какво да правим с любовта
Любов и партньорство

Да „удължим срока“ на ЛЮБОВТА.

Учени и психолози отдавна търсят рецептата за идеалното семейно щастие. Някои пък смятат, че няма такова. Статистиката обаче бързо оборва твърденията им с цифри и факти, които говорят точно обратното. Важно е само да знаете как, и по-точно, с кои хитрости да подходите, за да си гарантирате продължително, спокойно и щастливо съжителство с любимия човек.

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Вижте съветите как да „удължим срока“ на ЛЮБОВТА.

Разликата във възрастта

Американски експерти изчислиха, че перфектната разлика между двамата влюбени, за да просъществува връзката им във времето, е минимум 9 години. И то в полза на мъжа, а не на жената. Когато той е по-голям от нея с толкова и повече години, налице са всички предпоставки двамата да доживеят заедно златна сватба. А като пример за съюз с „лоша“ възрастова разлика, неуспял във времето, дават връзката между актьорите Деми Мур и Аштън Кътчър.

Ранен брак? Твърдо не!

Не бързайте да се вричате във вечна вярност. По-добре поживейте и чак тогава мислете за семейство. Британски психолози твърдят, че ако мъжът сключи брак, преди да е навършил 25 години, рискът да стигне до развод нараства с цели 49%. Причината е, че той все още се изживява като дете и от партньорката си ще очаква да се грижи за него като майка и няма да гледа на нея като на равностойна съпруга. При това положение нищо чудно един ден да открие любовта, каквато всъщност трябва да бъде, в лицето на друга жена.

Виновна е безработицата

Оказва се, че днес това е една от най-честите причини за раздяла с доскоро любимия човек. Австралийски учени установиха, че при двойки, в които единият съпруг не работи, рискът от разминаване на житейските и любовни пътища значително нараства в сравнение с такива, при които и двамата са служебно ангажирани. Ако нямате възможност да упражнявате професията, за която сте учили дълги години, съгласете се дори просто да замествате временно някого в нещо, дори то да е далеч от вашата специалност.

Муци, цуци, пате…

Много двойки се обръщат един към друг по този начин. Според британски семейни терапевти това е здравословно за двойката. Гальовните обръщения издават щастие, спокойствие, готовност за отдаване за другия, нежност… Те са и своеобразна форма на интимност, запазена само за двойката. Може да звучат смешно за околните, но ако вие се чувствате уютно по този начин, не променяйте навика си, за да доставите удоволствие на някого извън вашето семейство.

Нежни кавги

Понякога е допустимо да „изпуснете парата“ и да повишите глас, стига да е в разумни граници, твърдят изследователи от университета в Мичиган, САЩ. Според тях дребните и нежни кавги са важни за брака, тъй като поддържат огъня на отношенията, но без да подлагат на съмнение любовта. По този начин се освобождава напрежението. Интересното е, че този тип кавги могат да намалят риска от инфаркти и инсулти. Когато ги има, никой не е застрашен. Но ако един от двамата или и двамата премълчават проблема и трупат напрежение в себе си, рискът от инфаркт или инсулт се увеличава.

Срещи с щастливи хора

В ежедневието всеки контактува с различни хора – някои ни натоварват, други ни натъжават, трети – разсмиват. В личния живот обаче трябва да наложим мярка. Деликатно дръжте надалеч приятелите, които ви дразнят или депресират с постоянните си оплаквания. Колкото повече весели хора има около вас, толкова по-гарантирано е, че ще живеете дълго и щастливо заедно. Така твърдят американски психолози.

 Спорете разумно

Дразгите не се харесват и не допринасят с нищо за семейната хармония. Но градивните спорове са съвсем друга песен. Неслучайно казват, че в спора се ражда истината. Не се притеснявайте да отстоявате своята позиция пред другия, но нека е без обиди и без тропане с крак. По-важно е двамата, спорейки, да стигнете до компромис, който да ви удовлетворява взаимно, отколкото да чупите чинии, тръшкате врати, събирате багажа си или нещо друго от този род, препоръчват италиански експерти.

Кой мие чиниите?

Фундаментален въпрос, който е разбил не едно и две семейства. Испански психолози препоръчват домакинската работа да бъде поделена между двамата. Но има едно важно условие. Трябва и двамата да са склонни да правят това, а не да се приема като задължение. Никой няма да се чувства добре, ако докато чисти, другият е седнал удобно на дивана с вестник в ръце.

Парите и любовта

Колкото и да се кълнете, че парите нямат нищо общо с чувствата ви и не определят тяхната сила или продължителност, ще ви отговорим, че не сте съвсем прави. Учени от Калифорнийския държавен университет в Сакраменто, САЩ, потвърдиха, че икономическия въпрос в ежедневието на двойката поставя проблеми. Когато съпрузите не успеят да намерят правилното решение, лесно могат да стигнат до раздяла. Според италиански експерти пък съвременното общество и зависимостта му от финансовите и икономически сривове в световен мащаб са пряко зависими за развитието на любовта. Парите вече в доста голяма степен определят отношенията. Когато например едно семейство не успява да си плаща сметките, неизменно се стига до раздори, взаимни обвинения и раздяла

Да живее романтиката!

Това е нещо, което със сигурност ще държи връзката ви стабилна дълго време. Американски психолози препоръчват да подхождате към всеки семеен празник и дори най-малък повод по нетрадиционен, разнообразен, но задължително романтичен начин. Така ще поддържате искрата на любовта. Колкото повече нежност има, толкова по-сигурно е, че връзката ще издържи дълго. А дали ще бъде изненадваща вечеря на свещи, кратко бягство за уикенда (но само двамата, без децата!) или букет цветя без повод, няма значение.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Емануела „мръдна“: Всяко едно 18-годишно момиче иска за абитуриентския бал от родителите да й подарят цици от силикон

infomax-logo-50-15-HWДиляна Попова и Славена Вътова едва не попаднаха в челюстите на акули на Малдивите

Tagged ,
на горе