10 красиви идеи за декорация на баня за Свети Валентин

10 красиви идеи за декорация на баня за Свети Валентин
Идеи за дома

10 красиви идеи за декорация на баня за Свети Валентин

Предлагаме ви 10 красиви идеи за декорация на баня за Свети Валентин, които ще ви помогнат да прекарате незабравима вечер с вашия любим или любима. Декорът в дома /и в частност, този, на банята/ си е важен по принцип, но особено в нощта на Свети Валентин, наистина, непростимо е да не се възползвате от невероятните възможности, които тази интимна част от вашето жилище може да предложи.

Разбира се, за да разгорите страстта и да се насладите на една невероятна любовна нощ, трябва да се създаде подходяща атмосфера.

Това съвсем не е трудно и дори ще се изненадате колко е лесно да трансформирате интериора на вашата баня и да го направите едновременно романтичен и релаксиращ. Ето и няколко съвета:

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

 

Първо, обърнете внимание на осветлението в банята. Едно дискретно осветление, би ви свършило чудесна работа. Светлините могат да бъдат поставени на много места. Разбира се, ефектът е особено красив, когато с помощта на малки светещи тела се подчертават определени части от декора на банята, като в този случай. Ето как ваната се превръща във фокусна точка, а точно това е желания ефект, нали? Все пак става дума за нощта на Свети Валентин!

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

Камината е едно от чудесата във всеки интериор, без значение за коя част от дома става дума. Ако инсталирате камина в банята, това със сигурност ще се отрази на целия декор и усещането за комфорт и лукс в помещението ще се увеличи многократно. Нещо повече, последните тенденции в архитектурата и интериорния дизайн са насочени точно към създаването на многофункционални пространства. Границите между отделните части от жилището вече отдавна са размити, така че действайте смело, защото всяко нестандартно решение ще бъде във ваш плюс.

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

За да направите атмосферата още по-романтична, можете да се възползвате от красотата на запалените свещи. На пазара се предлага голямо разнообразие от декоративни свещи във най-различни форми, цветове и размери, а това прави избора лесен  и приятен. Разбира се, не забравяйте да поставите на видно място най-малко поне една червена роза. Червената роза символизира любовната страст, което я превръща в почти задължителен елемент от романтичната украса.

идеи за декорация на баня за Свети Валентин (7)

Свежите цветя винаги са чудесна идея, особено, когато искате да създадете романтична атмосфера в банята. Във водата на ваната разтворете ароматни соли или други подходящи добавки, за да постигнете още по-интимна атмосфера.

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

Къпането във вана, пълна с розови листенца е просто класика в жанра. Вероятно си мислите, че подобно нещо би развълнувало жените, но не и мъжете. Е, лъжете се! Според психолозите, мъжете са дори още по-романтични от жените, просто се страхуват да го покажат. Струва си да пожертвате една-две рози, за да проверите това. Вероятно няма да останете разочаровани…

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

При никакви обстоятелства не бива да пропускате един друг много съществен елемент от празника на любовта – шампанското. Използвайте красиви и стилни чаши, най-добре е да са кристални. Доказано е, че кристалът усилва усещането за лукс и освен това изглежда страхотно на светлината на свещи. Идеята е да създадете различна от ежедневието среда, а какво по-празнично от бутилка шампанско!

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

Комбинацията от декоративни лампи и свещи също е отлична идея. Добавете само няколко декоративни аксесоара /например ваза, свещник или купа с ароматни масла/ и вашата баня ще се превърне в най-прекрасното любовно кътче, което човек може да си пожелае.

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

Голямото огледало за банята също не е за пренебрегване. В делничните дни то ще ви служи вярно за постигането на безупречен външен вид, а в нощта на Свети Валентин може да направи много за разгарянето на любовната страст.  Огледалото не само отразява светлината на декоративни свещи по уникален начин, но и оказва силен еротичен ефект върху целия интериор.

идеи за декорация на баня за Свети Валентин

И накрая, разбира се, най-важната част от украсата за Свети Валентин е вашето добро настроение. Отпуснете се, забравете за всичко останало и просто се насладете на удоволствието! Ще припомним само, че нищо друго не възбужда толкова силно партньора колкото това да усеща, че вие самите го желаете страстно.

Екипът на happywoman.bg ви пожелава една незабравима и романтична нощ! И не само една, разбира се.

на горе