Упражнения на Кегел за стягане на срамните устни
Здраве и добра форма

Упражнения на Кегел за стягане на срамните устни

Упражнения за стягане на срамните устни и цялата вагина са тотален хит сред жените.

Всяка втора  жена признава, че прави така наречените упражнения на Кегел. Повечето представителки на нежния пол са категорични, че това е подобрило интимния им живот. Те вече се чувствали много по-стегнати отдолу и лесно стигали до оргазъм. Мъжете също са облагодетелствани от тази работа, защото не само срамните устни се стягат, но и целият орган. По този начин по време на интимен акт и мъжът, и жената получават по-голямо удоволствие.

Самите упражнения се състоят в свиване и отпускане на мускулите на вагината. За да правите правилно упражненията трябва да стегнете вагината си навътре и нагоре, да броите до 5 и да отпуснете. Ефектът е толкова голям, колкото повече пъти правите упражненията. И все пак не бива да се прекалява с упражненията първите пъти, за да не се получи интимна мускулна треска. Хубавото е, че нямате ограничения с никакви уреди и може да правите тренировките си навсякъде – докато работите, докато чакате автобуса и дори докато готвите. Със сигурност след около седмица тренировки ще зарадвате не само себе си, но и половинката си с неизживяното удоволствие, смятат експерти.

Упражненията са подходящи и за бременни, тъй като редовното им изпълнение подготвя родовите пътища преди раждането, както и за току-що родили жени, за да върнат еластичността на половия си орган.

Макар, че нормалният начин на упражняване чрез стягане на муслите е най-добър, вече на пазара се предлагат и уреди за усъвършенстване на вагината. В специализираните шопове се продават няколко вида уреди за тренировки. Обикновено продавачките са дискретни и могат да ви дадат съвет кой продукт е най-подходящ за вас, в зависимост от това какво точно искате да постигнете.

Tagged ,
на горе