Какво да правим, ако сме сами на Свети Валентин

Какво да правим, ако сме сами на Свети Валентин
Празници

Какво да правим, ако сме сами на Свети Валентин

Всички знаем, че да си необвързан на Свети Валентин не е голяма работа. Но е трудно да не се почувствате малко тъжни, когато видите романтични филми и телевизионни предавания, малко самотни, когато двойки минават покрай прозореца ви, разхождайки се ръка за ръка или малко раздразнени, когато се сблъсквате с пътеки от плюшени мечета и шоколад за Свети Валентин, когато просто се опитвате да напазарувате в магазина. Това е напълно нормално, но ако с наближаването на 14-и февруари, все пак се чувствате потиснати, ви предлагаме няколко идеи как да прекарате празника.

Организирайте си вечер за игри

Няма нищо по-добро от добрата старомодна игрална вечер. Използвайте случая, за да организирате мини-турнир с приятели или пък играйте онлайн с хора от цял свят.

Отидете на СПА

Поглезете се с маска за лице, направете си маникюр, вземете релаксираща вана с хубави свещи и си пуснете любимата ви музика. Вие заслужавате най-доброто, затова се отнасяйте към себе си като към кралица.

Направете си подарък

Ако сте хвърлили око на специално нещо, било то дреха, парфюм, сладкиш или каквото и да е, което ще ви накара да се усмихнете, поглезете се. Няма правило, което да казва, че само други хора трябва да ви купуват цветя, бонбони или традиционни подаръци за Свети Валентин Опаковайте го красиво и си покажете малко любов.

Останете офлайн

Социалните мрежи имат силата да накарат дори независими и уверени хора да се сравняват с другите и да се чудят дали те са по-добри от тях. Направете си временна почивка и поне за ден изключете телефона си, като разбира се, предупредите първо близките си, за да не се притеснят за вас.

Излезте сред природата

Направете поход, разходка в парка или просто застанете за няколко минути навън и вземете малко свеж въздух. Свързването с природата по какъвто и да е начин може да ви помогне да се концентрирате, а малко упражнения никога не вредят.

Изпечете сладкиш

Всички стриктни дози и указания, които трябва да се спазват, правят печенето добър начин да се разсеете по всяко време. Най-хубавото е, че и след това можете да се насладите на плодовете на вашия труд. Оставете малко за приятел, ако не можете сами да изядете всичко.

Направете тренировка

Третирането на Свети Валентин като нормален и скучен ден може да помогне да оставите тъгата настрани. Изпълнете обичайната тренировка и игнорирайте гласа, който може да ви казва, че може да я пропуснете. Тези щастливи ендорфини ще ви накарат да се почувствате по-добре.

на горе