5 тайни на японките за вечна младост

тайни на японките за вечна младост
Красота

5 тайни на японките за вечна младост

Японките успяват да изглеждат млади дори и след 50-та си година и това предизвиква завист у много жени по света. Но на какво се дължи това, единствено Божия благословия ли е вечната им младост?

Причината за това е не само високият стандарт на живот в страната – японките знаят много тайни за красота и здраве, които използват от най-ранна възраст.

Но нека да видим най-ефективните им начини да поддържат вечна младост.

Естествени масла

Европейските и американските козметични компании отдавна популяризират продукти без масла, но японките няма да се откажат от маслата. С помощта на този компонент те ефективно почистват кожата и я спасяват от изсушаване. Всяка японка се стреми да намери масло, което е идеално за нейния тип кожа и да го използва възможно най-често. Според японски експерти е необходимо кожата да се третира винаги и навсякъде. Те горещо препоръчват масло от камелия, което придава на лицето така неречената „порцеланова“ белота, с която са известни японските жени.

Почистващи процедури

Почистването се счита за доста прост, но много важен аспект на японската грижа за кожата. Тази процедура е ритуална, а почистващите препарати в японските магазини за козметика са доста скъпи. Японските експерти казват, че за да поддържате красотата и младостта на кожата, трябва да я почиствате поне два пъти на ден и ако е възможно, дори по-често. Популярно сред японските жени е хидрофилното масло – комбинация от масла, вода и емулгатор, което при нанасяне придобива кремообразна консистенция, като напълно премахва мръсотията и мазния блясък.

Минимална агресия на кожата

Една от най-трудните тайни за осъзнаване е „уважителното“ отношение на японските жени към собствената им кожа. Освен, че японската козметика се отличава с естествения си състав, японските жени създават естествена красота, увеличавайки ресурсите на тялото отвътре. Най-популярната процедура в японската козметология все още е лимфодренажният масаж.

Маски от плат

Според японския гуру за красота Чизу Саеки, древните гейши са били първите в историята, които са използвали маски от плат, като са поставяли върху лицето си коприна, напоена с розова вода. По-късно се оказва, че грижите с временното запушване на порите са наистина в пъти по-ефективно. В сравнение с конвенционалните маски и есенции, те овлажняват много по-добре сухата кожа, предотвратявайки нейното преждевременно стареене.

Хранителни добавки

В Япония хранителните добавки са много популярни, като всяка разработка се тества в продължение на няколко години. Сред японките хранителните добавки с ензими и пробиотици са много популярни и се считат за подмладяващи. Но за да поддържат красотата на кожата, те използват колаген и хиалуронови добавки.

Японките имат много тайни за красота, включително и тази, че трябва да се грижим за кожата си не само отвън, а и отвътре.. Ето защо те успяват да постигнат не само визуални резултати , но и да поддържат хармония с тялото през целия си живот.

Tagged , ,
на горе