Как да носите тъмно червило

Как да носите тъмно червило
Мода

Как да носите тъмно червило

Тъмно червило е тенденция в грима, която затвърди позициите си през последните години – превърна се в любимец на звездите за червения килим и постепенно навлезе в ежедневната визия. Причината – тъмното червило стои секси и провокативно, създава дръзко, смело и модерно излъчване. Освен това върши идеална работа, когато искате да постигнете драматичен завършен.

Преминаването към тъмната страна с червилото може да бъде смущаващо и объркано. Тук експертите разкриват своите съвети за носене на дълбоки тонове с увереност.

Как да носите тъмно червило

1. Използвайте подтона на кожата си като ориентир, когато избирате нюанс.

тъмно червило
Как да носите тъмно червило снимка: pinterest

Няма такова нещо като прекалено светло за тъмно червило. Когато пазарувате за правилния нюанс, професионалистите препоръчват да се съсредоточите върху подтоновете си, а не върху действителния цвят на кожата. Жените със студени или розови нюанси трябва да изберат червило с по-топъл тон с червени нюанси. Докато жените с по-топли маслинени или златисти нюанси трябва да избират сенки със синя основа. (Ако не сте сигурни, проверете вените на китката си. Сини вени = хладно; зелени вени = топло; смес = неутрално и правилата просто не важат за вас.)

Ако имате по-бледа и бяла кожа, тогава заложете на тъмната гама от розово-лилавите нюанси като горски плодове, малина, слива. Правилото важи и ако имате светли очи.

Ако сте с по-мургав цвят на кожата, тогава изберете нюансите на кафявото, като колкото по-тъмен е вашият тен, толкова по-наситено и тъмно трябва да е червилото.

2.Изпробвайте

При закупуването на тъмно червило, поставете малко количество от него върху китката, за да прецените как би ви стояло на лицето. Ако смятате, че е твърде тъмно за вас, но въпреки това нюансът ви харесва, смесете с един тон по-светъл цвят.

Истината е, че при комбинирането на две червила е много по-възможно да получите трети, който да се окаже перфектният за вас. Не се притеснявайте да експериментирате с комбинации.

3.Ексфолирайте

Важен съвет за правилното тъмно червило е да започнете с гладка, равномерна основа; ако сте склонни към напукани устни или лющене, супер тъмните пигменти може да се утаят в сухи петна, което води до неравномерен вид.

4.Овлажнявайте, за да сте сигурни, че цветът продължава гладко.

тъмно червило
Как да носите тъмно червило снимка: pinterest

След като червилото е премахнато добавете малко балсам, за да гарантирате, че устните са идеално гладки. Намерете подходящия продукт, който попива и овлажнява устните много по-бързо от балсама, позволявайки ви да нанесете матовото си тъмно червило, без да се страхувате, че ще стане тромаво за минути.

5.Приложението изисква малко повече концентрация.

След като устните са подготвени и готови, е време да нанесете вашето тъмно червило, но тъмните нюанси изискват малко работа, за да се нанесат правилно. Нанесете първо цвета на устните, след това подходящ молив за устни, след това попийте с кърпичка, напудрете леко и нанесете още червило. Този процес помага да се предпазят тъмните нюанси от кървене.

6.Поддържайте останалата част от грима си.

тъмно червило
Как да носите тъмно червило снимка: pinterest

За да балансирате драматичното си тъмно червило изберете светъл фон дьо тен с розов завършек, за да създадете безупречен фон. Докосване на розов или прасковен руж или малко бронзант предлага точно достатъчно измерение, за да допълни тъмните устни.

7.Драматичното око и смелите устни могат да бъдат великолепна вечерна визия.

тъмно червило
Как да носите тъмно червило снимка: pinterest

Изборът на тъмно око и тъмно червило също изглежда прекрасно, но може да е прекалено за нанасяне по обяд или следобяд. Тази комбинация с тъмни устни и тъмен грим е подходящ за вечеря, за стилна визия.

Проблемът на тъмното червило е, че изисква прецизно нанасяне. Трябва да изглежда равномерно разнесено, в строги граници, а устните да са гладки и чувствени. Всички гримьори съветват да нанасяте тъмното червило с четка за грим, за да имате повече контрол върху нанасянето, да действате с прецизна ръка и да сте сигурни, че няма незапълнени участъци.

Запомнете: тъмните оттенъци визуално правят устните по-тънки. Затова избирайте червило с лек блясък: така може да добавите лек обем. Ако и без това го имате, тогава изберете матова текстура!

Tagged , ,
на горе