Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари?

Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари
Идеи за дома

Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари?

Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари, издават запознати. Мухите са неразделна част от лятото. Но това не означава, че трябва да ги толерирате. Можете да ги отровите с миризливи инсектициди. Но има поне няколко готини начина да се отървете от тях, без да навредите на себе си и портфейла си!

Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари?

Как да привлечете богатство и просперитет в дома си

Джулия Робъртс щастлива домакиня и майка

Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари?

Монети в найлонов плик с вода.

Това е един от най-евтините и лесни начини. Вземете найлонова торбичка с цип. Напълнете го с вода. И поставете няколко малки монети на дъното.

Може да изглежда странно, но мухите ще възприемат такъв пакет като малко езерце с гладни жаби. Монетите ще пръскат отражения на слънчевата светлина. И ако такъв пакет виси на верандата на къщата ви или на съседно дърво, мухите няма да долетят при вас. Обитателите в жилищни сгради могат да окачат такъв пакет на балкона.

Цитронела и кокосово масло.

Този метод е по-труден, защото съставките са по-специфични. Но смисълът е следният: 20-30 капки цитронела се смесват с половин чаша кокосово масло. Всичко това се смесва старателно и се изсипва в малки контейнери. След това тези банки се инсталират във всяка стая. Миризмата им отблъсква мухите. И ще имате свободна вечер от тях.

Памучни топки, ванилия и мента.

Работи! Вземете две памучни топки и ги поставете на дъното на плитък буркан. Намажете ги с четири супени лъжици ванилов екстракт. Допълнете буркана с прясна мента. Увийте капака с марля. Поставете буркана до купата с пресни, зрели плодове, за да ги предпазите от мухите.

Водка и карамфил.

Все още купувате специални спрейове против мухи? Но кой харесва миризмата на химикали в дома си?

Вземете стара бутилка със спрей, напълнете я с водка и добавете малко екстракт от лавандула или карамфил. Напръскайте върху прозорци или врати. Този спрей ще спаси вашата вечер от насекоми.

Ябълков оцет.

Друг лесен и евтин начин да се отървете от мухите е ябълковият оцет. Изсипете го в буркан или чаша и след това покрийте с найлоново фолио. Пробийте няколко дупки в него. Поставете буркана до прозореца. Спасява не само от мухи, но и от комари.

Чесън и канела.

Друга перфектна бариера е смес от ситно настърган чесън и канела. Просто оставете малко от този прах на перваза на прозореца. Мухите със сигурност няма да долетят.

Стар издраскан компактдиск. Компактдисковете или по-скоро светлината, която отразяват, също плашат мухите. Закачете едно от тях на верандата си или на близкото дърво. Звучи глупаво, но работи!

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе