прости, леки и богати на протеини ястия, които също подобряват съня. Тя яде много риба и зеленчуци, като не пропуска да се поглези с малки десертчета, за да поддържа добро настроение. И за да поддържа мускулния тонус, Елизабет практикува редовна физическа активност, като се придържа към „разумни упражнения“: преди е яздила коне, а сега се опитва да разхожда кучетата си колкото е възможно повече. Също така разходката се счита за полезен метод за освобождаване на ендорфини, който също може да подобри качеството на съня.

 

За всички, които искат да удължат живота си и да подобрят качеството му, експертите препоръчват да вземат пример от британската кралица: лягайте и ставайте по график, спете поне 8 часа на ден, давайте предпочитание на здравословни храни като местна риба и зеленчуци , и от време на време се поглезвайте с любимите си  лакомства, поддържайте разумна физическа активност и, разбира се, поддържайте добро настроение и продължавайте да работите дори и в зряла възраст.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе