Как да изберем правилния BB крем за есента
Здраве и красота Интересно

Как да изберем правилния BB крем за есента

BB кремовете се превърнаха в една от най-горещите тенденции за есента на козметичния пазар. Перфектната комбинация от грим и грижа за кожата е това, което го отличава от всички други козметични продукти. Но точно както и при фон дьо тен, получаването на най-добрия BB крем може да не е толкова лесно, колкото си мислите. И така, събрахме някои от факторите, които могат да ви помогнат да изберете най-подходящия нюанс на крема според тена на кожата ви. Но преди да преминем към това, първо трябва да разберете какво точно представлява тази формула и с какво се различава от обичайните основи.

BB кремовете са като супергероите на грима, защото вършат куп неща наведнъж. Те не са като традиционния тежък грим, който просто стои върху кожата ви. BB кремовете всъщност са по-леки, по-скоро като овлажняващ крем, но с лек фон дьо тен или коректор. Те са страхотни за получаване на онзи здрав, свеж вид, без да се чувствате сякаш сте се налепили с куп продукти за грим.

Въпросът е как да намерите перфектния BB крем нюанс за есента?

Как да изберем правилния BB крем за есента
Как да изберем правилния BB крем за есента

Първата стъпка е да знаете цвета на кожата си. Обикновено има няколко нюанса, от които да избирате, така че опитайте да съчетаете BB крема с тена на кожата си възможно най-близо. Ако не сте сигурни, винаги можете да го тествате върху бузата си, за да видите дали се смесва добре и най-вече дали седи естествено. Не забравяйте, че всичко е свързано с получаването на тази естествена, непринудена красота! Затова ние ви препоръчваме BB крем Natural Look,No-02, в среден нюанс с нежен за лицето състав и слънцезащитен фактор SPF30. Но все пак прочетете цялата статия, за да разберете какво точно е BB крем и стъпките, за да изберете правилния BB крем за вашия тип кожа

Какво е BB крем?

BB кремът, известен като крем балсам за лице, с универсална комбинация от различни основни продукти за грижа за кожата. Той съчетава овлажнител, грунд, малко SPF и лек фон дьо тен и коректор в един продукт. Този оцветен крем за лице всъщност е хибриден продукт, предназначен да приоритизира нуждите на кожата.

Накратко, оставя кожата да изглежда естествено блестяща и подхранена, хидратирана и защитена. Включването на този всеобхватен крем може значително да опрости рутинната ви грижа за кожата и грима, като намали броя на продуктите за грим, от които може да се нуждаете. Ако все още не сте го опитали, определено си струва да опитате. Не сте сигурни откъде да започнете? Вижте стъпките по-долу.

Ако не сте сигурни кой BB крем е подходящ за вашия тен на кожата, не се притеснявайте – ние сме тук, за да ви помогнем. В тази статия ще споделим няколко съвета как да изберете перфектния BB крем за вашата кожа, независимо дали търсите светъл, среден или тъмен нюанс.

Защо трябва да изберем правилната основа – BB крем за есента

Как да изберем правилния BB крем за есента
Как да изберем правилния BB крем за есента

Изборът на правилната основа, BB крем е важно, защото формира основата на вашия грим, помагайки за изравняване на вашия тон на кожата, покривайки несъвършенствата и създаването на гладко платно за останалата част от вашия грим. Неправилният продукт може да доведе до проблеми като запушени пори, неестествен завършек или раздразнение, което може да влоши цялостния ви вид и здравето на кожата.

Изборът на правилния ВВ крем зависи от специфичните нужди на вашата кожа и външния вид, който искате да постигнете, поради което е важно да вземете предвид вашия тип кожа, желаното покритие и нивото на покритие.

Стъпки за избор на правилния BB крем за вашия тип кожа през есента

 

Споменати по-долу са някои бързи стъпки, които ще ви помогнат да научите как да изберете нюанс на BB крем:

  • Тип кожа: Помислете дали кожата ви е мазна, суха, комбинирана или чувствителна. Основи със матиращи свойства са чудесни за мазна кожа, докато хидратиращите формули са по-добри за суха кожа.
  • Ниво на покритие: Решете колко покритие имате нужда. Прозрачното покритие е идеално за естествен вид, средно за ежедневно носене и пълно покритие за специални поводи или проблемни зони.
  • Завършек: Изберете между матово, розово или сатенено покритие в зависимост от вашите предпочитания и тип кожа. Мазната кожа често се използват от матовите покрития, докато за сухата кожа изглежда най-добре с розово покритие.
  • Съвпадение на нюанса : Уверете се в основата – BB крема и подтона на вашата кожа за безпроблемно смесване за получаване на здрав, свеж вид на лицето.
  • Съставки: Потърсете формули с полезни за кожата съставки като SPF, антиоксиданти или хидратиращи елементи които отговарят на вашите цели за грижа за кожата.
  • Проверете свойствата на SPF: Преди да купите BB крем, уверете се, че сте прегледали характеристиките на SPF. Ако очаквате продължително излагане на слънце, изберете BB кремове със стабилна слънцезащита, за да се предпазите от вредните UV лъчи и преждевременното стареене. За светла кожа помислете за BB кремове с по-висок SPF, вариращи от SPF 15 до SPF 30.
  • Съобразете възрастта си: Вземете предвид възрастта си и изберете според нея. Хората на 40 могат да предпочетат BB кремове с анти-ейдж предимства и повишено покритие. Потърсете опции, които намаляват бръчките и насърчават по-младежкия вид. За по-млади хора изберете BB кремове, които предлагат сияен блясък и розово покритие.
  • Потърсете професионален съвет: Ако не сте сигурни за нюанса или имате затруднения с намирането на подходящия цвят, помислете за посещение на магазин за красота, където професионалистите могат да ви помогнат. Те могат да анализират тена на кожата ви и да препоръчат най-подходящия нюанс.

Изберете ВВ крем след Разбиране на вашия тип кожа

Как да изберем правилния BB крем за есента
Как да изберем правилния BB крем за есента

Разбирането на вашия тип кожа е основната стъпка при избора на подходящ BB крем, защото ви позволява да приспособите желанието си да задоволи уникалните нужди и характеристики на вашите пори и кожа, осигурявайки превъзходен и хармоничен тен.

  • Нормална кожа: Ако вашите пори и кожа са балансирани, нито прекалено мазна, нито прекалено суха, имате късмет. Изберете BB крем, който предлага хидратация, без да е прекалено тъмен. Потърсете формула, която осигурява сияен завършек, за да украси блясъка на кожата ви.
  • Мазна кожа: За хора с мазни пори и кожа намирането на BB крем, който контролира по-голямото омазняване и минимизира лъщенето, е от решаващо значение. Изберете безмаслени или матови BB кремове с компоненти като салицилова киселина, за да поддържате кожата си чиста в някакъв момент от деня.
  • Суха кожа: Ако порите и кожата ви са склонни да са сухи, хидратиращият BB крем с елементи като хиалуронова киселина или глицерин е от решаващо значение. Потърсете стоки, които предлагат розов акцент, за да придадат блясък на тена ви. Избягвайте матовите формули, тъй като те ще подчертаят сухите петна.
  • Комбинирана кожа:  Комбинацията от пори и суха кожа изисква BB крем, който балансира между хидратацията и управлението на омазняването. Помислете за използването на продукт, предназначен за комбинирани пори и суха кожа, който обикновено дават матов край в мазните региони и осигурява влага в по-сухите части от лицето.
  • Чувствителна кожа: Ако имате чувствителни пори и кожа, изберете BB крем с хипоалергенен подход. Потърсете продукти, които вероятно са без аромати и включват успокояващи компоненти като лайка или алое вера, за да предотвратите инфекция.

Съвети как да тествате нюанси и да избягвате често срещани грешки

Как да изберем правилния BB крем за есента
Как да изберем правилния BB крем за есента

 

На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате правилния BB крем?

Когато става въпрос за избор на BB крем, най-важното е да намерите такъв, който подхожда на тена на кожата ви. Ако изберете нюанс, който е твърде светъл или твърде тъмен за вашата кожа, той просто ще изглежда неестествен. И така, как да изберете перфектния нюанс?

Един от начините да намерите подходящия BB крем за вашия цвят на кожата е да експериментирате с различни нюанси в магазина. Много марки предлагат тестери, така че можете да изпробвате различни цветове, докато намерите този, който пасва перфектно на тена на кожата ви.

Друг вариант е да използвате инструмент за откриване на тена на кожата. Има няколко налични онлайн инструмента, които могат да ви помогнат да намерите правилния нюанс на BB крем за вашия тип кожа. Всичко, което трябва да направите, е да въведете информация за цвета на кожата си и инструментът ще ви препоръча няколко различни нюанса, които да опитате.

Когато определяте правилния нюанс за вашия BB крем, вземете под внимание тези съвети, за да гарантирате точност:

  •  Лице, а не ръце : Избягвайте типичната грешка да използвате ръцете си, за да изследвате цветовете. По-скоро нанесете мострата направо върху лицето си. Прецизният избор изисква съответствие, възможно най-близко до цвета на кожата на лицето ви.
  • Проверка на естествената светлина: Както споменахме по-горе, винаги разглеждайте цветове на естествена светлина. Излезте навън или застанете до прозорец, за да оцените нюансите. Естествената светлина осигурява най-автентичното отражение, като ви помага да забележите най-близкото естествено съвпадение без усилие.
  • Сравнение с фон дьо тена: Ако знаете най-добрия нюанс на фон дьо тена, използвайте го като ориентир. Сравнете BB крем нюансите с фон дьо тена за по-точно съвпадение. Все пак имайте предвид, че BB кремовете може да имат леки вариации, така че задълбоченото тестване остава от решаващо значение.

Следването на тези стъпки е най-добрият начин да намерите нюанса на фон дьо тена сред BB кремовете, като гарантирате, че ще изберете най-подходящия нюанс, който хармонира идеално с тена на кожата ви.

Не забравяйте, че винаги е по-добре да изберете малко по-светъл нюанс, отколкото по-тъмен, тъй като винаги можете да смесите и да увеличите покритието, ако е необходимо. Освен това естественото осветление е идеално за съпоставяне на цветовете, така че опитайте да оцените цвета на открито или близо до прозорец, за да получите най-точното представяне.

BB кремът запушва ли порите?

Как да изберем правилния BB крем за есента
Как да изберем правилния BB крем за есента

Едно нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате BB крем, е дали няма да запуши порите ви. Ако имате мазна кожа , например, ще трябва да изберете BB крем, който не съдържа мазнини. И ако имате кожа, склонна към акне , ще искате да избягвате BB кремове с комедогенни съставки, които могат да причинят пъпки.

Като цяло BB кремовете са по-малко склонни да запушват порите, отколкото фон дьо тена или коректора. Но все пак е важно да изберете некомедогенен BB крем, ако се притеснявате, че порите ви ще се запушат.

Как се нанася BB крем?

След като вече знаете как да изберете перфектния BB крем за вашата кожа през есента, време е да се научите как да го прилагате!

Има няколко начина за нанасяне на BB крем и най-добрият начин да разберете кой ви действа най-добре е да експериментирате малко.

  • Един от методите е да използвате пръстите си, за да нанесете BB крема директно върху кожата си. Това е бърз и лесен начин за прилагане и е идеален за тези, които бързат.
  • Друг вариант е да използвате четка или гъба за нанасяне на BB крема. Това ви дава малко повече контрол върху покритието и е добър вариант за тези, които искат по-изчистен вид.
  • И накрая, някои хора обичат да нанасят BB крем с влажна гъба. Това ви осигурява допълнително по-дабро покритие.

Без значение как ще решите да нанесете BB крем, просто се уверете, че сте го нанесли добре, така че да няма очевидни линии или ивици. И не забравяйте да го фиксирате с пудра, ако искате да издържи цял ден!

Заключение: Намирането на перфектния нюанс на BB крем е като да откриете тайна, която изважда естествения блясък на кожата ви. Всичко се свежда до това да знаете какви са характеристики на вашата кожа, като нейния тон, подтонове и блясък и какви тонове я правят да изглежда естествено сияйна и специална. Насладете се на процеса, отделете време и експериментирайте с различни нюанси. Независимо дали се стремите към сияен завършек или търсите покритие, има BB крем за вас. Може да разгледате HappyMarket.bg там ще откриете винаги подходящи продукти за вашият свеж и сияен вид! Така че давайте, забавлявайте се и оставете кожата си да покаже собствения си прекрасен оттенък!

Tagged , ,
на горе