необходими продукти
маскарпоне – 0,5 кг;
ликьор – 130 мл;
сладко от малини – 350 г;
сметана 33% – 300 ml;
маскарпоне
захар – 50 g;
бишкоти – 350 г;
малини – 0,5 кг;
пудра захар;
ванилия.
Как да приготвите малиново тирамису
Смесете сладко от малини с ликьор (80 ml). Останалото изсипете в маскарпонето и разбийте. Отделно се разбива сметаната със захарта и ванилията. След това те трябва да ги смесите внимателно с маскарпонето. Направете това на части и внимателно разбъркайте с шпатула.
Вземете формата, в която ще оформяте десерта. На дъното сложете крем и след това бишкоти. След това редете слоевете в следната последователност: сладко, сметана, пресни малини. След това отново бишкоти и останалите съставки в същия ред.
За да стане тирамисуто меко и пухкаво го сложете в хладилника за 8 часа. Преди сервиране се поръсва с какао и украсете по желание. Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Диетични овесени бисквити с фурми
Постен шоколадов кекс: как да си направим вкусен сладкиш без яйца и мляко
Ябълков сладкиш много лесна рецептаБезглутеново брауни с банани
Сочен и бърз бананов пай на тиган