Запазете по-дълго свеж цвета на боядисаната си коса

Запазете по-дълго свеж цвета на боядисаната си коса
Здраве и красота

Запазете по-дълго свеж цвета на боядисаната си коса

Иска ви се да запазите цвета, без да изтощавате косъма? Можете да го постигнете с по-специални грижи, доверявайки се на подходящите продукти.

Милиони жени по света боядисват косите си. Според последни проучвания за поне 88% от дамите косата има огромен ефект върху самочувствието. Ето защо пазарът на продукти е насочен към нови научни открития. Съвременната жена иска бързи, ефективни продукти, които лесно се съчетават с нейния натоварен начин на живот, и боята за коса не е изключение. Същото се отнася и за продуктите за поддържане на здравината на косъма и цвета.

Боядисаната коса изисква много повече внимание, защото губи осезаемо и много по-лесно обема и блясъка си, повърхностният слой се накъсва и цветните пигменти пасат. За да запазите цвета на косата и да я възстановите, трябва  да използвате специален шампоан, балсам и маски, които съдържат протеини за защита и съставки за грижа. Те реструктурират косъма и предпазват външния му слой.

Щадящо и нежно измиване

Изборът на шампоан е много важен. Измиващият продукт трябва да бъде съобразен освен с получения след полагането на боята цвят, и с характеристиките на косата – дали тя  е суха, мазна, нормална, тънка или чуплива. Важно е да не прекалявате с миенето. Масажирайте с плавни кръгови движения 3-4 минутки и след това обилно изплакнете. Хлорираната и солената вода, изпотяването, слънцето са сериозна заплаха за боядисаната коса, особено за червената. Използвайте продукти с ултравиолетови филтри, които ще защитят косъма от слънцето. Не търкайте силно косата, докато я сушите. Веднъж в месеца подхранвайте интензивно с маска.

Ако косата ви цъфти…

Изберете подходящ шампоан. След измиване подхранете с препарат или крем, който да укрепя косъма, като му осигури необходимите витамини. Изсушете на стайна температура, а когато почти изсъхне, можете да използвате студен сешоар.

Ако е хвърчаща…

Решението е да изберете шампоан и балсам, които да поддържат цвета и да придават блясък и плътност на косата. Насочете се към прически, изискващи оформящи гелове и пяна, които придават форма и на най-неподатливите коси. Разресвайте с ръка, използвайте четка и сешоар само в краен случай.

Ако е по-сплескана…

Погрижете се за обема й със специалните за целта шампоани, които сгъстяват. Колкото до цвета, можете да го запазите бляскав с подходяща маска и балсам. Изплаквайте грижливо-това е най-добрият начин да омекотите косата.

Ако се къдри…

Поддържайте блясъка на цвета с подходящия шампоан. В момента на оформяне на прическата можете да използвате пяна или специален спрей за къдрави коси. Сложете върху влажната коса с гребен. Разтрийте по-специално корените. Ако използвате сешоар, предпочитайте по-слабата степен.

Ако е по-скоро мазна…

В този случай най-напред трябва да се третира мазната кожа на главата. За да запазите цвета, заложете на балсам и маска, специално разработена за боядисана коса, като ги редувате.

на горе