9 начина как да се предпазите от кражба на плажа

9 начина как да се предпазите от кражба на плажа
Интересно

9 начина как да се предпазите от кражба на плажа

Лятото е идеалното време за пътуване до плажа, но също така трябва да помислите как да се предпазите от кражба на плажа. Солта в косата ви и хладната вода върху кожата ви, докато слънцето пече, е непобедимо усещане! Но плажният сезон не означава само слънце – той означава и дебнещи крадци. Въпреки че трябва да сте нащрек и да сте разумни, не бива да се тревожите за безопасността на ценностите си всяка секунда от вашия плажен ден. Помислете дали да не използвате някои от тези съвети, за да запазите ценностите си в безопасност и да сте спокойни.

Ето няколко трика, с които можете да се предпазите от кражба на плажа:

1. Използвайте водоустойчива чанта за смартфон или суха чанта

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Защитата на вашата технология от щети от вода е изминала дълъг път от традиционната чанта с цип. Сега има специални водоустойчиви чанти за телефон. Тези торбички обикновено са направени от дебели слоеве пластмаса, за да запечатат всяка вода. Те не само са идеални за поддържане на телефона ви близо до вас, но много от тях имат няколко слота, така че можете да държите вашите лични карти или дебитни карти с вас, докато сте далеч от брега.

В днешно време повечето телефони са поне малко водоустойчиви, така че ако капка вода успее да си проправи път, това не е краят на света. Всички снимки, които правите с калъфа, вероятно ще се окажат малко замъглени и няма да са с добро качество поради пластмасата, блокираща камерата. Ако искате сериозно да правите подводни снимки, помислете за закупуване на водоустойчива камера .Ако искате нещо по-голямо, което да носите със себе си, когато плувате, помислете за суха чанта. Бихме препоръчали да изберете торбичката над чантата, тъй като те са по-леки, но зависи от това колко трябва да носите със себе си.

Като се има предвид това, сухите чанти са по-гъвкави и могат да се вземат и използват повече извън плажа. Те са идеален избор, ако искате да носите много вещи със себе си на плажа, така че зависи от вас. Много от тях могат да бъдат заключени, така че можете да бъдете спокойни, че никой няма да се опита да се разхожда в търсене на вашите ценности. Това обаче няма да ги спре да го грабнат и да избягат. Опитайте да заровите чантата в пясъка и да я покриете с кърпата си като допълнителна предпазна мярка. Това ще ви помогне да се предпазите от кражба на плажа.

2. Носете заключваща се чанта

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Друг вариант за чанти за защита от кражба на плажа е чанта против кражба или заключваща се чанта. По същество действа като сейф за плажа, с устойчиви на пробиване ципове и издръжлив материал. Въпреки че това няма да попречи на крадеца да избяга с цялата чанта, както споменахме, ще му бъде по-трудно да открадне ценностите ви или да рови в чантата за нещо, което може да плъзне. Крадците обикновено са опортюнисти и ще присвоят вещи, когато никой не ги гледа. Ако това е твърде голямо затруднение, вероятно ще се откажат.

3. Оставете ценностите си у дома

Помислете какво всъщност трябва да носите със себе си на плажа. През повечето време не е нужно да опаковате скъпи бижута или техника. Няма голяма причина да носите ценни предмети (като паспорта си и всичките си кредитни карти) в себе си, когато вероятно ще прекарате по-голямата част от деня плувайки или печейки на слънце. Вземете основните неща, като вашата дебитна карта и малко пари в брой, а останалото оставете у дома. Носенето на всички ваши ценни документи, техника или бижута ви прави основна цел за кражба на плажа и колкото повече ценности имате, толкова по-трудно ще ви бъде да ги пазите.

Ако трябва да вземете нещо повече от най-важното и отивате с няколко приятели или членове на семейството, оставете вещите си в колата.

4. Използвайте шкафче

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Някои плажове имат късмета да разполагат със шкафчета, където можете да съхранявате ценностите си на сигурно място срещу малка такса. Много от тях предлагат или целодневни услуги, или шкафчета, достъпни само за час или два.

Преди да вземете решение за плаж, потърсете онлайн плажове със шкафчета. Разгледайте Google и TripAdvisor за отзиви за всякакви плажове със шкафчета в близост до мястото, където бихте искали да отидете – въпреки че не винаги е обичайно обществените плажове да имат шкафчета, някои ги имат. Ако карате падъл борд или каяк, например, те вероятно ще имат шкафчета, в които да съхранявате вещите си на сигурно място.

Струва си да се отбележи, че шкафчетата на плажа са по-често срещани в Европа, отколкото в Австралия, като някои от тях са включени в таксата, която плащате, когато наемате плажен стол или чадър. Тези шкафчета ще ви помогнат да се предпазите от кражба на плажа.

5. Наемете падъл борд или каяк

Ако на плажа няма шкафчета, разгледайте близките места за гребене или каяк, за да видите дали ще задържат нещата ви. В зависимост от това как е структуриран денят ви, винаги можете да резервирате сесия с каяк и след това да видите дали ще държат нещата ви, докато се потопите бързо във водата. Най-добрата практика е да попитате, преди да наемете. Ако цената за съхранение на вашите вещи в техните шкафчета е разумна цена, може да си струва да ги съхранявате там, докато посещавате плажа и да дойдете да ги вземете в края на деня. Това е лесен трик как да се предпазите от кражба на плажа.

6. Седнете близо до спасителя

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Ако отивате на плажа сами, уверете се, че не сте избрали изолирано място, което може да ви направи лесна мишена за мошеници. Опитайте да се поставите в непосредствена близост до стола на спасителя. Докато тяхната работа е да спасяват хора от удавяне, те също отговарят за наблюдението и създаването на безопасна среда за всички, които посещават плажа. Ако вашите вещи са в полезрението им, е по-вероятно да забележат кражба на плажа или да хванат крадеца в крачка.

7. Помолете някой на плажа да наглежда вещите ви

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Не всички плажове ще имат спасител, особено ако плажът, до който пътувате, е извън утъпканите пътеки и не се посещава често от други пътници. Ако не решите да седнете близо до спасителя, изберете вместо това да седнете близо до семейство. Ако пътувате сами или с приятел, проучването на района за спасител или семейство трябва да бъде първото нещо, което правите при пристигането си.

Въпреки че седенето пред другите посетители на плажа е начин да запазите нещата си в безопасност, можете да ги помолите да държат под око нещата ви, докато се потапяте. В Австралия хората като цяло са доста дружелюбни и няма да имат нищо против да пазят нещата ви за половин час, за да ви осигурят малко спокойствие.

Попитайте някой, който изглежда надежден или заслужаващ доверие, като семейства с деца или по-възрастна двойка. Колкото и самонадеяно да е, бихме избегнали да питаме мъже, пътуващи сами, тийнейджъри или всякакви шумни или дневни групи за пиене. Хората от всички демографски групи могат да бъдат надеждни, но е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате. Когото и да изберете, не забравяйте да им благодарите или да им се отплатите с лимонада или студена бира, по истински австралийски начин. Това не е безупречен начин да запазите вещите си в безопасност и сигурност, но е добра техника, към която да се прибегнете, ако няма други възможности.

Ако се отправяте към плажа с други членове на семейството или приятели, помислете дали да не вземете смени, за да наблюдавате вещите на групата. Обикновено има един човек в групата, който предпочита да се пече на слънце или да чете на пясъка, вместо да прекарва по-голямата част от деня във водата. Ако вашата група случайно има такъв, не забравяйте да им благодарите за тяхната услуга! Те ще ви помогнат да се предпазите от кражба на плажа.

8. Избягвайте да носите скъпи технологии

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Вземете книга или вестник вместо електронен четец
Ако сте книжен червей, изберете книга с твърди корици или печатна книга вместо електронен четец. Освен, че са трудни за разчитане на блясъка на слънцето, те могат да ви направят и основна мишена за крадци. Носенето на физическа книга също може да се удвои като скривалище за всяка ваша ценност. В зависимост от размера и дебелината на вашата книга, тя може да бъде идеалното скривалище за вашата дебитна карта, лична карта, пари в брой и смартфон.

Използвайте своя смартфон за снимки вместо скъп фотоапарат
Бъдете честни със себе си. Наистина ли ще използвате този скъп фотоапарат на семейното плажно пътуване? Освен ако не възнамерявате да правите няколко професионални снимки за портфолио или да прекарвате минимално време във водата, оставете DSLR у дома.

Тези камери не само са огромни, обемисти и лесни за забелязване отдалеч, но и крехките им лещи ги правят основна мишена за щети от пясък и вода. Ако искате да се насладите на деня си, без да се притеснявате колко безопасна е вашата камера за няколко хиляди долара на брега, вземете GoPro с каишка за китка или тяло. Можете да го приберете във водоустойчива чанта или торбичка и да го използвате за впечатляващо сърфиране или подводни кадри. Бъдете бдителни при кражба на плажа.

9.Скрийте вашите предмети

кражба на плажа
9 начина как да се предпазите от кражба на плажа снимка: pinterest

Бъдете креативни
Скрийте вашите пари, лична карта, ключове или смартфон в празен пакет с чипсове, кутия Pringles или бутилка със слънцезащитен крем. Просто се уверете, че първо е старателно почистен. Можете дори да използвате празна кутия от превръзки или тампони или пелена за изхвърляне. Намачкайте го, за да изглежда използвано, като допълнително възпирате крадците далеч от ценните ви вещи. Така или иначе, крадецът вероятно няма да погледне кутия с тампони или пелена и да си помисли, че са намерили злато.

Някои мъдри пътешественици дори носят портфейл-примамка, докато съхраняват парите си на друго място, например в клечка за чаша. Ако крадец накрая вземе портфейла, очаквайки ден на заплата, той е в шок.

В пясъка под плажна кърпа
Ако вече имате чанта против кражба или заключваща се чанта, чудесно. Ако не, използвайте някой от гореспоменатите контейнери, за да скриете ценностите си, заровете ги под няколко слоя пясък и поставете плажната си кърпа отгоре. Знаете къде е съкровището ви заради плажната кърпа, но крадците, които дебнат, няма да са по-мъдри.

Тези съвети ще ви помогнат да се предпазите от кражба на плажа.

Tagged , , ,
на горе