Кои са печелившите козове на бизнес дамите и в какво са по-добри от колегите си мъже

Кои са печелившите козове на бизнес дамите
Интересно

Кои са печелившите козове на бизнес дамите и в какво са по-добри от колегите си мъже

Проучванията показват, че в много отношения, жените в бизнеса се справят по-добре от мъжете. Например, когато се налага да се решат няколко проблема наведнъж. Оказва се, че мъжете бизнесмени са способни да се справят с най-много два приоритета, докато при бизнес дамите резултатите са далеч по-добри.

В какви други отношения жените в бизнеса водят по точки пред колегите си мъже?

Жените са далеч по-точни при възпроизвеждане на информация. Ако една жена и един мъж трябва да опишат нещо, което са видели например в другата стая, то жената може да даде далеч по-детайлна картина, отколкото мъжът.

Дори и жените в бизнеса да изпитват известни колебания при избора на най-правилната стратегия, при избора на тактика те са много по-смели от мъжете. Склонни са да рискуват много повече и имат отлична преценка за така нареченият „премерен риск“.

Също така, бизнес дамата е по-малко склонна към агресия, за разлика от мъжа бизнесмен. Ето защо много хора предпочитат да работят с партньори жени, отколкото с мъже.

Жените се стараят да вникнат много по-дълбоко в правилата на управление, отколкото мъжете.

Друга особеност е, че дамите са по-емоционални и това им помага по-бързо да печелят доверие у партньорите си и в деловите контакти. Обикновено сме склонни да се доверяваме повече на хора, които не се опитват да прикрият емоциите си.

За бизнес дамите е много по-лесно да намерят допирни точки със собствените си подчинени, за разлика от господата. Вероятно това се дължи на прочутата женска интуиция.

Жените в бизнеса са винаги по-малко разочаровани или недоволни, докато при мъжете се наблюдава точно обратна тенденция.

Освен това, деловите жени приемат необходимостта от извършването на рутинна работа много по-тихо, отколкото мъжете – качество, което е изключително важно в бизнеса.

А колкото до прословутия факт, че жените по принцип действат инстинктивно, често се превръща в голям коз, когато става дума за успешен бизнес – особено, когато липсва достатъчно информация по определени въпроси.

на горе