5 признака, че сте в здравословна връзка
Любов и партньорство

5 признака, че сте в здравословна връзка

Напоследък все повече се замисляме как да се предпазим от токсични и разрушителни взаимоотношения. Нека се опитаме да разберем кои признаци са характерни за една здравословна връзка, която е изпълнена с хармония и носи удовлетворение и на двамата партньори.

Според психолозите връзката ви може да се нарече здрава и успешна, ако:

Говорите си свободно за всичко, нямате теми табу

Съгласете се, че комуникацията е в основата на всяка човешка връзка. А фактът, че вие ​​и вашият партньор можете да обсъждате всичко, което искате, включително и неприятни теми, бивши партньори, проблеми от различно естество и дори физиологични подробности, подсказва, че си имате доверие. В този случай не е нужно да се колебаете, за да не кажете изведнъж нещо неприлично или напълно неприемливо. Сигурни сте, че ако вашият партньор не е съгласен с вас, той няма да се надсмее над мислите ви.

Чувствате се комфортно да си помълчите заедно

Ако двамата можете комфортно да прекарате цялата вечер, без да изречете нито дума, бъдете сигурни, че до вас наистина има близък човек. Такива двойки се забелязват веднага – те са в състояние да се разберат по погледа, мимиките, дори незначителни жестове, на които непознат не би обърнал внимание.

Не е нужно да криете недостатъците си

Няма идеални хора и всеки от нас е несъвършен по някакъв начин. Здравословната връзка е тази, при която не е нужно да доказвате на партньора си, че сте страхотни буквално във всичко. Всеки има право на слабост и е много добре, ако партньорът ви разбира това. Вие, от своя страна, също трябва да сте съпричастни към недостатъците на любимия човек и в никакъв случай не бива да го карате да се чувства неудобно от това. Но, ако на всяка цена искате да докажете своето превъзходство във всичко и да му „навирате под носа“ вашата „идеалност“, никога няма да можете истински да се отпуснете и да се чувствате комфортно във връзката си.

Работите постоянно върху връзка си

Запомнете едно простичко нещо – не можете да обичате наполовина. Или се отдавате изцяло на връзката, или не трябва да започвате изобщо такава. Естествено, това по никакъв начин не означава, че трябва напълно да се отдадете на партньора и да загубите своята индивидуалност. Означава само, че върху връзките трябва да се работи постоянно, дори и ако живеете заедно над десетилетие. Любимият човек не е нещо, което ви принадлежи по подразбиране. Важно е да се стараете да го изненадвате, да го радвате. Така всеки миг, прекаран заедно с него, ще се превърне в истински подарък от Съдбата. Само по този начин в отношенията ще царуват хармония и любов.

Подкрепяте се

В живота на всеки човек може да настъпи период, в който изглежда, че всичко излиза от контрол, нищо не се случва както трябва. По време на такива периоди помощта на любимия човек може да направи истински чудеса. Здравите взаимоотношения имат много важна функция – подкрепа във всички начинания. Ако днес партньорът ви падне, трябва да сте там и да му помогнете да се изправи отново, а утре той да направи същото за вас. Всичко е много просто.

Tagged ,
на горе