8-ми март – международен ден на жената

8-ми март – международен ден на жената
Интересно Празници

8-ми март – международен ден на жената

8-ми март е празник на нежната половина на човечеството. Днес честваме Световния ден на жената. Отдава се почит на постиженията на дамите в обществения, социалния и икономически живот. Отбелязва се техния принос в минало, настояще и бъдеще за развитие на човечеството.

Жената е желание, копнеж.

Жената е трептене и наслада.

Жената все е цел и е стремеж.

Жената е безкрайна изненада!

Из „Жената“ – Валентин Йорданов

На 8-ми март празнуват всички жени на планетата.

8-ми март – международен ден на жената

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

8 въпроса за 8 март: Психологът и психотерапевт Аксиния Цветанова пред happywoman.bg

Какво символизират любимите ви цветя

Новото бижу сред жените – Hristina cosmetics

infomax-logo-50-15-HWИрина Карабаджак: Ето какъв е психологическият ефект на цветята върху жените?

Ето как и къде празнуваме Международния ден на жената 8-ми март:

История

Идеята за провеждане на Международен ден на жената се възражда в началото на 20-ти век, когато има редица катаклизми в живота на хората. През 1909 г. на 28 февруари, се отбелязва първото честване на Международния ден на жената в САЩ. И днес страни като Русия, Молдова, Азърбайджан, Армения и други празнуват официално този ден. 8-март се отбелязва от ООН.

Много жени са дали огромен принос в световната история. В много области на живота, жените са станали първи и са записали в историята своите имена.

Ето някои известни събития, в които жените са първенци:

1 В Санкт Петербург в Русия е открито първото Висше техническо учебно заведение за жени  през 1906 година

2 През 1909 г. се провежда първото в света автомобилно състезание за жени

3 На 5 май 1989 г. се състои първото изпълнени не женски оркестър Vivaldi Orchestra

В съвременния живот, Международният ден на жената е преди всичко празник на пролетта и вниманието към жените, когато мъжете отново могат да зарадват своите близки, приятелки, роднини и семейство с подаръци, любов и грижа.

Как празнуват 8-март в другите страни?

В Русия 8 март е официален празник и неработен ден. На жените се подаряват цветя и различни подраъци. Седмица преди празника закупуването на цветя значително се увеличава. Според проучване през 2021 г. 66% жени в Русия са получили подрък цветя.

8-ми март – международен ден на жената
Снимка: https://www.freepik.com/

В Италия на 8-ми март на жените се подарява цветето мимоза. Това е традиция, която възниква в Рим, но произходът и не е известен.

8-ми март – международен ден на жената
Снимка: https://pixabay.com/

В Китай на 8-ми март работният ден е намален на четири часа, но някои работодатели не спазват установените часове.

В Съединените щати месец март се отбелязва с почит на жените в историята. Всяка година президентът прави изявление и дава гласност на постиженията на американските жени.

Днес разнуваме 8-ми март като ден на пролетта, женската красота, нежност и мъдрост. Отдаваме почит и уважение към жената – майка, приятелка, колежка, любима, сестра.

Идеи за подръци за 8-ми март

Изборът на подарък за вашата съпруга, майка, сестра, дъщеря или колега може да бъде труден. Тук сме събрали идеи за подаръци, които всяка жена със сигурност ще хареса.

8-ми март – международен ден на жената
Снимка: https://www.freepik.com/

Подарък за приятелка или съпруга

Бижута

Такъв подарък за 8-ми март ще остане скъп спомен за много години. Изберете стилни бижута от сребро или злато, например верижк, висулка, гривна, обеци.

Копринена лента за коса

Копринена еластична лента предпазва косата от увреждане. Платът се плъзга през косата ви, без да я заплита или уврежда. Това е идеален подарък за всяко момиче с дълга коса.

Книга

Международният ден на жената е добра причина да подарите книга на вашата приятелка. Например книга, която е пряко свързан с празника, автобиография или мемоари, написани от жени.

Чиния за сервиране с разделения

Любителите на романтични, красиви вечери ще оценят такъв бюджетен подарък. Може да бъде дървена стойка с няколко секции – за сирене, маслини, крекери, ядки, вдлъбнатини за чаши и бутилки вино.

Уроци по пеене

Ако едно момиче обича да пее, подарете му няколко урока по пеене с професионалист. Новото преживяване със сигурност ще остави положителни емоции и може да се превърне в любимо хоби.

Бюти кутия

Можете сами да подберете и организирате бюти кутия за вашата приятелка. Сложете в нея парфюм, маски за лице, серум, крем, гел за лице, червило. Сега всички големи магазини за козметика предлагат готови комплекти в подаръчни опаковки.

8-ми март – международен ден на жената
Снимка: https://www.freepik.com/

Подходящ подарък за майката:

-фото книга – сложете снимки на вашето семейство и създайте фотоалбум

-порцеланова чаша за чай, с която ще я зарадвате, защото носи романтика и изящество

-пуловер – стилен пуловер, който да я стопли в хладните дни.

Разгледайте и изберете подходящия подарък за вашата жена и любима.

В съвременния свят, 8-ми март – Международен ден на жената, е един от най-популярните празници. На този ден мъжете и момчетата поздравяват жените и момичетата, като освен нежни цветя като нарциси, момини сълзи, лалета и подаръци, те подаряват на своите любими жени внимание и любов.

Бъдете щастливи и обичани жени и се радвайте на този прекрасен пролетен ден!

Честит празник!

Tagged , , , ,
на горе