Какво да правим, ако кожата е загубила еластичността си

Какво да правим, ако кожата е загубила еластичността си
Здраве и красота

Какво да правим, ако кожата е загубила еластичността си

Това може да се случи по много причини – след екстремна загуба на килограми /например при неправилно проведена диета за отслабване или изтощително боледуване/, при неправилна грижа за лицето /често хората лекомислено пренебрегват консултацията със специалист и използват козметика, която се оказва неподходяща за техния тип кожа/, поради определена болест /например някои заболявания на кръвта като костномозъчна недостатъчност и апластична анемия/ или просто с напредването на възрастта. Разбира се, начинът на живот и средата, в която живеем, също оказва своето влияние.

С две думи, причините за загуба на еластичността на кожата са много, но добрата новина е, че проблемът може успешно да се разреши – с правилните козметични средства и правилните процедури, назначени от специалист.

Какво се случва, когато кожата губи еластичността си?

Тъй като не сме й подали достатъчно протеини от растителен и животински произход, контурите на лицето се отпускат и то „увисва“, от друга страна кожата се дехидратира, изсушава и се набръчква. Обезпокоителните ефекти са налице – образуват се бръчки, които стават все по-дълбоки и по-неестетични, контурите на лицето загубват стегнатостта си, бузите увисват, появява се двойната брадичка, а мастната тъкан започва да се „свлича“ по дължината на лицето, подпомагайки по този начин допълнително неприятните процеси.

Какви стъпки следва да се предприемат?

Лечението е строго индивидуално. В стремежа си да направят повече продажби, различните козметични компании настървено се борят за всяко „парче от баницата“, но истината е, че за да проведете едно наистина резултатно лечение, трябва да направите лична консултация с козметик, който да тества кожата ви и на тази база да ви препоръча лечение.

Възможно е проблемът да бъде решен само с помощта на правилните козметични средства или пък да се наложат и допълнителни процедури /например с лазер/, а в по-тежките случаи ще е необходима и консултация с лекар-дерматолог. Но при всички случаи самолечението не е препоръчително. Най-малкото, защото излишно ще загубите време и средства за да тествате различни продукти, без да имате абсолютно никаква гаранция за успешен резултат. Да не говорим за вредите, които могат да причинят неправилно подбраните козметични средства.

Ето и основните неща, които трябва да знаем:

Сутрешна грижа:

Препоръките са да неутрализираме свободните радикали с коктейл от антиоксиданти, които да осигурят колаген на кожата. Най-добрият вариант – био козметични продукти, стимулиращи производството на колаген. Това ще възстанови кожата, ще осигури гъвкавостта й и ще попречи на образуването на бръчки.

Вечерна грижа:

Освен предписания крем, препоръчва се и маска за очи – зоната около очите е много чувствителна и първа се поддава на неприятните последици от напредването на възрастта.

Tagged , , ,
на горе