5 неща, които ви пречат да имате здравословна връзка
Любов и партньорство

5 неща, които ви пречат да имате здравословна връзка

Не всички отношения между двама партньори могат да бъдат определени като здравословна връзка. Тя може да бъде такава, ако хората се подкрепят и заедно вървят към успеха.

В днешно време търсенето на любовта прилича повече на седмица писане на съобщения напред-назад, които не водят до никъде, особено до романтичен живот. Последните няколко години приличат повече на драма с всичко, което се случи, отколкото на романтична комедия. Също така много от нас имат вкоренени навици, които ни възпрепятстват от най-щастливата възможна връзка, независимо дали вече сме в такава, или все още търсим любовта.

Можем да поправим лошите навици, които ни пречат да намерим щастието във връзката. Това обаче изисква истинска самоотверженост и преоценка на това какво наистина означава  да сте щастливи. Независимо дали с партньора ви продължавате да се карате или безрезултатно търсите сродната си душа, тези редове са за вас. Ако искате да стигнете до здравословна връзка, ние ви предлагаме някои съвета и какво да направите, за да нямате пречки в създаването й.

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

Първо обаче трябва имате предвид някои навиците, които пречат да имате здравословна връзка.

Имате проблеми с ангажираността в други области на живота си

Може да сте напълно отдадени на партньора си или ако нямате такъв, сте готови за връзка, че знаете, че бихте се отдали на всичко, ако намерите правилния човек. Ако обаче не сте щастливи в работата си, да искате да се преместите в друг град или да не харесвате квартирата си – може би проблемите с обвързването се проявяват в други области на живота ви. Дори да не са свързани с връзката, те влияят на любовния ви живот.

Ако чакате голяма промяна в живота си, може да не сте така готови за нова връзка, както вероятно си мислите. За да имате здравословна връзка, трябва да анализирате колко сте отдадени на другите неща в живота си. Когато сте в хармония със заобикалящата ви среда, тогава ще сте готови за истински добри взаимоотношения.

здравословна връзка

Толкова много искате връзка, че не ви интересува с кого ще е тя.

Представете си нещо. Наистина искате да сключите брак с партньора си, така че пренебрегвате всички червени флагове, защото вече сте отдали твърде много време и енергия на този човек. Или може би се привързвате към нови хора още в началото, защото си мислите, че всеки следващ е „Единственият“.

Възможно е да искате повече да имате връзка, а не толкова от това тя да е правилната. С други думи, влюбени сте повече в идеята за любовта, отколкото в човека, което не подготвя връзката ви за успех. Така няма да имате здравословна връзка и трябва да промените това.

здравословна връзка

Отговаряте веднага на всички съобщения, които получите

Повечето от нас са залепени към телефоните си. Може би изпитвате нужда да отговорите веднага, когато късно вечерта дойде съобщение от шефа ви или искате да отговорите на приятелката си възможно най-скоро, когато ви пише за проблеми с приятел. Но бомбардирането от постоянни разсейващи фактори означава, че не живеете в настоящия момент. Следователно не можете да присъствате с партньора си и да му отделите цялото си внимание. Това пречи да имате здравословна връзка.

Разбира се, когато има нещо спешно, никой не казва, че трябва да го игнорирате. Просто се стремете тези неща да не ви стават навик и да пренебрегвате половинката си за сметка на други хора.

Не питате за това, което искате

Ако ви е трудно да съобщавате какво искате – независимо дали става въпрос за семейството, приятелството или офиса – вероятно ще имате проблеми с изграждането на здравословна връзка.

Ако не споделяте това, което искате, вероятно очаквате, че някой ще чете мислите ви. Е, това няма как да стене и вътрешно го знаете. Трябва да започвате да споделяте нуждите си, тъй като това също е ключово за всяка здравословна връзка.

здравословна връзка 3

Очаквате перфектна връзка

Наясно сме, че тази тема е посветена на това как да постигнете здравословна връзка, Но едно от най-големите неща, които ви пречат да го направите, е търсенето на съвършенство. Такова няма. Нормално е партньорът ви да има недостатъци, както и вие. Нормално е и понякога да се карате за дребни или по-сериозни неща. Важното обаче е да се обичате, цените и уважавате, дори и тогава.

Представата връзката ви да бъде перфектна, ще доведе до нереалистични очаквания, които няма да могат да бъдат изпълнени, независимо от това кого ще срещнете. В най-добрите взаимоотношения любовта трябва да е съвършена, но не и човекът до вас. Ако искате здравословна връзка, приемайте хората, без да се опитвате да ги промените. Само така ще сте истински щастливи.

Вижте още:

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Каква ще бъде 2023 г. за всяка зодия?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Оценете тази статия
Tagged , ,
на горе