това чувство
Любов и партньорство

Липсва ви бившият? 17 начина да спрете това чувство

Когато сте сложили край на една връзка, може би в някои моменти сте имали това чувство на носталгия към миналото и желание отново да видите доскорошния си приятел. От една страна това е разбираемо, но може би това повече пречи да продължите напред от това да ви направи отново усмихнат човек. Това чувство може да е проблем, защото носталгията невинаги е добър вариант. Ако сте били влюбени, вече сте попадали в тази ситуация.

Нормално е да ви трябва малко време, за да забравите човека, с когото сте имали много щастливи моменти.

Това чувство може да ви тормози много, затова ще ви предложим няколко начина да спрете и да гледате напред.

Отървете се от негативността

Ако бившият ви липсва, отървете се от негативните чувства. Достатъчно добри ли сте? Обичаха ли ви изобщо? Трябва да спрете! Това са все обичайни въпроси, които си задавате в такива моменти, но чувствата, които ги съпътстват, могат наистина да навредят на начина, по който се чувствате. Не можете да контролирате всички ситуации и каквото се случва, се случва. Това чувство никога не е добър съветник, затова се опитайте да бъдете по- позитивен човек.

Осъзнайте чувствата си

Трябва да осъзнаете защо ви липсва. Дали защото наистина обичате бившия си или просто защото егото ви е наранено? Случвало се е хора да звънят на бившите си и да се опитват да привлекат вниманието им, не защото всъщност ми липсват, а защото искат да им обърнат внимание. Честно казано, на кого му харесва, когато никой не му обръща внимание? В този случай става въпрос за егото, а това не е добре нито за тях, нито за вас. Така че това чувство да сте разбиран точно от бившия си не е особено препоръчително.

това чувство
Липсва ви бившият? 17 начина да спрете това чувство

Да се съберете отново

Това е възможно, само ако наистина искате да бъдете с него. Ако ви липсва след месеци или дори години, в които не сте били с него, може би трябва да се замислите дали да не преразгледате връзката си. Ако ви липсва толкова много, може би наистина сте направили грешка. Можете да го спечелите обратно. Възможно е. За да си го върнете обаче, трябва да работите върху себе си и да видите недостатъците, които сте имали във връзката си. Опитайте се да работите върху себе си и чрез това да му покажете, че сте готови да опитате връзката отново. Не поставяйте обаче всичките си яйца в една кошница. Понякога нещата просто се изчерпват и опитите да ги върнете само удължават агонията още повече. Така че внимателно трябва да прецените дали това чувство е реално и задачата е постижима. Ако не е , просто продължете напред.

Пишете му писма

Но не ги изпращайте! Повтаряме, не ги изпращайте! Може да му пишете в социалните мрежи, но само с конкретен повод, за да проверите дали това чувство на носталгия може да се завърне. Ако ви отговои, пишете им пак. Въпреки това не се превръщайте в преследвач, който изпраща на бившия си ежеседмични писма, със сълзи, които могат да повдигнат нотка на съжаление.

Занимавайте се със себе си

Ако в главата ви се повтаря „липсва ми бившият“, трябва да се занимавате с нещо друго, което да премахне това чувство. Какво се случва, когато имате време? Мислите си. За какво? За него. Да, точно така. Не е най-здравословното нещо, което можеш да правиш по цял ден. Сега, да правиш нещо не означава да се взираш в Инстаграм или да проверяваш кога за последно са били на линия. Това е лош начин да прекарате деня. Съсредоточете се върху себе си. Отидете на фитнес, присъединете се към клуб, излезте с приятели. Няма да можете да не мислите за тях, но като държите дните си заети, ще намалите възможността да изпитвате това чувство.

Помислете за себе си

Спрете да се сърдите. Ако бившият ви липсва, така или иначе трябва да се утвърдите като номер едно. Защо? Защото ако не сте вашият номер едно, ще ви е трудно да поддържате връзка и ще страдате в преодоляването на бившия си. Ако не се съсредоточите върху себе си и не направите необходимите промени в поведението си, връзката ви ще бъде същата като преди. Искате ли да забравите за него и за това чувство, което ви измъчва? Тогава направете съзнателно усилие да водите в себе си мисълта, че е нормално да ви липсват, и ще ги преодолеете. Но това, което има значение оттук нататък, сте вие, а не някой, когото сте изоставили завинаги.

Дайте му пространство

Никой не иска да се върне с човек, който постоянно го проверява. Това е все едно бавно да се задушавате с найлонова торбичка. Хората обичат пространство. Вие обичате своето пространство, когато сте в автобуса или седите в тоалетната – така че оставете бившия си да има своето. Въпреки това сме го казвали и преди – не фокусирайте цялото си пътуване към изцелението върху възможността да си го върнете. Занимавайте се с делата си, съсредоточете се върху себе си и знаете линията – каквото има да се случи- ще се случи. Това чувство може да се превърне в проблем.

Липсва ви партньорът 10 начина да се справите с това чувство
Липсва ви бившият? 17 начина да спрете това чувство

Дайте си време

Ако бившият ви липсва, трябва да си дадете време да се излекувате. Това чувство на носталгия може дълго да витае около вас. Цитатът „времето лекува всички рани“ е наистина клиширан, но е верен. Може да ви се струва, че това е цяла вечност, но ще забравите този човек по-скоро, отколкото предполагате. Истината е, че клишетата са клишета по някаква причина.

Имайте предвид целите

Ако установите, че бившият ви липсва, използвайте дългосрочни цели, за да не мислите за него и да продължите напред в живота си. Тези цели могат да бъдат образователни или просто цел да виждате семейството си по-често. Намерете цел, която ви дава смисъл или радост. Това чувство, че искате нещо повече от това да мислите за бившия си е много по-добро.

Премахване на напомнянията

Ако наистина ви липсва бившият, свалете снимката на двама ви от хладилника си, това е чудесно начало. А плюшеното мече, което ви е подарил? И огърлицата… О, да, и ръчно изработената картичка за рождения ден… Да! Какво ще кажете да ги приберем засега? Това чувство на носталгия няма да изчезне ако виждате тези неща всеки ден. Преместете всичко визуално в дома си, което ви напомня за тях. Не е нужно да изгаряте тези неща, просто ги сложете в кутия и ги приберете.

Запознайте се с нови хора

Не е нужно да се присъединявате към сайт за запознанства или да имате някаква ужасна поредица от връзки за една нощ. Ако го направите, има вероятност процесът на скърбене да отнеме още повече време. Разхождайте се с приятели и се запознавайте с хора, когато излизате. Не е задължително това да е романтична връзка, може би някой, с когото бихте могли да отидете на кино или да хапнете сладолед. Нали знаете – приятел. Това чувство да имате нови хора в живота си може да бъде много полезно в такива моменти.

Отидете на терапия

Няма нищо лошо в това да поговорите с някого. Всъщност, ако сте говорили за липсата на бившия си с приятелите си, те вероятно са изчерпани с тази тема. Разговорът с трета страна е чудесен начин да получите безпристрастен съвет и външно мнение за ситуацията. Приятелите са прекрасни и добри, но не са терапевти. Понякога съветите, които ви дава един приятел, могат да бъдат наистина далеч от реалността!

Помолете приятелите си да не говорят за него

Ако имате общи приятели с бившия си, повдигането на името му в разговор няма да улесни процеса на скърбене. Това чувство може да бъде много неприятно. Уведомете приятелите си, че не искате да говорите за бившия си. Ако те са ваши истински приятели, ще уважат молбата ви и ще ви изчакат да преодолеете това препятствие.

Тренирайте

Всички казват, че физическата активност е чудесен начин да забравите някого, защото това е вярно. Ако се чувствате стресирани и тревожни, най-доброто нещо, което можете да направите, е да се изпотите в някой фитнес или на футболно игрище. Това не само бавно ви привежда в отлична форма, но и помага да освободите хормоните си и да намалите нивата на стрес и тревожност.

Отидете някъде далеч

Ако бившият ви живее на една улица от вас, отидете на почивка, за да се откъснете от постоянното напомняне. Или се преместете. Но почивка звучи по-приятно. Освен това тя ще ви даде възможност да се откъснете от реалността и ще ви покаже колко голям е светът в действителност. Може да се върнете от пътуването си с напълно нов поглед върху живота и любовта.

Направете си нова прическа

Знаете какво казват, когато си смените прическата, наистина имате предвид нещо! Това не означава, че трябва да действате прекалено драстично и да обръснете главата си само защото така правят знаменитостите. Променете стила си с нещо, което винаги сте искали да опитате, но никога не сте имали смелостта да направите. Това ще ви вдъхне увереност и ще ви накара да се замислите по правилните причини!

Флиртувайте малко

Може изобщо да не ви се иска да правите това. Когато постоянно си мислите „липсва ми бившият ми“, последното нещо, което искате да направите, е да говорите с някой друг. Въпреки това малко безобиден флирт никога не е навредил на никого и може наистина да повдигне самочувствието ви, след като то е било сринато. Не подвеждайте никого и не го лъжете, а просто се впуснете в малко приятелски и съвсем безобиден флирт и вижте как ще ви се отрази това чувство.

Tagged , ,
на горе