Създателката на красотата – топ гримьорът Ива Петкова за празничните тенденции в грима и мисията да създава изкуство

Красота

Създателката на красотата – топ гримьорът Ива Петкова за празничните тенденции в грима и мисията да създава изкуство

 

 

Ива Петкова е дългогодишен професионален гримьор. Тя несъмнено е един най-добрите професионалисти в България.

Опитът и желанието са тези, които я карат да продължава да се усъвършенства в тази сфера. От година насам, тя провежда и Мастър класове, където споделя опита си на други лица, които искат да последват нейната мисия и да създават изкуство върху женските лица.

Ива е незаменима част от света на красотата. Тя кара десетки момичета да повярват, че са красиви и да се чувстват като истински принцеси.

За тенденциите в празничния грим тази година, музата, която я кара да твори и новото предизвикателство като учител, вижте в интервюто от първо лице.


 

Към края на 2021 година сме. Как премина твоята година в професионален план?

2021 година премина доста натоварено и надграждащо за мен, въпреки мерките и цялата негативна и притеснителна еуфория покрай ковид ситуацията.

Как би я описала с една дума?

Бих описала тази година като прогресираща.

Кой беше акцентът в грима тази година?

Акцентите тази година са доста, не е един. Всяка година са близки като материя, но като дизайн са доста комбинирани. Графики, камъни, опушвания, очни линии.

А кой беше най-желаният грим?

Винаги най-желаният ми грим, който е моя запазена марка, е очна линия, преливаща в опушен вариант, като понякога е с различен тип декорация – цвят, блясък, камъчета.

Освен, че си професионален гримьор, провеждаш и Мастър Клас. Как реши да се заемеш с тази отговорна задача?

От края на 2020 година провеждам Мастър класове в редица градове в България. Винаги съм имала креативни идеи, които комбинирам с техники, удачни при работа с клиенти и исках да прокарам идеята да не показваме само инстаграм визии,а визии, подходящи за нормалния ежедневен потребител, който да се чувства комфортно, но и звездно с грима си.

Какво ти е необходимо, за да имаш правото да преподаваш уроци по грим?

Според мен, за да преподаваш, трябва да имаш голяма история и практика зад гърба си с клиенти, да  си лице, което ще бъде „гръб“ с името си на своите ученици, да бъдеш полезен на курсистите с всеки съвет, които влагат своята инвестиция точно с тази цел – да работят правилно с клиенти.

Какво най-много ти харесва в преподаването?

Харесва ми това, че прокарвам  своя стил на работа и че чрез моите знания мога да бъда полезна на новите лица, които да се разгърнат на БЮТИ пазара.

Коя е най-трудната част от него?

Най-трудно при базовите обучения е да останеш търпелив, но за щастие аз имам зверско търпение и винаги влизам в положение при затруднение в  зададена грим изработка. Обичам да съм обяснителна, за да се разбере лесно и достъпно. Технически сложните  изказвания са за Мастър класовете.

Как реши да разшириш кръга си от ученички и да провеждаш мастър класове в най-големите градове на страната?

Чрез Мастър класовете мога да се разгърна технически повече пред по голяма аудитория, да покажа техники, детайли и дизайни, които ако не ги споделя, ще си останат на снимка и някой друг може да ги присвои и обяви за свои.  Аз съм човек на импровизациите и всяка една  моя визия е създадена с включени детайли, хрумнали ми на момента. Това искам – да вдъхновявам  всеки, който иска да покаже себе си чрез импровизации и разнородни техники.

Кой е най-честият съвет, който им даваш?

Винаги им казвам, че документ – професионалист не прави. Както и че  със скъпи гримове – гримьор не се става. Това е вродено и ако имаш късмет в живота – срещаш подходящи хора, съдействали ти да разгърнеш своя потенциал, независимо на колко години си. Най-важно е да има кой да вярва в теб.

Разкажи ни за новия салон, в който се премести да упражняваш професията си и как се реши да смениш старото място?

– От много време исках да направя свое училище за грим – това ми беше  мечта и знаех, че рано или късно ще го направя, защото аз обожавам работата си. С постоянните промени и развития през 2021  година, просто реших, че  е време да направя тази крачка, за това   спомогнаха  и редица лични  ситуации.

Имаше ли някакви опасения одтносно тази промяна? Например, че клиентите ти са свикнали с предишното място?

Не, не ме притеснява промяната на мястото, бих казала, че дори ще е по-добре от предишното. Който иска да дойде да се възползва от моите грим услуги няма да е проблем къде съм.

Къде се намира новият салон? Какви услуги ще включва ?

– Новият  ми проект бих казала, на новото място, се намира в една доста централна бизнес сграда на главния път София – Варна – гр. Велико Търново, ул. „Магистрална 3“, етаж 5.

Освен грим и обучения, в моя екип ще има и професионалисти, свързани с друг вид разкрасителни процедури. Това са д-р Светлана Василева, на която безрезервно се доверявам за своята визия. Тя е невероятен естет, който ще направи всяко лице  да изглежда изключително красиво чрез своите услуги за коригиране  на устни, изглаждане на мимически бръчки и редица процедури. Другото професионално лице е Миглена Ганчева, на която също се доверявам от години и е специалист  в микроблейдинга и микропигментацията на вежди и устни.

 

Графикът ти е пълен. Как успяваш да се справиш с всички задачи и едновременно да бъдеш и майка и да отделяш време и за себе си?

 

Аз съм работохолик, чувствам се най-добре и пълноценно, когато работя. Моята дъщеря Габи е голямо 19-годишно момиче, а аз винаги намирам време за себе си. Смятам, че всяка жена трябва да има своето лично време за себе си, за да се чувства добре в кожата си.

 

Имаш ли муза, която те вдъхновява за нови идеи в грима?

Моята муза винаги е мигновена. Понякога просто докато стоя и гледам телевизия, се присещам за детайл, друг път разглеждам гримове на различни  световно изявени  гримьори и прихващам дизайни от тях, но винаги пречупвам през своето виждане. Не обичам да копирам, а да съм себе си.

А имаш ли твой любим грим?

Всеки мой нов грим – дизайн, ми е любим.

 

Кои гримове е задължително всяко момиче да носи в дамската си чанта?

Лично аз нося само матово червило в себе си, но е хубаво да имат пудра и спирала за мигли.

Предстоят най-хубавите празници. Как се справяш предвид мерките за Ковид-19?

Ковид ситуацията  се отразява на всички, които работим с хора. Спазваме всички необходими мерки и се радваме на всеки доверил ни се клиент.

Какви са коледните и новогодишни тенденции в грима тази година?

Няма коледни и новогодишни празници без блясък, така ще бъде и тази година. Блясъкът ще бъде актуален в различни дизайни и декорации.

Как успяваш да се справиш с всички хейтъри и недоброжелатели?

Аз не съм забелязала да имам хейтъри, защото смятам, че доста съвестно си върша работата и не наблягам на личния си живот, а искам да ме наблюдават само с работата ми.

Недоброжелатели винаги е имало и ще има, но те никога няма да бъдат щастливи с такова поведение. Всеки сам избира колко добър човек да бъде!

Какво ще пожелаеш на себе си и на нашите читатели?

Пожелавам да бъдем живи и здрави, да ценим доброто и нека се наслаждаваме на всеки миг от живота. Нека през 2022 година  да бъдем по-позитивно настроени и с чиста мисъл един към друг.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе