Как да контролираме емоциите и енергиите си така, че да се чувстваме щастливи

Как да контролираме емоциите
Психология

Как да контролираме емоциите и енергиите си така, че да се чувстваме щастливи

Щастието е състояние на духа, а какъв е нашият дух, зависи от самите нас. Щом жизнената енергия  е на ниво, щом емоциите ни са само и единствено положителни, ние се чувстваме щастливи.

Как да ги поставим под контрол?

Няма значение какво хората мислят за вас

Не всеки може да разбере едно просто правило – не е нужно да се тревожите за това, което другите хора мислят за вас. Първо, че никога не можете да ги удовлетворите и второ, това е напълно ненужно.

Важното е само това, което вие сами мислите.

Щом успеете да развиете у себе си такова умение, веднага ще станете по-уверени, физически и енергийно по-привлекателни, а като бонус, другите хора ще имат по-високо мнение за вас. Но, внимание – както вече казахме, това не ни влиза ни най-малко в работата!

Никога не съдете никого

Всичката ви енергия е застрашена от преценките на другите. Осъждайки, ние освобождаваме място за негативни емоции, свързани с въпросното лице. И дори само да осъдите някого в мислите си, те продължават да се генерират и да се усилват. Защото мозъкът не се интересува дали ще го кажете на глас или ще си го помислите, а също и дали се отнася лично до вас или става въпрос за някой друг.

Важното е какви емоции изпитвате. Ако са отрицателни, то нивото на всички ваши положителни вибрации е значително намалено.

Оставете това, което не ви засяга и не рискувайте енергията си заради някой, чиито дела не би трябвало изобщо да ви засягат.

Никога не се обвинявайте

Ако чуете обвинения срещу вас, това не означава, че наистина сте виновни. Хората са свикнали да обвиняват другите за неща извън техния контрол.

Ако все пак сте отговорни за случващото се, приемете това и се опитайте да поправите ситуацията, но никога не си позволявайте да се превръщате в „изкупителна жертва“ и не допускайте никой да нахлуе във вашето енергийно поле.

Още полезни съвети за възвръщане на енергийния и емоционален баланс:

Винаги давайте израз емоциите си, за да запазите енергията си чиста. Не ги спотайвайте в себе си, това е вредно. Добри или лоши, пускайте ги на воля, изживейте ги, превъзмогнете ги и продължете напред.

Опитайте се да се доверите на интуицията си – ще укрепите позициите си и ще се предпазите от различни негативни влияния.

Вместо да бъдете винаги нащрек и чакащи нещо лошо да ви сполети от изневиделица, развийте способност да излъчвате светлина и любов.

Правете комплименти /но искрени само/, усмихвайте се и споделяйте положителна енергия. Другите хора ще вземат пример от вас и това е страхотно.

За да помогнете на другите да разберат как точно да се отнасят с вас, поставете определени граници.

Ако искате другите хора да насочат положителната си енергия към вас, бъдете добри към себе си.

Не позволявайте на негативизма да надделее. Не му реагирайте.

Въпреки тенденцията да виждате едни и същи недостатъци навсякъде, започнете да търсите красотата и добротата в хората.

Опитайте се да приемете от други хора, ако те нямат нищо против, техните положителни навици и качества и се постарайте да се обграждате с такива хора.

Опитайте се да видите чистота и невинността във всеки човек. Това е, което ще ви помогне да останете на положителна вълна и да не приемате отрицателни вибрации и съобщения.

Когато се занимавате с хора, следете емоциите си, управлявайте енергията си и не позволявайте на нищо външно да нахлува във вашия вътрешен свят безконтролно.

Какво печелим, ако се доверим на горните съвети?

След като сте перфектни в контрола на вътрешните си емоции и енергии, ще можете да реагирате на определени ситуации на по-високо ниво. Ще се чувствате заредени с положителна енергия, която ще излъчвате и споделяте с другите.

Tagged , , , ,
на горе