В любовта няма логика, просто следвайте интуицията си – 4 признака, че трябва да го направите

В любовта няма логика, просто следвайте интуицията си
Любов и партньорство

В любовта няма логика, просто следвайте интуицията си – 4 признака, че трябва да го направите

Всеки има интуиция – шесто чувство, чувствителност, усет, наречете го както искате, но това е факт. Истината е, че ако се вслушвахме в нея, тоест в себе си, по-често, животът ни би бил много по-различен. Всеки в даден момент е изпитвал това необяснимо вътрешно чувство, което обикновено наричаме „предчувствие“. Но колко често се доверяваме на своите предчувствия и струва ли си да започнем да й обръщаме по-сериозно внимание?

Ако забавим за малко темпо и се вслушаме в интуицията си, ще забележим, че тя безпогрешно ни води, предупреждава или ни помага да разберем хората и събитията около нас. Същото важи и за любовта. Даже особено за любовта, защото точно тя е в състояние да ни издигне до върха или да ни хвърли в калта.

Физически признаци

Изпитвали ли сте това странно усещане, сякаш вътрешността ви се преобръща за части от секундата? Това чувство не „пада“ от небето, то е реакцията на тялото към определено нещо. Става дума за светкавични реакции, които са по-бързи от мислите.

Следващият път, когато почувствате подобен “вътрешен” сигнал, обърнете му по-сериозно внимание. Стресирани ли сте? Свива ли ви стомаха? Усещате ли изведнъж поток от енергия или прилив на щастие? Човекът срещу вас ви е твърде интересен? Следвайте подсъзнателния си повик, не си губете времето.

Дежа вю

Мислите ли, че това вече ви се е случило? Че сте водили същия разговор на едно и също място със същия човек? Логиката не може да го обясни, но в любовта няма логика. Особено в истинската любов.

Преживяването, наречено „дежа вю“, е объркващо по природа. То дава някакво необяснимо чувство за сигурност, идеята, че общуваме с точния човек. Че правим точно това, което Вселената очаква от нас.

Признаци

Вселената постоянно ни дава знаци. Но трябва да умеем да ги разчитаме и да им се доверяваме. Усетите ли, че попадате в особен „вихър“ от случайности, непременно се огледайте наоколо. Голямата ви любов може би стои срещу вас.

Интуитивна съпричастност

Емпатията е способността да съчувстваш на другите, да ги усещаш, да се синхронизираш с емоционалното им състояние. Излишно е да споменаваме колко важна е тази способност в любовта. Любовта без състрадание не е любов. А интуитивното съпричастие може да се определи просто като свръхчувствителност. Как може да помогне то в отношенията с другите и в любовта?

Често усещаме вибрации от заобикалящата ни среда. Някой друг ни обвинява и ние усещаме специфично притискане. Усещаме, когато някой е напрегнат и често, в желанието си да помогнем, „прихващаме“ напрежението му и така му помагаме да се освободи от него. Точно тези емоционални фактори са признаците, които ни казват как да възприемаме хората и точно с кои от тях да общуваме. Остава само да се вслушаме в тях.

на горе