във връзките
Любов и партньорство

5 често допускани грешки във връзките

Във връзките има толкова много неща, които могат да се объркат, но и толкова много невероятни неща, когато вървят правилно. Струва си да положите усилия, за да избегнете грешките, които двойките правят в отношенията си. Да, наясно сме, че няма как да сте перфектни, но пък можете да се постараете да бъдете по-добри. За целта обаче трябва да сте запознати с някои подводни камъни, които може да срещнете и които винаги пречат във връзките.

 

Ето и някои от най-често допусканите грешки във връзките:

Пренебрегване на емоционалните нужди

За много хора има някои неща, които са задължителни за емоционалното здраве на връзката. Това може да включва вечери за среща, държане за ръка, гушкане или просто казване на „Обичам те.“ Всеки е различен по този показател, но партньорът ви със сигурност има някои от тези нужди, както и вие.

Ако не ги задоволявате, правите голяма грешка. Разбира се, трябва да намерите баланса във връзките, който и на двамата ви е удобен, като измислите някакъв компромис, когато става въпрос за това, което и двамата искате.

във връзките
5 често допускани грешки във връзките

Пренебрегвате проблемите във връзките

Често в една връзка ще има нещо, което ви притеснява и което не изглежда като толкова голяма работа. Ще ви се струва по-лесно просто да го игнорирате. Бъдете внимателни обаче, когато правите това, защото тези неща са склонни да нарастват и да се влошават и почти никога не изчезват от само себе си.

Във връзките трябва да общувате. Може да се страхувате да се изправите пред партньора си по този въпрос, но в сравнение с трудностите в дългосрочен план и опасността, на която поставяте връзката си, е много по-лесно да повдигнете въпроса отрано.

Прекалена чувствителност

Вероятно сте забелязали, че много от точките в този списък са свързани с комуникацията. Един от изключително важните аспекти на комуникацията е възприемчивостта към критика. Трябва да се научите да приемате критика, без да наранявате чувствата си, стига партньорът ви да я отправя по позитивен и конструктивен начин. И вие трябва да очаквате същото, когато предлагате критика. Вие сте възрастни, трябва да се държите като такива във връзките си.

Изневяра

Нямаше как тази тема да не попадне в списъка. Изневярата е най-голямото предателство във връзките. Никога не е нормално да изневерявате, така че просто не го правете. Ако се стигне до момента, в който искате да станете интимни с някой друг, освен с партньора си, тогава трябва да прекъснете първоначалната си връзка.

Опитите да го криете и да лъжете за него ще ви настигнат и ще унищожат връзката и всичко, което вече сте вложили в нея. Никой не може да заповядва на чувствата си, но не се впускайте в нови отношения, преди да сте прекратили старите.

Най-често срещаните проблеми във връзките и как да се справим с тях
5 често допускани грешки във връзките

Несъответствие

Понякога двама души просто са несъвместими и дори и да искат, няма как да им се получат нещата. Проблемът е случая е, че те невинаги осъзнават това веднага. Това е грешка, допусната във връзката и от двама ви, и то такава, която няма друго решение, освен да прекратите нещата. Опитайте се да направите това по учтив и уважителен начин.

След като сте разбрали, че не сте подходящи един за друг, няма смисъл да се опитвате да се наранявате един друг заради това. В крайна сметка може дори да се окажете добри приятели с този човек и тези отношения да са по-добри и за двама ви.

Никой не е съвършен и с времето ще се окаже, че може да допуснали някои от тези грешки. Важното е как ще се справите с тях. В крайна сметка ще се научите автоматично да се справяте с препятствията, които тормозят връзката ви, и на свой ред вие и партньорът ви ще можете да се насладите на това, което имате помежду си.

 

Tagged ,
на горе