Да се извините на партньора - 5 важни правила
Любов и партньорство

Да се извините на партньора – 5 важни правила

Отношенията между двама души понякога са доста сложни и често ви се налага да се поставяте на мястото на партньора, за да постигнете разбирателство. Споровете в една връзка са неизбежни и трябва да знаете добре как можете да укротите нещата, ако сте се скарали за нещо.

Да се извиниш на партньора си може да бъде изключително изнервящо. Но често това е важна стъпка в научаването как да общувате и да продължите напред, когато сте направили нещо нередно или обидно, което е наранило вашия мъж.

Това може да бъде и оздравителен процес, при който и двамата ще можете да разберете защо са се случили тези неприятни неща във връзката ви. Истинското извинение може да помогне за възстановяване на доверието и да гарантира, че и двамата сте на една и съща вълна. Разбираемо е, че никога не е лесно да се извинявате. Може да е стресиращо да откриете правилните думи, за да изразите чувствата си и да се поправите.

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

Представяме ви няколко правила за извинение на партньора, които ще ви помогнат за хармонията в семейството:

Дайте му пространство

Първата стъпка, която трябва да предприемете, ако сте допуснали грешка и искате да се извините на партньора си, е да му дадете пространство, за да преработи емоциите си. Той трябва да се чувства видян и чут, но също така се нуждае от свободата да изрази чувствата си без натиск или осъждане.

Така че когато сте допуснали грешка и трябва да се извините, не забравяйте да потвърдите чувствата му и да му дадете времето, от което се нуждае, за да обработи извинението ви. Не го притискайте за отговор. Изчакайте го да стигне до собствени заключения. Така също ще покажете на партньора си, че наистина уважавате мнението му и се доверявате на преценката му.

на партньора (2)

Бъдете честни

Изразяването на собствената ви вина, признаването на грешките и поемането на отговорност за действията ви може да бъде обезкуражаващо. Въпреки това искреното и смислено извинение е от съществено значение за възстановяването на любовната ви връзка и за демонстрирането на ангажираността към партньора. Да бъдете честни и да изразявате чувствата си искрено е най-добрият начин да се извините на партньора си.

Без значение колко голям или малък е проблемът, винаги е от решаващо значение да бъдете истински и искрени в разкаянието си – без извинения. По този начин ще покажете на партньора си, че приемате въпроса сериозно и искате да поправите нещата. Трябва да признаете какво сте направили погрешно и да се уверите, че сте съобщили защо съжалявате.

на партньора

Бъдете ясни и категорични

Извинението пред някого, на когото държите, може да бъде трудно, особено ако не сте сигурни какво да кажете и как да го кажете по правилния начин. От първостепенно значение е да бъдете ясни и кратки в извинението си, така че приятелят ви да разбере искреността ви. Много важно е също така да сте наясно с основните проблеми и как да ги съобщите на партньора ефективно. Отделянето на време, за да сте сигурни, че се изразявате и че той разбира всичко, което казвате, по най-добрия възможен начин, е неразделна част от успешното извинение.

Запазете спокойствие

Извинението пред приятеля ви може да бъде неблагодарна задача. Без значение колко искрено е то, може да се окаже, че невинаги работи за подобряване на нещата. Когато се извинявате на партньора, е изключително важно да запазите спокойствие и да проверите тона си. Подходът ви може да има решаващо значение за това дали извинението ви ще бъде прието добре, или ще има обратен ефект.

Ако се изнервите, приятелят ви може да си помисли, че не съжалявате наистина за това, което сте направили. И всъщност това в крайна сметка може да създадете още повече проблеми, отколкото сте започнали, а никой не иска това да се случва.

на партньора

Признайте грешката си

Когато осъзнаете, че сте допуснали грешка с приятеля си, а и с всеки човек в живота ви, е важно да я признаете. Важно е да поемете отговорност за действията си и да приемете последствията, които идват с тях.

Като признавате грешката си, показвате на партньора, че сте достатъчно зрели, за да разберете къде сте сбъркали, и че сте готови да предприемете необходимите стъпки, за да ги поправите. Това също така ще покаже вашата ангажираност към връзката, показвайки на приятеля ви, че се интересувате от неговите чувства толкова, колкото и от вашите собствени.

Вижте още:

Зодиите, които се запалват много лесно в леглото

Четирите зодии, които изглеждат истински, но са най-големите предатели

Четирите зодии, които са шантави и забавни в леглото

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Най-злобните зодии, които са способни на всичко, когато бъдат провокирани

Зодиите, които издигат стени пред себе си и са трудни за обичане

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Tagged , ,
на горе