Как да върнем страстта в брака?
Любов и партньорство

Как да върнем страстта в брака?

Страстта в брака при всеки е различна. Всяка връзка минава през определени етапи. От магията на първите срещи, любовта, развитието на връзката, сексуалността през проекта за съвместен живот, кризите в брака и проблемите, които се появяват с порастването на децата и напускането им на дома. Някъде между всички тези неща страстта намалява и двойката започва да живее повече като съквартиранти, отколкото като мъж и жена (според някои психолози това става дори по-рано, защото според тях кулминацията на страстта идва на 18-ия месец от връзката, след което пада надолу).

Много връзки преминават през тези фази; първите няколко месеца/години са белязани с пълно блаженство. Вие и вашият партньор сте страстни за себе си и се наслаждавате много на компанията на другия.

Тогава времето се случва и по някаква причина страстта, която сте имали, започва да отслабва.

Ако в момента сте на това място, където не можете да сложите ръце на хората, които сте били, тази статия ще ви покаже как да върнете страстта в една връзка.

Как да върнем страстта в брака?

Изпитва ли той нещо повече – разберете по поведението му

Пътят към съвършенството

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Как да върнем страстта в брака?

Комуникация

Ако някога възнамерявате да върнете любовта в една връзка (и страстта, като допълнение), комуникацията ще играе важна роля за това да се случи.

В един момент липсата на страст в брака ви непременно ще започне да причинява напрежение и обсъждането на нещата би било чудесна отправна точка, за да възобновите играта си на страст.

Създайте време за излизане с партньора си

брака
Как да върнем страстта в брака? снимка: pinterest

Ако сте напълно честен и обективен за това, ще се съгласите, че една от основните причини, поради които може да сте започнали да изпитвате липса на страст в брака ви, е, че животът ви е попречил в даден момент.

Може би сте започнали да имате деца или работата е станала по-взискателна. Времето, което сте прекарали в борба с тези изисквания, доведе до намаляване на това колко страстни сте били към себе си.

Ако случаят е такъв, е необходимо да отделите време да бъдете със себе си. Това може да е толкова малко, колкото да се върнете няколко пъти или дори да отидете на срещи.

По време на тези „времена насаме“, моля, махнете всички разсейвания от сцената. Трябва да се отнася само за вас и вашия партньор.

Правете това, което обичате като двойка

брака
Как да върнем страстта в брака? снимка: pinterest

Не приемайте излизането с партньора си като религиозна дейност с формула, която трябва да се следва докрай. Понякога може да се наложи да прегърнете спонтанността в брака ви.

Когато излизате с тях, съсредоточете се върху това, което обичате като двойка. Обичате ли да пътувате?

Може да искате да започнете да търсите някои туристически дестинации, които бихте харесали. Вашата страст трябва да се увеличи, ако прекарвате повече време като двойка, правейки това, което ви прави щастливи.

Направете нещо, което кара партньора ви да се чувства специален

По това време трябва да знаете нещата, които карат партньора ви да работи. Един ефективен начин да върнете любовта в брака ви е като накарате партньора си да се почувства специален. Знаете ли езика на любовта им?

Това е добро място и време да направите нещо, което им предава езика на любовта. Не е задължително да са големи жестове. Просто се уверете, че каквото и да искате за тях, е нещо, което те ценят и оценяват.

Още малко романтика, моля.

брака
Как да върнем страстта в брака? снимка: pinterest

Спомняте ли си как беше в първите дни на връзката ви? Спомняте ли си цветята, които изпращахте на партньора си на работа? Спомняте ли си всички дати за вечеря и сценарии със закуска в леглото?

Тези жестове обзаведоха вашата страст и направиха връзката ви възхитителна. Един от начините да покажете страст в брака ви е да върнете тези романтични жестове във връзката.

Разберете и партньора си

брака
Как да върнем страстта в брака? снимка: pinterest

Независимо колко са мили, вашият партньор също е човешко същество и трябва да ги разбирате.

Като се има предвид, че те живеят и взаимодействат с хора и други житейски ситуации, отделянето на известно време, за да разберете техните специфични условия, е една стъпка, която трябва да предприемете, когато измисляте как да върнете страстта в една връзка.

Разберете техните работни изисквания и техния график. Разбирайте техните предпочитания и обичайте езика. Много по-лесно е да възродите страстта в брака си, когато познавате и разбирате партньора си.

Tagged , , ,
на горе