Цвеклото е панацея за тялото

1

Цвеклото е зеленчук, който е основно консумиран суров или в салати. Не много хора знаят, че цвеклото има многобройни ползи за здравето. Например то може да премахне натрупаните около черния дроб тлъстини, предотвратява задръстване на дебелото черво и ви помага да възстановите зрението. И това не е всичко!

Поддържането на здравето не е лесна задача в съвременния свят. С течение на времето нашите органи и телесни функции се влошават. Това води до проблеми като загуба на зрение или непроходимост на дебелото черво. Понякога в черния дроб могат да се натрупат твърде много мазнини, които причиняват многобройни проблеми, които със сигурност ще се отразят на цялостното ни здравословно състояние. За щастие, има естествена съставка, която може да помогне.

Цвеклото може да подобри циркулацията на кръвта и да укрепи сърдечносъдовата система, както и да предостави достатъчно количество енергия през деня. То съдържа бетаин и триптофан, рядка субстанция, която може да се бори със стреса. Зеленчукът има и противовъзпалителни свойства. А високото съдържание на антиоксиданти помага борбата със свободните радикали и подобрява общото здраве.

1 коментар

  1. perfectgirls

    Сокът от цвекло също работи като мощна естествена енергийна напитка. Голямото количество въглехидрати, присъстващо в цвеклото, доставят гориво за организма, което повишава издръжливостта и удължава вашата спортна тренировка. Високото съдържание на нитрати, което увеличава азотния оксид, помага да се намали консумацията на кислород от упражнения с ниска интензивност и да се създаде издръжливост на тези с висок интензитет. Освен това, цвекловите влакна могат да намалят холестерола и триглицеридите, да подобрят сърдечната дейност, както и да повишат вашата толерантност към спортните дейности.

    Reply

Leave A Reply