Грешки в грима, които правят кожата състарена
Здраве и красота

Грешки в грима, които правят кожата състарена

Много трябва да внимавате с грима.Умореният вид на кожата състарява и ви прави да изглеждате не толкова добре, колкото всъщност бихте могли. Всичко това може да се прикрие с грим, но неправилната му употреба може да има тъкмо обратния ефект. Някои грешки в грима могат да направят кожата ви да изглежда вяла и уморена, отпусната и състарена.

Грешки в грима, които правят кожата състарена

4 стъпки за правилно почистване на грима

5 модни акцента в грима: кое е актуално есента

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Достатъчно трудно е да изглеждате будни сутрин, но е още по-трудно, ако гримът ви кара да изглеждате по-уморени. Добрата новина: Можете да избегнете да изглеждате така, сякаш не спите. Избягвайте грешките в грима по-долу и ще изглеждате много по-будни:

Грешки в грима, които правят кожата състарена

Погрешна употреба на Фон дьо тен

грима
Грешки в грима, които правят кожата състарена снимка: pinterest

Фон дьо тенът може да ви помогне да прикриете някои несъвършенства, но може и да е причина да ги подчертаете, ако не го използвате правилно. Поставянето на големи количества фон дьо тен крие риск от напластяване в зоните, в които се образуват гънки.

Важно е да разнасяте фон дьо тена с помощта на четка или тампон, така че да го разпределите равномерно, а и за да отнемете от излишното количество. Многото фон дьо тен ще направи фините линии и бръчките още по-видими и ще изглежда като маска. Така грима няма да има ефект.

Използвате грешен коректор за под очите

грима
Грешки в грима, които правят кожата състарена снимка: pinterest

Коректорът, който е твърде тъмен или твърде светъл за лицето ви, неизбежно ще ви направи да изглеждате уморени. Поправката: Нанесете го в добре осветена стая, за да сте сигурни, че изглежда естествено с грима. И всеки път, когато тествате нов продукт, използвайте ръчно огледало, за да видите как изглежда в различни стаи с различно осветление.

Пропускате грунд за грим за очи

Това е особено опасно, ако използвате тъмна очна линия под очите си. Вижте, грундът предотвратява размазването и падането на тъмния цвят под очите ви, така че да не изглеждате като миеща мечка с грима. (Ако наистина искате да играете на сигурно, използвайте само водоустойчива очна линия върху долната линия на миглите.)

Използвате твърде много пудра

грима
Грешки в грима, които правят кожата състарена снимка: pinterest

Сухата, напудрена кожа изглежда по-стара и по-уморена от чистата, гладка кожа. Изводът: Не прекалявайте и с грима! Използвайте полупрозрачна пудра, за да премахнете блясъка, и я смесете добре.

Пропускате овлажнителя

Моля, моля, никога не нанасяйте грима си, преди да си сложите овлажнител. (Бонус точки, ако използвате такъв, който съдържа SPF!) Нанасянето на грим върху суха, лющеща се кожа може да ви накара да изглеждате невероятно уморени и изсушени.

Използвате грешен цвят очна линия

грима
Грешки в грима, които правят кожата състарена снимка: pinterest

Ако сте със студен тон, бронзовата или златната очна линия ще ви накара да изглеждате уморени и болнави. Ако имате топла кожа, сребристият молив може да ви накара да изглеждате също толкова зле. Избягвайте неприятните си цветове, за да изглеждате по-будни. Внимавайте и при нанасянето на грима.

Носите сив грим

Грима със сиви нюанси подчертава сивия цвят във всички тонове на кожата, за да изглеждате невероятно уморени и много по-стари. Придържайте се към палитра от топли цветове, за да изглеждате по-младежки и освежени.

Нанасяте прекалено много спирала

Иска ви се да подчертаете миглите си и да ги накарате да пърхат като пеперуди по лицето ви? Тогава недейте да поставяте толкова много спирала. Ще получите обратен ефект. Очите ви ще изглеждат натежали, уморени.

Напластената спирала се слепва и прави миглите да изглеждат по-скоро изцапани, отколкото гримирани деликатно и изящно.

Същото важи за очната линия и молива за очи. Не прекалявайте с тях, защото придават уморен вид на кожата, когато са в излишък. Прекалено плътната и черна линия около окото го затваря оптично, придава уморен вид и нежелана подпухналост.

Опитайте се да избягвате тези грешки при грима, за да може лицето ви да изглежда подмладено и здраво. Не допускайте една грешна употреба на грим да ви състари.

Tagged , , , ,
на горе