Как да се чувствате по-привлекателни
Здраве и красота

Как да се чувствате по-привлекателни

Чудили ли сте се как да бъдете по-привлекателни. Можете да започнете да се чувствате по-привлекателни, като работите върху мислите си или промените външния си вид. Промяната на начина, по който мислите за себе си, може да ви помогне да се почувствате привлекателни и уверени. Прекарването на време в грижи за косата, подобряването на гардероба и здравословните решения ще ви накарат да се чувствате като най-добрата си и привлекателна същност.

Ето няколко съвета как да бъдете по-привлекателни:

Култивиране на положителна нагласа

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Премахнете негативното говорене за себе си. Случва ли ви се да сте прекалено критични към всяка своя стъпка? Заменете критичните мисли с такива, които укрепват положителната ви представа за себе си. Когато се окажете в центъра на негативна мисъл, спрете я на място. Не си мислете например, че краката ви са дебели и непривлекателни. Вместо това си кажете: „Оценявам моите силни, мускулести крака“

Опитайте да поставяте пари в буркан всеки път, когато си помислите нещо негативно за себе си, и използвайте парите, за да си купите нещо положително, например педикюр, нова книга или прическа.
Записвайте негативните мисли за себе си в дневник. Освен всяка негативна мисъл напишете поне едно положително нещо за себе си. Така ще бъдете по-привлекателни.

Избягвайте да се сравнявате с другите.

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Сравненията винаги ви карат да се чувствате потиснати, защото се фокусирате върху най-добрите неща в някой друг и върху най-лошите в себе си, което всеки път ви кара да излизате на дъното. В крайна сметка ще си поставите нереалистични стандарти. Тези сравнения обаче не са реалност, така че не им позволявайте да проникнат в съзнанието ви.

Вместо това се съсредоточете върху това, което ви прави уникални и невероятни.
Не се сравнявайте с приятелите си, с публикации в социалните мрежи или със снимки, които виждате в медиите. Вместо да се съсредоточавате върху най-интересните снимки на другите, отпразнувайте своята собствена. Това ще ви помогне да станете по-привлекателни.

Стойте далеч от прекалено критични хора.

Ако искате да се чувствате по-привлекателни, не трябва да прекарвате твърде много време с хора, които критикуват другите или себе си. Например, ако колежката ви в работата постоянно се самооценява или критикува външния ви вид, опитайте се да намерите някой друг, с когото да обядвате. Премахването на източниците на негативизъм може да ви помогне да повишите самочувствието си.

Прекарвайте време с хора, които ви карат да се чувствате добре.

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Важно е да прекарвате време с хора, които ви карат да се чувствате умни, привлекателни и ценени. Планирайте време за срещи с приятели, членове на семейството или колеги, които ви карат да се чувствате добре със себе си. Ако се чувствате по-щастливи и по-привлекателни по време на или след прекарване на времето си с някого, опитайте се да го превърнете в редовно явление!

Оценявайте външния си вид

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Опитайте нова прическа. Отделянето на един следобед за посещение на салона може да ви помогне да се почувствате уверени и привлекателни. Поемете риска и опитайте нова подстрижка, цвят или техника на оформяне. Докато сте в салона, попитайте стилиста си за съвети как да пресъздадете прическата у дома. Ще си тръгнете с усещането, че се чувствате по-добре и по-добре, отколкото когато сте влезли.

Носете дрехи, които ви карат да се чувствате привлекателни.

Вместо да се притеснявате за това, което другите смятат, че трябва да носите, съсредоточете се върху дрехи, които ви карат да се чувствате добре със себе си. Опитайте се да постигнете баланс между удобство и стил. Избирайте дрехи, които ви карат да си мислите: „Изглеждам добре в това!“ Дарете или продайте дрехите, които не ви карат да се чувствате привлекателни.

Съсредоточете се върху най-добрите си характеристики.

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Всеки има добри черти и фокусирането върху тях може да ви помогне да изградите увереност и да се почувствате по-привлекателни. Ако например имате хубави очи, подчертайте ги с вкусния грим за очи. Когато се чувствате непривлекателни, си припомнете колко мускулести са прасците ви или колко искряща е кожата ви.

Облечете се така, че да отразявате личността си.

Облеклото, което отразява личността ви, ще ви помогне да се чувствате по-привлекателни, отколкото да носите нещо, което ви кара да се чувствате неудобно. Нека гардеробът ви говори за вашия стил, желания и дори за вашите хобита. Ако сте артистичен човек, например, не се притеснявайте да съчетаете смелия шал, който сте си купили при последното си пътуване до Париж, с по-изтънчена рокля или костюм, подходящи за работа.

Работете върху стойката си.

Добрата стойка може да ви помогне да се почувствате по-привлекателни и да повиши самочувствието ви. Следете за стойката си и я коригирайте, когато е необходимо. Например, уверете се, че стоите изправени. Когато ходите, дръжте главата си изправена, а раменете – назад.

Представете си, че въженце държи тялото ви, и подравнете гръбнака си по въображаемото въженце.
Уверете се, че седите изправени, независимо дали гледате телевизия, сърфирате в интернет или работите.

Упражнявайте се редовно.

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни Снимка: freepik

Редовните упражнения могат да ви помогнат да се чувствате по-привлекателни, да подобрите настроението си, да увеличите енергийните си нива и да повишите самочувствието си. Опитайте се да правите упражнения поне 3-4 пъти всяка седмица. Ако в момента не се упражнявате, започнете с малко. Опитайте се да се разхождате по 30 минути два пъти седмично, а след това преминете към по-редовен график за упражнения.

Хранете се балансирано.

Зареждането със здравословни храни може да ви помогне да повишите самочувствието си, да намалите теглото си и да подобрите цялостното си здраве. Направете така, че плодовете и зеленчуците да са звездите на шоуто, а ястията си допълнете с постни източници на протеини като риба и птиче месо и пълнозърнести храни.

Заредете се с богати на хранителни вещества храни като зеленолистни зеленчуци, сьомга и богати на антиоксиданти плодове като боровинки и череши.
Избягвайте да консумирате твърде много захар или твърде много преработени храни. Това ще ви помогне да се почуствате по-привлекателни.

Планирайте време за себе си.

Лесно е да се впуснете в графика на всички останали и да отделяте малко време за нещата, които ви карат да се чувствате привлекателни. Направете времето за себе си приоритет и използвайте част от това време, за да инвестирате енергия във външния си вид и психическото си здраве. Опитайте например да си направите масаж, да вземете дълга вана или да излезете на разходка. Без значение как ще прекарате времето си за себе си, уверете се, че правите нещо, което е важно за вас.

Усмихвайте се

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Доказано е, че усмивката и смехът, дори когато са принудителни, подобряват настроението ви. Оставяйте си приятелски бележки, които да ви напомнят да си вземете почивка за усмивка или смях. С течение на времето ще започнете да се чувствате по-добре.

Чудесен начин да направите това е да оставите позитивна бележка на огледалото в банята си. Напишете: „Усмихни се, защото си красива“ на листче и го поставете на огледалото. След това всеки път, когато я видите, ще се усмихвате и ще се чувствате по-привлекателни.

Притежавайте своя размер, форма и възраст.

Позитивното отношение към тялото и възрастта е истинският ключ към това да обичате външния си вид, независимо какво казва кантарът или шофьорската ви книжка. Забравете термина „подходящо за възрастта“ и всякакви правила за това какво не трябва да носите, според които може да сте живели десетилетия.

Хвърлете стелажа с „кльощави“ дрехи, запазени за бъдещето „когато-отслабна“ и закопчайте оформящото си облекло в чанта с надпис „само за спешни случаи“. Теглото ви ще варира поради хормонални възходи и спадове, стрес и пропуски в диетата… и това е нормално. Сега давайте с пълна скорост и носете красивите рокли и плетива, кожени клинове и цветове и щампи, които сте обичали отдалеч. Ако искате да сте по-привлекателни не забравяйте да уважавате тялото си.

Носете червено

привлекателни
Как да се чувствате по-привлекателни снимка: pinterest

Какви асоциации имаме с червения цвят? Страст, рози, топлина и…нещо повече. Точно поради тази причина науката е показала , че носенето на червено е един от начините да изглеждате по-привлекателни. Тази връзка между червеното и привлекателността се обяснява частично с възприятията на мъжете за имплицитната сексуална възприемчивост сред жените, носещи червеникаво облекло.

Без значение къде живеете, ако търсите любов, червеното трябва да бъде вашият любим цвят. Проучванията показват, че жените са склонни да носят червено и розово, когато са биологично по-възприемчиви към секса, като по време на овулация. Носете червено, ако искате да бъдете по-привлекателни.

Бъдете любезни

Когато става въпрос за привличане, определено не всичко опира до външен вид. Добрите хора често изглеждат по-привлекателни. „„Ефектът на ореола“ предполага, че онези, които се възприемат като физически привлекателни, също се възприемат като притежаващи социално благоприятни личностни черти като доброта. Интересното е, че скорошни изследвания показват, че този стереотип може да работи и в обратна посока – социално благоприятните черти на личността също могат да повлияят на оценката на физическата привлекателност.

Едно проучване от Китай помоли три групи хора да разгледат снимки на лица и да оценят тяхната привлекателност. Групата, на която е дадена положителна информация за личността на лицата (на другите е дадена отрицателна или никаква информация), оцени лицата като по-привлекателни. Нарастващите доказателства сочат, че стереотипът „което е добро е красиво“ също може да е верен“.

Tagged , , ,
на горе