Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен?

Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен?
Идеи за дома

Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен?

Чудите ли се кои ще са актуалните цветове в интериора тази есен? Въпреки че прогнозата за времето в края на лятото изглежда доста дъждовна, ние насочваме вниманието си от открито към закрито. Леко мрачното време обаче не е лошо – то е страхотно извинение да започнете да обновявате декора на дома си. Проектът за дъждовен ден се нуждае от план, така че ние сме тук с някои от най-добрите тенденции в цветовете на интериора, които да изпробвате тази есен и зима, които ще ви отведат до надяваме се по-слънчевите дни през следващата година. Ако мястото ви плаче за малко подобрение, вие сте на правилното място.

Подобно на Нова година, новият сезон въвежда нови тенденции в интериорния дизайн, които да следвате, желаете и поддържате в собствения си дом. И есента на 2024 г. не е по-различна, с множество уютни и комфортни тенденции в декора, с които да се запознаете.

С настъпването на студеното време и листата започват да се обръщат, напълно логично е да сме привлечени да направим няколко добре подбрани превключвателя и размени у дома, за да сме готови за променящия се сезон. Тенденциите в интериорния дизайн за тази есен са свързани с топлина, пашкулиращи цветове и няколко неочаквани идеи за есенен декор .

Независимо дали желаете изцяло да преукрасите или просто искате да добавите няколко нови парчета, ние имаме всички ключови тенденции за есента тук, за да ви вдъхновим. Тук дизайнерите споделят своята представа за най-добрите есенни тенденции за 2024 г., така че да можете да се подготвите, когато дойде времето да започнете да декорирате за есента .

Ето нашата колекция от създаващи радост цветове, които да добавите към домашния си декор тази есен, зима и след това.

Топ актуални цветове в интериора тази есен:

1. Топли жълти – горчица, охра

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Тази есен и зима всичко е в ретро цветове. Използването на жълто в интериора е един от най-лесните начини за инжектиране на тонове енергия за добро настроение. Вместо лятното цитрусово жълто, заложете на по-дълбоките тонове този сезон. Тъмните цветове като този помагат да се създадат зони в стаите и са страхотни, когато се използват в изявени елементи като килими и стени.

Ако харесвате ретрото, горчично жълтото трябва да е начело в списъка. Използвайте го, за да добавите акценти или да оцветите наситени стени, ако се чувствате смели. За сканди или съвременно усещане изберете тен или охра. Тези нюанси са страхотни смекчени опции, които все още внасят същото топло усещане в интериора – идеални за зимните месеци.

2. Нежни розови нюанси – Теракота, Хена

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Тази година видяхме, че вдъхновеният от Средиземноморието декор наистина набира популярност – от ослепително океанско синьо до пясъчно бежови нюанси. Продължаваме това крайбрежно усещане през зимните месеци, като отново добавяме повече топлина, когато живакът пада. Розовите текстури на мазилката и измитите с вар стени създават брилянтни проекти „Направи си сам“ за дъждовни дни, които ще обновят вашето пространство в интериора, независимо от стила.

Тази цветова тенденция е свързана с изтънчеността, така че може да не ви хареса, ако треската на Барби е завладяла всекидневната ви. Изберете земни, подобни на глина нюанси на теракота и къна за декорации, мебели и аксесоари през есенните месеци и след това.

3. Успокояващи неутрални – пясък, пемза

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Неутралните са класически с причина, а тази есен/зима всичко е в естествените цветове. Започнете с по-светла основа на стените и пода, за да помогнете за отразяването на светлината в стаята през тъмните зимни месеци. При тази цветова тенденция в интериора е важно да се придържате към топли неутрални цветове, които ще направят стаята по-скоро уютна, отколкото студена.

Разменете стените в „брилянтно бяло“ и изберете неутрални цветове на боята с жълти или червени нюанси. Когато декорирате с неутрална цветова палитра, важно е да създадете дълбочина с различни текстури и контрастиращи светли/тъмни нюанси. В тапицерията изберете бежови цветове като пясък. Ако сивият декор е вашето нещо, изберете междинен нюанс като пемза.

4. Наситени червени – бордо, тухла

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Червените се завръщат в интериора тази есен и зима и ние сме тук за това. Ако търсите нещо малко по-впечатляващо от гипсово розово или глина, изберете по-наситено, по-наситено червено. Намигвайте към есенните листа, като изберете нюанси на бордо в комбинация с други топли акценти като дървени масички за кафе или странични маси. Добавете акцент в тухлено червено и го комбинирайте с други нотки на този есенен цвят във вашите произведения на изкуството и мека мебел.

5. Зелени, вдъхновени от природата – мъх, върба

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Излизането на открито през зимните месеци може да бъде малко трудно, особено когато изглежда, че слънцето изчезва много преди да сте напуснали офиса. През летните месеци има достатъчно време да се насладите на зелени външни пространства, които са наистина важни за благосъстоянието.

Внесете това свежо усещане вътре през есента и зимата, като използвате зеленина, вдъхновена от природата, във вашата интериорна палитра. Почерпете вдъхновение от пейзажа около вас с тапицерия и одеяла в зелен мъх, комбинирани с успокояващи неутрални цветове. За по-традиционна провинциална визия изберете вълнени тъкани в по-наситено зелено – перфектният избор за супер уютно място за кресло. Тези цветове в интериора ще са хит тази есен.

6.Фини цветови комбинации

Съчетаването на тези нюанси с фини тонове създава елегантни модели, които са изненадващо гъвкави. Оформянето им заедно с неутрални, сиви, кремави или мъхесто зелени (независимо дали са светли или тъмни) ще намали интензивността на тези цвъртящи нюанси и ще добави баланс, за да създаде стилна и непретенциозна цветова схема на интериора.

Тези цветове работят чудесно върху по-големи мебели и завеси по цяла дължина, които се възползват максимално от тези шарки.

7.Удебелени ярки тонове

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Пикантните нюанси на тези есенни цветове правят силни изявления, които са идеални за уникално обзавеждане като самостоятелни фотьойли или табли. Те могат да се използват и като цветни акценти върху аксесоари за дома като възглавници и калъфи .

Дори стени с блокови цветове или по-малки пространства като коридори и бани могат да бъдат оживени с оранжево, червено или жълто. Бъдете смели и позволете на тези по-смели тонове незабавно да създадат весела стая, която остава такава, дори когато навън е мрачно време. Ярките тонове ще са хит в интериора тази есен.

8.Дръзки цветови комбинации

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

За по-забележимо съчетание опитайте да добавите кобалт, тъмносиньо или бижу синьо. Тъй като синьото се намира точно срещу тези три нюанса в цветовия спектър, то ще бъде най-привлекателно за окото. Това може да стане чрез представяне или на един шаблон, който съдържа и двата цвята, или като схема на цялата стая за по-голямо дизайнерско въздействие. Моделите могат да се смесват за модерни селски интериори или да се използват като блокови цветове за повече младо модерно настроение в интериора.

9.С ухание на лавандула

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Лилавите дрехи и аксесоари бяха голям хит не само през изминалия сезон. Ще видим тази тенденция да завладее и пространството на нашия дом. Дизайнерите предлагат от светли лавандулови тонове до дълбоки, наситени цветове на патладжан, които очароват с красотата си в интериора. Можете да използвате тази тенденция и да боядисате детската стая или пък да внесете изискан акцент във всекидневната.

10. Модерна бохема за интериорен дизайн

интериора
Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен? снимка: freepik

Една модерна бохемска тенденция набляга на живи цветове, шарени текстилни изделия и смели щампи. През есента на 2024 г. можете да използвате тази тенденция, за да внесете живот и индивидуалност в жилищното си пространство. Тази тенденция ви насърчава да наслоявате цветове и шарки, за да генерирате текстура и да създадете уникална, уютна атмосфера в интериора. Можете да постигнете този вид, като добавите смели акценти като шарени декоративни възглавници, килими и завеси.

Килимите са чудесен начин да внесете характер и индивидуалност във всяко пространство. От ретро интериор до модерен дизайн, възможностите са безкрайни. Тъй като тенденциите се променят година след година, важно е да сте в крак с най-новите стилове килими. Този сезон не се страхувайте да поемате рискове и да експериментирате с различни текстури и цветове.

Независимо дали търсите естествен вид или нещо по-бохемско, със сигурност ще има килим, който отговаря на вашите индивидуални вкусове. Можете също така да добавите някои земни акценти с елементи като килими от юта или вълна. Тези части са идеални за добавяне на нотка природа към всяка стая. С тези тенденции ще можете да създадете уникален външен вид, който е съобразен с вашия вкус.

Есента е сезон, който носи топлина и уют. Тенденциите в интериорния дизайн за новия сезон отразяват желанието да се трансформират пространствата в приветливи, елегантни и функционални пространства. По-ниски температури и листата падат от дърветата. Сбогуваме се с Лятото. В интериорния дизайн се подготвяме да посрещнем новия сезон. Това е възможност за нови възможности и вдъхновение. Това е идеалното време за актуализиране на декора на пространството – времето за създаване на пространство, което празнува красотата и топлината на есента.

Есента на 2024 г. е сезон за промяна и трансформация. С нашия списък с най-добрите цветове в интериорния дизайн за есента на 2024 г. можете да създадете жилищно пространство, което отразява топлината и комфорта на сезона. Така че, почерпете вдъхновение от нашия списък и се пригответе да превърнете дома си в уютно убежище тази есен.

Tagged , , ,
на горе