най-важните връзки в живота ни
Любов и партньорство

Понякога най-важните връзки в живота ни са най-кратки

Хората влизат в живота ни неочаквано и изведнъж започваме да гледаме на света от нов ъгъл, пред нас се отваря напълно нова перспектива за живот. Но всичко свършва доста бързо. Понякога тези срещи ни учат, че е добре да пуснем хората в живота си и да наблюдаваме какво ще се случи – може ли да им имаме доверие или пък не.

Най-трудното е, че хората идват и си отиват и само няколко от тях ще повлияят сериозно на бъдещето ни. И не винаги им е съдено да останат в живота ни завинаги и ние не можем да го контролираме.

Поради това може да ни стане тревожно …

Все още помните как ви е погледна той, когато се срещнахте за първи път.

Вероятно енергията ви е била синхронна, чувствали сте се свободни и комфортно заедно.

Дори може все още да не сте осъзнавали, че сте се превърнали в оазис на спокойствие един за друг. Позволили сте на всички чувства да изплуват на повърхността, надявайки се, нещо ново и красиво ще се роди от всичко това.

Но, в един ден, всичко се променя. Може би най-неочаквано дори. Постепенно отношенията охладняват, а магията се е загубила. Имало ли я е въобще, започвате да се питате. Как може да изчезне така, без дори да остави следа?!

Намирането на такава истинска връзка е като да се опиташ да хванеш мълния, твърдят експерти. То е наистина рядко и едновременно с това изгаря душата ни.

В отчаянието си понякога се опитваме да създадем отново мълнията сами, но в най-добрия случай се получават само искри. Защо?

Нещо се е променило. Не можем да се отърсим от чувството, че трябва да намерим това „нещо“, че тогава може би ще спасим безценното, което сме загубили – желанието да растем заедно, да се развиваме, да си помагаме, да станем такива, каквито искахме.

Но, ако се замислим, ние продължаваме да растем и да се развиваме. Просто в различни посоки. Но растежът е налице, което означава, че отношенията ни все пак са имали смисъл.

И ако продължаваме да ги „поливаме“, това няма да е безполезно.

Чувствали ли сте някога, че всичко и всичко около вас се променя и ви се изплъзва твърде бързо?

Все си мислите и премисляте как е било всичко преди, защото се притеснявате, че сте извършили нещо нередно? Питате се какво сте могли да направите по различен начин? Това е нормално, но знаете, ли – нямате никаква вина.

Просто сте носталгични. Но, от друга страна, тази носталгия ви помага да разберете по-добре настоящето. Помага ви и да бъдете благодарни.

В повечето случаи не можем да направим нищо по отношение на факта, че всичко се променя толкова бързо. Но това не винаги трябва да се приема негативно.

Не можем да повлияем колко дълго ще продължи връзката ни, но можем да продължим да я изграждаме по възможно най-добрия начин, така че да е максимално ценна.

Tagged , , , , ,
на горе