Как да изберем правилната рокля

Как да изберем правилната рокля
Мода

Как да изберем правилната рокля

Понякога се объркваме какво да облечем при специални събития като сватба или абитуриентска вечер. Често има дрескод за някои поводи като „носете черно“ или „всичко да е в розово“. В такива случаи поканата, която сте получили, казва почти всичко, което ви трябва. Когато обаче нямате насоки за облеклото, може да ви коства малко време и стрес, докато изберете как да се облечете. Предлагаме ви няколко съвета за избор на перфектната рокля за всеки повод.

Тип на събитието

Има дрескод за различни поводи. Понякога това няма да бъде посочено в поканата, а трябва сами да предположите и да носите дрехи според вида на събитието. Ако отидете на сватба, тогава е желателно да облечете коктейлна рокля със средна дължина или дълга рокля. Ако това е сватба на екзотична дестинация, тогава можете да заложите рокля с подходящи за мястото мотиви.

За всяко парти късата и нежна рокля ще бъде подходяща. За вечерно събитие – например, ако отивате в казино, трябва да носите нещо лъскаво и разкошно с малко блясък, за да съответства на заобикалящата ви среда. За абитуриентска вечер можете да изберете къса рокля или дълга бална рокля.

Най-общо има едно правило, което не трябва да забравяте – винаги се опитвайте да разберете дали събитието е официално или полуформално и след това се облечете спрямо това.

Размер, цвят и прилягане

Роклята, която изберете, трябва да съответства на формата на тялото ви. Тя трябва да е с подходящ размер и да ви приляга. Винаги е най-добре да отидете в съблекалнята на магазина и да я изпробвате, преди да купите, за да видите дали е подходяща. Също така трябва да внимавате при избора на цвят. Това ще зависи от повода и часа на събитието. Ярките и смели цветове обикновено се избират за вечерни прояви.

Личен стил

Трябва да добавяте личния си стил към всичко, което носите. Дрехите трябва да отразяват вашата личност и да се чувствате комфортно и уверено във всичко, което носите. Не обличайте нищо, което ви притеснява, тъй като това ще се покаже в лицето ви и няма да изглеждате или да се чувствате добре.

на горе