Никога повече страх от бременност и раждане!

Никога повече страх от бременност и раждане!
Психология

Никога повече страх от бременност и раждане!

 

Това е напълно възможно! Как?

Планирате бременност или пък вече е настъпило това щастливо събитие във вашият живот?

Поздравления и честито!

 

Мили дами (бъдещи мами), запомнете, че това е един от най-значимите и най-щастливи етапи от животът ви! Благословия! За страхът място НЯМА! Има САМО за Любовта!

Страхът е енергия. Страхът е естествена емоция. Той ни предупреждава за наличието на някаква опасност и когато се сблъскаме със самата заплаха, телата ни реагират по строго специфичен (индивидуален) начин. Обикновено, реакциите на физическо ниво към това са: изпотяване, ускорен пулс, хипервентилация, зачервяване на кожата, повишен адреналин и т.н. Напълно естествена и нормална реакция на тялото, спрямо ситуацията.

За жалост, страхът има и друга страна – лъжлива и манипулативна. Често сте чували, че не трябва да се доверявате, че любовта отслабвала защитните сили и се злоупотребява с твърдението, че той винаги пази. Но ето как, понякога, действа страхът – предизвиква объркване, „храни“ се с лъжи, разрушава присъщата ви увереност, обърква вътрешния ви комфорт, отслабва имунната система. Създава у вас чувство на съмнение в собствените ви сили и възможности. А, те са неограничени. Повярвайте в това.

Скъпи мами, не допускайте някой да проектира собствените си внушения, страхове, лични преживявания и т.н. върху вас. Вие сами ще изберете, дали ще ги изслушвате или не, но приемете един простичък съвет. Отговорете им, че не е задължително или пък сигурно, че при вас или с вас, ще се случи същото. Направете го заради себе си, защото човешкия мозък, особено женската психика, са гъвкави и понякога много лесно „попиват“ негативното. Хубаво е да знаете, че когато ваша приятелка/позната ви разказва или се зачетете във форума, за бременността и раждането, така, че сякаш е филм на ужасите, бъдете сигурни, че самия страх ви „говори“ чрез тях. Не възприемайте казаното или прочетеното, както се казва „при сърце“. Благодарете за откровението и споделеното, така ще отнемете силата на негативното. Но не го пускайте да влезе и да се настани в съзнанието ви. Защото това е неканен, ужасно нахален и лъжлив„гост“. За такива разкази, тип „horrors (ужаси)“ бъдете в ролята на стриктна домакиня. Бъдете такава и в съзнанието си! Ако позволите с вашият „гост“, да си размените ролите, то тогава, той ще определя правилата.

Но, ако ви се случи или бременността ви „завари“ в това състояние на духа, има начин да се справите. В никакъв случай, не се винете за нищо. Не се възприемайте за слаби. Започнете, да разчитате, предимно на себе си. Изпъдете от главата всякакви съмнения, ограничения и подобни. Просто е нужна воля, за да направите стъпки в нова посока и да погледнете на света с други очи. Истината е, че страхът е толкова слаб, че дори не можете, да си представите колко! Достатъчно му е само да се обърнете с лице към него и той ще се скрие в миша дупка. Изправете си! Застанете с цялата си мощ и увереност срещу него.

Заявете му: „Страх, НЕ ме е страх от теб! По-силна съм! Повярвай ми, така е! Аз съм жена! Аз ще бъда МАЙКА! Аз съм „домакинът“ на моето съзнание и тяло! Разбийте го този страх на пух и прах.

Пуснете го и той ще си отиде. Тихо и незабелязано, така както е бил дошъл. На тръгване, не забравяйте, да му благодарите! Защото този „гост“ ви е открил огромния потенциал, който по природа притежавате.

Тогава ще се почувствате стабилни и уверени. Ще почувствате колко красиво чувство е любовта, защото тази прекрасна емоция е много пряко свързана с бременността и майчинството. Приемете, че любовта и страхът са две страни на една и съща монета, т.е. две пълни противоположности. От вас зависи, коя ще изберете.

Наслаждавайте се от сърце и душа на приказно-красивото състояние, наречено – бременност. Всеки ден, минута и секунда…

Дами, нали сте виждали колко прелестно-красиви са бременните жени? Какво излъчване имат? Те, целите, сияят! Замислете се защо е така? Какво ли ги прави тези жени, така красиви и блестящи? Ами това, същото – бременността и сладкото коремче, в което се развива новият живот.

Не му вярвайте на този подъл лъжец!

Не му давайте „храна“. Оставете го гладен и той ще си отиде.

Повярвайте в преценката на природата! Тя не греши! Това е простата истина! Не се страхувайте от нещо, което ви е заложено от Твореца. Иначе, утробата нямаше да бъде заложена в женското тяло. Защото, Вие МОЖЕТЕ!!!

Трансформирайте изразът: „Не мога“, в: „Не, МОГА“! (Усетихте ли, била е нужна само една запетайка).

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе