Женски тайни: По какво се познава добре поддържаната жена

Женски тайни: По какво се познава добре поддържаната жена
Здраве и красота

Женски тайни: По какво се познава добре поддържаната жена

Кога една жена се счита за добре поддържана? На какво да обърнем най-вече внимание при грижата за външния вид? Ето отговорите на стилистите по тези въпроси.

Красива коса

Има два основни компонента на красивата и добре изглеждаща коса: правилната прическа и качествените грижи за косата. Косата трябва винаги да изглежда чиста и добре поддържана. При избора на прическа, съобразявайте се с повода. Що се отнася до ежедневието, според експертите, простотата винаги е от значение. Може да заложите и на сигурно – красивите, меки къдрици или изправена коса – и двете са подходящи за всяка ситуация.

Перфектна кожа

Кожата постоянно трябва да се почиства и овлажнява. При избора на подходящите кремове, тоалетни млека и лосиони, задължително се посъветвайте с професионален козметик. Всяка кожа има своите особености и най-добре е да чуете професионално мнение за това как да поддържате вашата.

Изваяни вежди

За коригиране на формата на веждите и старателното почистване на излишните косъмчета трябва да се грижите минимум два пъти седмично. Не пренебрегвайте това, защото занемарените вежди веднага се забелязват и създават неприятно впечатление.

Сполучлив грим

Заложете на лек и естествен грим, който да става за всеки повод. Не забравяйте и един от базовите принципи – акцентът трябва да е или върху очите, или върху устните. При летния грим, добавете и малко бронз за още по-добър тен на лицето. Още едно важно правило е, че силният грим трябва да бъде оставен за вечерни събития. През деня той ще изглежда нелепо.

Перфектни ръце с добре поддържан маникюр

Много дами обожават да украсяват ноктите си с лакове в красиви цветове. Всъщност, това е едно доста зареждащо начинание, което носи много положителна енергия. И все пак, ако мислите, че няма да успеете да си направите сами маникюра, по-добре не лакирайте ноктите си. Но въпреки това те трябва да бъдат добре оформени и да изглеждат здрави.

Имидж, в зависимост от случая

Добре поддържаната жена винаги се съобразява със случая и безпогрешно съумява да усети кой би бил най-подходящият външен вид, спрямо ситуацията.

на горе