9 съвета, които ще ви помогнат да намерите точния мъж в живота си

как да намерите точния мъж в живота си
Любов и партньорство

9 съвета, които ще ви помогнат да намерите точния мъж в живота си

Имате ли проблеми с влюбването по принцип? Чувствате ли се самотни, губейки една връзка след връзка? Това може да се промени! Психолозите отправят към вас няколко съвета, които всяка жена трябва да приеме присърце. Много жени не могат да намерят точния партньор. Или любовният им живот е някаква луда поредица от катастрофални връзки, или им е трудно дори да намерят този, с когото евентуално биха могли поне да се опитат да продължат и занапред.

Тези съвети ви помогнат най-накрая да намерите щастието в любовта

Поемете своя дял от отговорността

Може би ви се струва, че всички мъже искат едно и също? Може би донякъде в това има доза истина, но вашият дял от отговорността не е по-малък. И докато не осъзнаете това, нищо няма да се промени. Не забравяйте, че вие попадате в живота на точно тези мъже, към които са насочени вашите „сигнали“. Това, разбира се, не означава, че късметът не играе важна роля, но ако по принцип връзките ви все завършват зле, е време да признаете, че може би сами провокирате това, вършейки нещо не както трябва.

Не чакайте да дойде принца на бял кон

Да вярвате, че някъде ви чака само един-единствен мъж, който може да ви направи щастливи, е толкова лудо, колкото и да чакате принца на белия кон. Има много хора по света, които могат да отговорят на изискванията ви за идеалния мъж. Затова бъдете отворени за всички възможности.

Не надценявайте искрата на любовта

Да, вярно е, много двойки твърдят, че когато за първи път са се видели, са знаели, че си принадлежат един на друг. Но, всъщност, е било малко по-различно. Доста от щастливите връзки се развиват бавно, а не пламват от една „дива“ искра. Трябва да имате поне три срещи с един мъж, преди да придобиете по-реална представа той ли е вашият човек или не.

Поучете се миналото, но не живейте в него

Ако все още имате стари болки от миналото, ако все още сте ядосани на бившия си, чувствате се онеправдани и не можете да простите на себе си или на него, поработете върху това. Ядосаните и недоволни хора не са никак привлекателни! Те излъчват вълни, които са в състояние да обезсърчат всеки мъж.

Не си губете времето

Веднъж завинаги сложете край на увлеченията си по мъже, които не дават сигнали, че се интересуват от вас. Не се извинявайте, че не сте се обадили или не сте намерили време за среща поради заетост и т.н. Хората не са толкова сложни. Ако някой ви харесва и иска да бъде с вас, той ще намери начин да го направи.

Не се стеснявайте да търсите мъжа на мечтите си

 

Харесвате колега, за когото знаете, че е свободен? Поканете го на питие след работа и пофлиртувайте с него. Покажете му, че ви интересува. Може ли да ви отхвърли? Естествено. И какво от това! Поне ще си спестите времето и няма да се измъчвате с въпроси от рода на „Какво би станало, ако…“.

Поставяйте си реалистични цели

Добре е да култивирате у себе си добре премерена доза самочувствие –  да не се подценявате, но и да сте реалисти. Разкарайте мечтите на принцове, милионери или всички останали клишета, които женската психика е в състояние да роди. В живота има много по-интересни, страстни и практични мъже – търсете там. Свържете идеалите си с реалността около вас и не очаквайте от вашия партньор това, което вие също не притежавате.

Не проверявайте миналото на партньора си

Срещнали сте някого и преди да се впуснете в авантюра с него, започвате да търсите информация за него на всевъзможни неща. Можете да разгледате профила му в социалната мрежа, но не се заблуждавайте от това, което виждате там. Снимките лъжат и могат да причинят ненужни недоразумения.

Не избързвайте с нещата, карайте полека

Това, че сте преспали няколко пъти, не означава непременно, че сте в сериозна връзка. Хубаво е, но не бързайте с изводите. Фрази от рода на „Чакам те цял живот“ и „Знаех, че един ден ще срещна някой специален.“ не са подходящи за изричане, когато връзката е в самото начало. Ако не спазите този съвет, има голям риск да изплашите мъжа дотолкова, че той просто да избяга. Помнете, че хубавите неща обикновено стават бавно! Но пък са трайни и качествени.

Tagged , ,
на горе