Как да сме в крак с модните тенденции

Как да сме в крак с модните тенденции
Мода

Как да сме в крак с модните тенденции

Следенето на модните тенденции е забавен начин да се обличате модерно и да изразявате себе си. Модните тенденции обаче се променят толкова бързо и може да е трудно да се справим с този забързан свят. За да ви помогнем, съставихме списък с полезни съвети, с които да сте в крак с най-важните модни тенденции. С тези трикове винаги ще бъдете най-информираният и стилен човек в стаята!

Ето няколко съвета какво трябва да направите, за да сте в крак с модните тенденции:

Следете седмицата на модата за предстоящите тенденции.

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Седмицата на модата се провежда два пъти годишно в Ню Йорк, Милано, Париж и Лондон. Тъй като тези градове са световните столици на модата, те са основните центрове за дефилета по време на седмицата на модата. Седмицата на модата представя стиловете за предстоящия сезон всеки февруари и септември – например през септември подиумите демонстрират модата за следващата пролет/лято. Ако искате да сте в крак с модните тенденции, седмицата на модата е един от най-добрите източници!

Не се притеснявайте, датите са разпределени така, че всеки град получава своя собствена седмица, а предстоящите дати се публикуват онлайн далеч по-рано.

Някои ревюта са отворени за публика, а други могат да се излъчват на живо. Модните списания и блогърите също ще отразяват широко ревютата, така че ще имате много начини да се докоснете до тях.
По време на седмицата на модата често дебютират нови дизайнери.

Абонирайте се за най-добрите списания за мода.

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Повечето от водещите модни списания също предлагат безплатно съдържание онлайн. Списанията и уебсайтовете са чудесни за следене на модните тенденции, тъй като новото съдържание се публикува всеки месец. Дизайнерите винаги публикуват реклами с най-новите си модели и продукти, а освен това получавате и специално съдържание, като интервюта с водещи дизайнери и големи разпечатки на най-новите колекции от модния подиум.

Следете любимите си дизайнери онлайн.

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Получавайте съдържание зад кулисите и промъкване в социалните им профили. Много модни дизайнери имат лични профили в Instagram и Twitter, откъдето можете да получите страхотна информация за модните тенденции, ексклузивно съдържание и съобщения преди всички останали. Получавате и страхотни неща като снимки зад кулисите, тайно представяне на колекции, вдъхновяващи публикации, селфита с приятели и поглед към личните им домове.

Пазарувайте в магазини за втора употреба и ретро магазини

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Искате ли да знаете една тайна, за да бъдете информирани за модните тенденции? Вярвате или не, това е пазаруване в магазини за употребявани стоки и ретро магазини. Ето защо:

Открийте вечни дрехи: Модата е циклична и старото често отново става ново. Посещението на винтидж магазин може да се почувства като урок по история на модата. Може да ви помогне да забележите повтарящи се тенденции и да разберете еволюцията на стила с течение на времето.

Намерете уникални артикули: Спестяващите магазини са съкровищница от единствени по рода си артикули, които могат да добавят уникално предимство към вашия гардероб. Тези артикули могат да придадат на вашия стил отличителен привкус, който ви отличава от тълпата.

Спестете пари: Спестяването може да бъде чудесен начин да сте в крак с модните тенденции, без да разбивате парите. Често ще намерите качествени части за малка част от това, което бихте платили в традиционните магазини за търговия на дребно.

Така че, следващия път, когато сте на лов за ново допълнение към гардероба, не пренебрегвайте местния магазин за втора употреба или ретро магазин. Може просто да се натъкнете на скрит скъпоценен камък, който да се превърне в следващата голяма тенденция!

Експериментирайте с различни стилове и тенденции

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Да бъдеш информиран за модните тенденции е едно, но да ги приемеш и експериментираш е съвсем друго. И тук започва истинското забавление!

Излезте от зоната си на комфорт: Ако видите тенденция, която ви заинтригува, но не е типично вашият стил – защо не опитате? Може би сте човек с дънки и тениска, който е хванат от възраждането на викторианските блузи с волани. Опитай! Кой знае? Може да откриете нов аспект на вашата модна личност.

Играйте с пропорциите: Много тенденции играят с размера и мащаба на облеклото. Помислете за прекалено големи блейзъри, бухнали ръкави или ултра-мини поли. Експериментирането с този вид тенденции може да промени начина, по който мислите за силуета и кройката.

Смесете и комбинирайте: Кой казва, че можете да следвате само една тенденция в даден момент? Чувствайте се свободни да смесвате и комбинирате различни стилове и тенденции. Съчетайте тази шапка-кофа в стил 90-те с гащеризон, вдъхновен от 70-те. Модата е изразяване, така че изразете себе си!

Не забравяйте, че тенденциите не са правила. Те са по-скоро предложения. Докато експериментирате, ще откриете кои тенденции харесвате и кои не са точно във вашия стил. И това е напълно в реда на нещата. Модата е свързана с намирането на това, което ви кара да се чувствате като най-добрата версия на себе си.

Посещавайте модни събития и шоута

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Един от най-преките начини да бъдете информирани за модните тенденции в модния дизайн е да видите тенденциите в действие. И къде по-добре да направите това, отколкото на модни събития и шоута?

Възползвайте се максимално от Седмицата на модата: Ако можете, посещението на Седмицата на модата – било то в Ню Йорк, Лондон, Милано или Париж – е фантастична възможност. Ще видите от първа ръка какво създават водещите модни дизайнери за следващия сезон. Освен това можете да забележите тенденциите не само на пистата, но и в уличния стил на присъстващите.

Местните събития също се броят: Не можете да стигнете до Седмицата на модата? Няма проблем. Много градове са домакини на местни модни събития и шоута. Те могат да бъдат чудесен начин да видите какво е тенденцията във вашия район и да добиете представа как глобалните тенденции се интерпретират на местно ниво.

Не забравяйте търговските изложения: Търговските изложения може да нямат блясъка на събитията на пистата, но те са мястото, където много тенденции започват. Тези събития демонстрират материалите, цветовете и дизайна, които ще се появят по пистите и магазините през следващите сезони.

Не забравяйте, че не става дума само за посещение на тези събития. Става дума за наблюдение, водене на бележки и мислене за това как това, което виждате, може да работи в собствения ви гардероб. Така че, независимо дали седите на първия ред на ревю или разглеждате местно търговско събитие, дръжте очите си отворени и събудете любопитството си.

Абонирайте се за модни списания и блогове

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Друг класически, но ефективен метод да бъдете информирани за модните тенденции е чрез списания и блогове. Въпреки възхода на социалните медии, тези традиционни медии все още имат своя чар и предимства. Ето как можете да се възползвате максимално от тях:

Изберете абонаментите си разумно: Има безброй модни списания, но не всички от тях ще обслужват вашите интереси. Изберете такива, които отговарят на вашия стил и предпочитания. Vogue и Elle са вечни класики, докато блогове като Man Repeller и Who What Wear предлагат нова гледна точка.

Не пропускайте малките детайли: Обърнете внимание на редакционните статии, отчетите за тенденциите и дори рекламите. Всеки от тези раздели предлага поглед към модната индустрия и предстоящите тенденции.

Обърнете внимание: Водете дневник или дъска в Pinterest, за да документирате тенденциите или стиловете, които привличат вниманието ви. Това ще ви помогне да следите всичко и ще улесни включването на тези тенденции в собствения ви гардероб.

Списанията и блоговете са съкровищница от модни познания, предлагащи всичко от задълбочен анализ на тенденциите до съвети за стилизиране. Те ви дават по-широко разбиране за модния пейзаж, което е от ключово значение, за да сте информирани за нововъзникващите тенденции в модния дизайн.

Разглеждайте витрините редовно.

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Магазините обикновено получават нови стилове в началото на всеки сезон. Един лесен начин да бъдете информирани за модните тенденции е като обръщате внимание какви стоки продават магазините. Отидете до местния търговски център или посетете любимите си универсални магазини поне веднъж на сезон, за да видите какви стилове са модерни в магазините.

Не забравяйте да проверите манекените! Те обикновено акцентират върху спортната колекция.
Разклонете се и проучете и нови магазини. Може да мислите, че дадена марка просто не е вашият стил, но все пак може да научите нещо ценно за новите тенденции.
Можете също да „пазарувате на витрини“ онлайн.

Следвайте модните инфлуенсъри в социалните медии

модните тенденции
Как да сме в крак с модните тенденции снимка: pinterest

Когато става въпрос да бъдете информирани за модните тенденции, социалните медии са вашият най-добър приятел. Това е един от най-бързите начини да получите представа какво е актуално в света на модата. Ето как да го направите:

Намерете влиятелните лица: Започнете, като следвате модни влиятелни лица, които отразяват вашия личен стил. Те често получават ранен достъп до нови колекции и тенденции. Някои забележителни имена включват Бела Хадид, Кендъл Дженър и Върджил Абло.

Разгледайте различни платформи: Въпреки че Instagram е златна мина за модно съдържание, не забравяйте за другите платформи. Pinterest, например, е страхотен за откриване на уникални стилове и тенденции.

Ангажирайте се със съдържанието: Не превъртайте само последните публикации. Ангажирайте се, като харесвате, коментирате и споделяте. Това не само ви държи въвлечени, но също така помага на алгоритъма да ви покаже повече от това, което харесвате.

Не забравяйте, че целта тук не е да копирате тези инфлуенсъри, а да се вдъхновите от тях. Те могат да предоставят изобилие от идеи, от това как да оформите обикновена бяла риза до това каква може да бъде следващата голяма цветова тенденция. Това е лесен и забавен начин да бъдете информирани за нововъзникващите тенденции в модния дизайн.

Tagged , , ,
на горе