Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър
Психология

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Като дете може би си спомняте, че сте получавали по някой шамар от майка си за свое прегрешение. А може би редовно са ви чели конско за поведението ви. Въпреки това, стратегиите за поведение на родителите с бунтуващи се тийнейджъри сега се развиват. Родителите вече не управляват децата си чрез страх, а използват разсъждения и дискусии, за да разрешат повечето проблеми. Въпреки това не е необичайно родителите да не могат да контролират гнева си, когато едно дете е особено неразумно.

Примерите са много. Представете си 7-годишно момче, което неволно е било ревниво и жестоко към по-малкия си брат или сестра. Или дори тийнейджър, който отправя скандални изисквания към родителите си да получи скъп подарък като на приятеля си. Важно е обаче да не губите хладнокръвие.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

И така, ето как можете да контролирате гнева си към вашия непокорен тийнейджър:

Поставете известна физическа дистанция между вас

Понякога яростта ви може да се чувства неконтролирана. Може в яда си да разтърсите или да ударите детето си, за да го дисциплинирате. В такива случаи просто се отдалечете до съседната стая. Така няма да сте достатъчно близо, за да му навредите. Поставянето на тази дистанция между себе си и детето ви, което избухва или действа, може да промени света. Ще ви помогне да напръскате малко хладка вода върху лицето си, тъй като жегата на момента ще премине. След това можете да седнете на дивана и да преосмислите позицията си.

Поемането на няколко дълбоки вдишвания може да ви помогне да си възвърнете контрола, без да нанасяте трайни щети на връзката ви с детето ви.

Помнете, че това не е криза, която изисква от вас да се паникьосвате.

Децата искат подкрепа и любов, когато най-малко ги заслужават. Те се държат непокорно поради факта, че се нуждаят от вашата помощ, за да разрешат чувствата си. Дълбоко в себе си те наистина ви обичат, но са във възраст, в която не успяват да го покажат по правилния начин.

Не се притеснявайте да повтаряте тези неща на себе си. Това може да засили присъствието на хладнокръвния и уравновесен родител, към което се стремите обикновено. Не забравяйте, че трябва да бъдете добър модел за подражание на децата си. Макар да не ви се вярва, те ще забележат, че отговорно се справяте с емоциите си и контролирате гнева си. Тогава те ще подражават на вашия пример, когато се ядосат. Всички знаем, че децата са отражение на родителите си. Така че ако не искате след време детето ви да изпуска гнева си, просто се опитайте да му покажете правилния път.

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Открий с лекота пътят към щастието

5-ТЕ ЖИТЕЙСКИ УРОКА от легендарния Джет Ли

Спомнете си какви сте били на тяхната възраст.

Когато се ядосвате на поведението на вашия тийнейджър и на непокорния му нрав, спомнете си за вас на неговите години. Слушахте ли безусловно родителите си или и вие често сте се опитвали да им се опълчвате. Не всяко поведение може да се оправдае, но понякога всичко е от израстването. Просто бъдете спокойни и опитайте да контролирате гнева си.

И не забравяйте – никой не е идеален. Покрай напрежението в работата, битовизмите и всичко останало, може понякога да се случи да изпуснете нервите си. Въпросът е това да бъде инцидентен случай, а не тенденциозно поведение.

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Четирите зодии, които се стремят да превърнат света в по-добро място

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Зодиите, които лесно изпадат в паника

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе