Кой тип хора са най-успешни в работата си

Кой тип хора са най-успешни в работата си
Психология

Кой тип хора са най-успешни в работата си

Всеки човек иска да постигне нещо важно в живота си. За някои да имаш здраво и голямо семейство е най-важното, за други успехът в работата е на първо място. Без значение от това какви са големите ви цели, характерът на човек е определящ за това как той ще се развие в бъдеще. В офиса има много фактори, които могат да ви помогнат или попречат за това да се развивате, но от вас самите зависи какво мнение ще оставите за себе си у колегите.

Говорете за силните си страни. Всички ние се опитваме да вършим по най-добрия начин задълженията си от нашите длъжностни характеристики, но най-успешните хора се фокусират и върху това, което трябва да знаят, за да успеят на следващите си работни места.

Говорете на оперативки. Ако сте на голяма среща, уплашени от висшестоящите там или не знаете много какво се случва, най-лесно е просто да седите и да слушате. Но хората, които напредват, не чакат разрешение или покана да говорят – те се уверяват, че всички в стаята знаят, че имат какво да допринесат. Дори да нямате различно предложение, може да вземете думата, за да подкрепите гледната точка на колегата или да зададете добре обмислен въпрос. Това същ ще направи добро впечатление, стига да не се опитвате да говорите само празни приказки, колкото да не мълчите.

Обличайте се подходящо за работата си. Чували сте го хиляди пъти, но това винаги е вярно. Хората, които искат да се развиват в работата си, гледат на хората над себе си и им подражават не само по дрехите, които носят, но и на начина, по които се представят в офиса, взаимодействат с другите и подхождат към работата си.

Опознайте началниците си. Доста трудно е да стигнеш до повишение, ако шефът на прекия ти ръководител не знае кой си – така че поставете си задача, да опознаете висшите ръководни органи във вашия отдел.

Научете се да общувате с висшестоящи. Ако някога сте били на среща на по-високо ниво, знаете, че на такъв вид събрание начинът на комуникация е по-различен. Така че, ако искате някой ден да стигнете до там, от ключово значение е да се научите как да водите подобен тип разговор.

на горе