6 начина как да не разглезите детето си

6 начина как да не разглезите детето си
Психология

6 начина как да не разглезите детето си

Детето ще тества вашите граници. Колкото и да е трудно, избягвайте да се подчинявате на молбите (и нацупването) на малкото си дете да остане будно по-късно от определеното време за лягане, удвоете лакомствата или закуските редовно, удължете времето му на детската площадка отвъд това, което сте искали да бъде, или да гледа друг епизод от любимото й детско шоу, въпреки че е трябвало да изключи телевизора след един.

Любовта не познава граници, нали? грешно! Ако искате да отгледате възпитани деца, ще трябва да установите някои основни правила. Премахнете лошото поведение в зародиш с тези седем стъпки: Използвайте стратегии за дисциплиниране, които работят за вашето дете, така че то да не мисли, че може да прави каквото си иска, и да научи, че има последствия за лошо поведение.

6 начина как да не разглезите детето си

Как да мотивираме детето да учи?

4 стъпки, за да общувате с детето си, без да крещите

6 начина как да не разглезите детето си 10 неща, които една детска стая трябва да има

6 начина как да не разглезите детето си

1.Дайте на детето си задължения

детето
6 начина как да не разглезите детето си

Позволете на детето ви да помага в къщата, като го оставите да поеме няколко задачи, подходящи за възрастта (поставяне на книги обратно на рафта, донасяне на пластмасови съдове за хранене до мивката). Това ще й помогне да придобие чувство за отговорност и да не очаква всичко да бъде направено вместо нея.

Направете една от нейните редовни работни места нещо, от което цялото семейство да има полза, като подреждане на масата, предлага AAP. Въпросът е да насърчите малките деца (които са егоцентрични по природа) да започнат да мислят за нуждите на другите, вместо само „аз, аз, аз“.

2.Научете вашето малко дете на обноски

детето
6 начина как да не разглезите детето си

Възпитаването на добри обноски и как да бъдете учтиви с детето може много да помогне да го предпазите от разглезване. Научете я да казва моля и благодаря, да споделя и да се редува и да показва уважение към другите. Също така ще помогне, ако й дадете да разбере кои лоши маниери да избягва, като обиди и проявяване на неудачник.

3.Научете детето си да бъде състрадателно и да дава

детето
6 начина как да не разглезите детето си

Показвайки на детето как да бъде мило и да дава, това ще помогне да се съсредоточите върху други хора, различни от него, от най-ранна възраст. Моделирайте състрадателно, щедро поведение, като дарявате за благотворителност, доброволствате и правите произволни актове на доброта с детето си, когато е възможно.

4.Поставете ясни, прости граници

Помислете за това по този начин: Ако не оставите никакво място за интерпретация може да си спестите спорът по-късно. Вслушайте се в разликата между „О,добре може да си вземеш бисквитка …“ (достатъчно място за надежда, че може да бъде позволена и втора такава) и „Можеш да си вземеш една бисквитка, но не ме питай за втори“. Поставете ясни граници с детето си.

5.Избягвайте договарянето

детето
6 начина как да не разглезите детето си

Сключването на сделка избягва сцена, но не трябва да потискате лошото поведение на детето с награда. Ако тя отказва да се качи на столчето си в колата след класа по танци, въздържайте се от закачане на фунийка сладолед „морков“. В противен случай ще се окажете с разглезено малко дете, което ще очаква почерпка след всеки час.

6.Не казвайте „не“ на всичко

Изненадващо, липсата на достатъчно свобода на действие понякога може да доведе до поведение, подобно на това на разглезено дете. Детето, което чува „не“ твърде често, може да си помисли: „Майка ми казва „не“ на всичко, така че просто ще опитам това, което искам.“ Казването на твърде много „не“ може да намали тяхната ефективност и да доведе до това, че малкото ви дете ще ви откаже.

Или тя може да приеме всички тези „не“ за означаване, че я възприемат като лошо дете и така може също така да действа. Така че изберете вашите битки. Когато молбата е разумна и отправена, когато вашето малко дете се държи най-добре, продължете и я наградете.

Tagged , , ,
на горе