Домашна рецепта за Великденски меденки

Идеи за дома Празници

Домашна рецепта за Великденски меденки

Великден е близо и знаем, че всяка домакиня иска да се подготви подобаващо за празника. За това на вашето внимание предлагаме тази лесна и идейна домашна рецепта за великденски меденки.

 

Пухкави и ароматни меденки за Великден от тефтерът на баба

 

Необходими продукти за тестото:

– Яйца – 2 бр.;
– Олио – 1 ч.ч.;
– Захар – 1 ч.ч.;
– Брашно – 600 гр.;
– Мед – 4 с.л.;
– Сода бикарбонат – 1 с.л.;
– Канела на прах – ½ пакетче.

 

Необходими продукти за глазурата:

– Шоколад – 100 гр.;
– Масло – 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Разбийте яйцата, след това прибавете олиото, захарта и меда. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Стъпка 2: Добавете пресятото брашно с канелата и содата бикарбонат.

Стъпка 3: Месете до получаване на меко и незалепващо тесто.

Стъпка 4: Готовото тесто разстелете на подходящ плот. С помощта на специални формички или хартиен модел, изрежете желаните фигурки.

Стъпка 5: Наредете фигурките в подходяща тавичка, заслана с хартия за печене.

Стъпка 6: Печете меденките в предварително загрята фурна на 180°С градуса до готовност.

Стъпка 7: Оставете готовите меденки, да се охладят.

Начин на приготвяне на глазурата:

Стъпка 8: Разтопете шоколада на водна баня, като добавите маслото.

Стъпка 9: Потопете меденките в шоколадовата смес.

Стъпка 10: Изчакайте шоколадовата глазура се стегне.

Пожелаваме ви здраве и добър апетит!!!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе