Как да се справите със стреса според вашата зодия

Как да се справите със стреса според вашата зодия
Астрология

Как да се справите със стреса според вашата зодия

Откакто Covid-19 дойде и преобърна живота ни с нови несигурности и заплахи, стреса стана наш постоянен спътник. Стресираме се за здравето си, близките си, парите, работата си – за почти всички ежедневни аспекти от живота ни. Стресът обаче не е враг тук, той е естествена човешка реакция.

Едва когато не сме в състояние да управляваме този стрес по правилния начин, той поема ежедневието ни и в хронични случаи дори се превръща в тих убиец.Нашите слънчеви знаци оформят уникално нашите личности и нашите вродени реакции. Разбирането как всеки слънчев знак се „задейства“ от него и защо може да ви помогне да го „премахнете“ от живота си, за да освободите място за повече яснота, здраве и благополучие.

Прочетете повече, за да разберете кои са уникалните причини за стрес във вашия слънчев знак и как можете да ги преодолеете!

Ето как всяка зодия може да се пребори със стреса:

Овен

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Овенът се управлява от планетата Марс, която носи агресивна енергия на своите поданици. Те винаги са с високо ниво на адреналин и тестостерон. В оптималното си състояние хората от този слънчев знак излъчват сила и силни умения за вземане на решения. Те са много мотивирани, силно разчитащи на себе си и вършат работа. Но когато стресът наруши баланса им, те могат бързо да изгубят самообладание, да развият проблеми с гнева, проблеми с кръвното налягане и също сериозни проблеми с доверието, оставяйки ги осакатени.

Причини за стрес: Незавършени задачи, бавни резултати, лични провали, лъжи и измами, професионална некомпетентност и слаба работна етика.

Борба със стреса: Запишете се за високоинтензивни физически дейности като фитнес, бягане и кикбокс.

Телец

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Телците се управляват от планетата Венера, тази, която привлича светски удоволствия, богатство и разкош. Те обичат своите ценни притежания и са благословени с търпение и стабилност в живота си. Но когато им липсва признание и утвърждаване, това ги прави несигурни и нивата им на стрес се покачват

Причини за стрес: Липса на внимание, загуба на богатство, неуспешни връзки, самота, отхвърляне от любовници или общество.

Борба със стреса: Работете върху страстен проект, който е в съответствие с истинската ви същност и заземява ума, сърцето и душата ви.

Близнаци

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Близнаците се управляват от Меркурий като техен господар. Тези хора са много гъвкави и подвижни по природа с отлични комуникативни умения и естествен чар. Близнаците в най-добрите си дни са много ефективни, винаги се стремят да научат повече и да се усъвършенстват във всички сфери на работата и живота. Въпреки това, техният FOMO (Страх от пропускане) може да ги направи нестабилни и да се колебаят много, което може да причини стрес и дискомфорт.

Причини за стреса: Липса на растеж, обикновена рутина, скучен социален живот, липса на внимание от близки и потисната умствена стимулация.

Борба със стреса: Редовно практикувайте йога и медитация, за да внушите усещане за спокойствие и посока.

Рак

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Луната, планетата на емоционалната чувствителност, управлява Раците. За тях семейството е на първо място. Те са много домашни по природа с повишена емоционална интелигентност. Те държат семействата си заедно и непрекъснато се грижат за тяхното благополучие и безопасност. Раците често могат да се чувстват претоварени от всички отговорности, които поемат, което може да причини нестабилни промени в настроението, психически стрес, емоционална несигурност и дори сериозни здравословни проблеми.

Причини за стрес: Емоционално предателство, разбито сърце, семейни спорове, загуба или смърт на любим човек, неуважение, небрежност от семейството и липса на емоционална подкрепа.

Борба със стреса: Намерете нови приятели, излизайте на партита, разширете социалния си живот и се откъснете от постоянните синовни отговорности.

Лъв

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Лъвовете се управляват от самото Слънце и са въплъщение на всички неща „смели и красиви“. Те привличат тълпи и са изпълнени с креативност и харизма. Те имат доминираща личност, която често може да граничи с това да стане властна за другите. Смирението не е най-силната им страна, което улеснява Лъвовете да събират врагове и да станат лесна мишена на завистта и злото око.

Причини за стрес: Отрицателни коментари за външния им вид, лоша репутация, надмощие от друг, битка с егото, конкуренция на работното място и социално положение, споделяне на светлината на прожекторите.

Борба със стреса: Практикувайте редовна социална детоксикация и посетете място за уединение, отидете на къмпинг в дивата природа или някое друго място, което ви помага да се откъснете от ежедневния натиск да сте в крак със света.

Дева

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Девите се управляват от Меркурий. Те често са перфекционисти по природа и много упорити в своите начини и идеи. Девите имат естествена женска енергия за себе си и са креативни, интуитивни и грижовни. Те са силно критични, аналитични и любознателни и са склонни да наблюдават това, което обикновено пропуска окото; това обаче ги прави и свръхмислители. Те имат много крехко его и липсата на контрол в живота им може да причини много стрес и безпокойство в живота им.

Причини за стреса: Липса на съвършенство, спонтанна промяна в плановете, нарушаване на рутината, липса на контрол, невъзможност за постигане на социални стандарти и проблеми, които нараняват егото им.

Борба със стреса: Насочете вътрешната си креативност, като вземете курс по керамика, решаване на пъзели, попълване на книжки за оцветяване или стартиране на проект за дървообработване. Това ще ви помогне да отпуснете нервната си система.

Везни

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Везните се управляват от Венера и са присъщи „угодници на хората“. Те са много очарователни и вярват, че трябва да дадат всичко от себе си на връзките. Въпреки че са представени от скалата за балансиране, поддържането на здравословен баланс може да бъде стресиращо за Везните. В стремежа си да направят другите щастливи, те се борят да избират между правилно и грешно, като често вземат ирационални решения, за да угодят на другите.

Причини за стрес: Неблагоприятни мнения на другите, дистрес в социалния кръг, неодобрение от другите, трудни морални избори, ситуации, в които трябва да бъдат политически „некоректни“.

Борба със стреса: Започнете да поддържате личен дневник, където документирате избора си, причините зад него, така че да можете да се вгледате в себе си, да разчистите ума си и да вземете решения, които са здравословни за ВАС!

Скорпион

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Скорпионите се управляват от Марс и Плутон и имат дълбока, мистична личност. Те са силно чувствени същества със силни емоции и са надарени с психически способности и интуитивна природа. Тъй като имат толкова мощна емоционална аура, те също са много мнителни. Те вярват, че винаги са прави и е трудно да ги убедите в противното. Те могат също така да изпитат огромни пристъпи на негативни емоции като ревност, притежание, гняв, негодувание и т.н., които могат да им причинят остър стрес и тревога.

Причини за стрес: Ревност, безработица, липса на цел, неправилен цикъл на сън, емоционално претоварване, тъмно и скучно време, липса на хидратация, забързан начин на живот.

Борба със стреса: Спазвайте режим на добър сън, здравословна диета и упражнения. Включете течности и упражнения на открито и поддържайте здравословен баланс между работа и личен живот.

Стрелец

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Стрелците се управляват от Юпитер, най-голямата планета в нашата Слънчева система. Не е чудно, че тези хора са твърди максималисти. „Бъдете големи или се приберете вкъщи“ е тяхната мантра и те са големи вярващи в ухажването на хората с големи жестове и полагането на допълнителна миля за техните близки. Въпреки това, често това ги кара да прекаляват и се превръща в причина за стрес за тях емоционално, финансово и по други начини.

Причини за стреса: Приемане за даденост, липса на признателност, социална изолация, финансово лошо управление, емоционален дисбаланс, липса на реципрочност и никой, на когото да разчитате.

Борба със стреса: Намерете група хора с еднакво мислене, които ви обичат заради това, което сте, изградете свое собствено настроение и изследвайте света и себе си с тяхната лесна компания.

Козирог

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Козирозите се управляват от Сатурн. Често се знае, че са много организирани в живота и работата си. Ще намерите хора от този знак на ключови ръководни позиции в големи организации и компании. Родени лидери, практикувайте самодисциплина и обичайте рутината. Изключително чувствителни и любящи, Козирозите се борят с управлението на емоционалната болка и автоматично стават отбранителни и враждебни в емоционално стресови ситуации, за да се защитят. Козирозите обичат да преуспяват и им е трудно да се доверяват на хората и да делегират работа.

Причини за стреса: Когато хората не успеят да отговорят на очакванията си, травми от детството, емоционално предателство, лъжа и измама, социално лицемерие, професионален провал и отхвърляне.

Премахване на стреса: Кармично лечение под формата на рейки лечение или всяка друга форма, която може да ви помогне да освободите миналите си тригери и травми и да подобрите механизма си за справяне със стреса.

Водолей

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Водолеите са управлявани от Сатурн и са тези, които винаги поемат по по-малко пътувания път. Изключително интелигентни и независимо мислещи, те рядко се придържат към условностите на света, създавайки история и чупейки рекорди, докато изграждат своята ниша в света. Въпреки това, те искат да бъдат приети и разбрани от обществото, те имат този огън в корема си, за да служат на човечеството и искат да бъдат признати за това, че имат визия. Когато това не се случи, както винаги се случва, те се чувстват много обезсърчени и разочаровани.

Причини за стреса: Социално погрешно възприятие, липса на емпатия и доброта, морална корупция, крон капитализъм, идеологически вакуум, задушаване и лишаване от свобода.

Борба със стреса: Заемете се с дейност, която служи на обществото. Организирайте акция за плантации на дървета, почистване на плажа, нахранете гладните и маратони за социална кауза. Чувството за цел ще ви държи оптимистични и социално интегрирани.

Риби

стреса
Как да се справите със стреса според вашата зодия

Риби се управляват от Юпитер. Те са много креативни, с въображение и систематични в живота си. Въпреки това, като водни знаци, те често забравят силните си страни и не са в състояние да запазят позицията си. Те бързо губят пара, което причинява несигурност, тъй като изостават от своите възможности. Те често трябва да търсят уверение от другите за своята увереност.

Причини за стрес: Липса на валидиране, изоставане в работата, нестабилност, твърде много отговорности, сурови проверки на реалността.

Борба със стреса: Вземете градинарството като хоби и прекарвайте време сред природата. След като видите как вашето отглеждане и грижи карат всичко да цъфти около вас, това ще ви помогне да разцъфтите и вие самите!

Tagged , ,
на горе