Съвети от астролога: Как да зарадвате половинката си за Свети Валентин според зодията

Как да зарадвате половинката си за Свети Валентин според зодията
Астрология

Съвети от астролога: Как да зарадвате половинката си за Свети Валентин според зодията

Всеки човек е една Вселена. В него се отразяват вибрациите на небесните светила, национални характеристики, традиции, възпитание и още много други елементи. Но нека все пак да опитаме да повдигнем булото за начините по които 12 знака биха били най-щастливи да празнуват празника на влюбените Св. Валентин. Описанията важат за хора със слънчев знак и/или стелиум (2 или 3 лични планети и/или асцендент) в същия знак.

ОВЕН

Овните са родени лидери и водачи. Те не обичат изненадите, защото са свикнали те да контролират събитията. Ако ги поставите в ситуация на неизвестност ще ги изнервите и най-малкото ще станат подозрителни и недоверчиви. Ако изненадата не им хареса ще го покажат без колебание, дори е възможно да си тръгнат без много обяснения. Затова ако искате да прекарате приятни и романтични мигове със своя Овен предварително се опитайте по заобиколен път да съберете информация какво би го зарадвало. Със сигурност прекалената романтика и четене на стихове няма да са по вкуса на овена.

ТЕЛЕЦ

Телецът е символ на материята. Тези хора обичат всичко което могат да докоснат, да усетят с ръцете си или да стъпят на него. Виртуалните неща не са за тях. Телците обичат хубавата храна, мекото кресло, елегантните дрехи и изящните бижута. За телеца удобството и красотата са много важни. Затова заложете на красива обстановка, дори и да е във вашия дом. Декорирайте стаята, украсете с цветя, подберете красиви и изящни прибори, поръчайте вкусна но не твърде екзотична храна. Телеца е традиционалист. Ако решите да организирате романтичен уикенд, нека да е сред природата, но в избрания хотел да не липсва лукс и удобства. Св. Валентин на хижа определено не е мечтата на Телеца.

БЛИЗНАЦИ

Близнаците се управляват от въздушния и постоянно променлив Меркурий. Подобно на своя управител хората родени под този знак не търпят скуката и еднообразието. Няма нищо по-страшно за един близнак от рутината. Затова хората, които са си избрали такъв партньор трябва да са готови да измислят постоянно нови неща. Няма изненада, която може да уплаши близнака. Действайте смело. Колкото по-нетрадиционно, нестандартно и уникално е вашето предложение, толкова по-висока оценка ще получите за него. Романтичен уикенд в хотел би зарадвал близнака само ако е съчетан с влизане в пещера, търсене на закопано съкровище в района или поне посещение на лунапарк.

РАК

Раците са най-романтичния знак на зодиака. За тях романтиката не се изчерпва до един уикенд в годината. Ако мислите да се отчетете само на Св. Валентин скоро ще се сблъскате със студенината и отчуждението на вашия партньор рак. Раците обичат всички малки жестове на привързаност и любов.  Поднасянето на цвете,  хубава чаша чай или прегръдка могат да сътворят чудеса с тези хора. За Св. Валентин заложете максимално на романтиката. Изберете специално място където може да бъдете сами. Погрижете се да е уютно, красиво и без много хора. Раците не обичат тълпите. За тях най-хубаво е когато са сами с човека когото обичат.

ЛЪВ

Подобно на царя на животните, хората родени под знака на лъва носят същото благородство, достойнство и имат висока самооценка. Те знаят кои са и не биха приели нищо по-малко от това което им се полага. Затова техните партньори трябва да са приели своята роля да подкрепят и обгрижват своя цар или царица. Лъвът обича лукса. За него не е достатъчно да е красиво, всичко около него трябва да е стилно и много качествено. Това важи както за обкръжаващата го среда, така и за отношението към него самия. За Св. Валентин заведете своя партньор на пазар да си избере нещо ново по свой вкус. Следобедът му запазете час в известен СПА център за масаж и релаксиращи процедури, а за вечерта изберете хубав луксозен ресторант с красива гледка и екзотична храна. Романтично поздравление излъчено в национален или друг ефир също биха го/я зарадвали.

ДЕВА

По отношение на собствената си личност девите са доста скромни. Те рядко ще демонстрират открито своите нужди и желания. По тази причина хората често ги пренебрегват. Добре е да не натрапвате прекалено агресивно своята загриженост на девите. По този начин те ще се почувстват притиснати, а те не обичат да привличат вниманието към себе си. Добре е бавно и постепенно да опознавате своя партньор и миговете на романтика да не бъдат твърде показни. Те определено не са лишени от чувствителност, но при тях логиката и трезвия разум надделяват. За Св. Валентин е добре да заложите на нещо познато, като вечеря в предпочитан ресторант и малък, но добре обмислен практичен подарък. Афиширането на чувства пред много и непознати хора ще смути девата и определено няма да се почувства добре.

ВЕЗНИ

Управителят на везните е очарователната Венера – планетата на красотата, хармонията и любовта. Ето защо не бива да се учудвате, че представителите на този зодиакален знак носят в себе си тези характеристики. Везните не биха приели пренебрежително отношение, но и не очакват постоянни показни прояви на любов. Красотата, стилът и най-вече добрите обноски са това което ще зарадва везните. Както раците, везните също не биха се примирили с еднократни прояви на романтично отношение. Ако искате да имате всеотдаен и верен партньор, трябва да им засвидетелствате любов и признание по-често. За Св. Валентин изберете малък, но красив бутиков хотел, където ще можете да се отдадете един на друг, без да бъдете притеснявани от тълпи от хора и пищящи деца. Наличието на СПА център ще бъде плюс.

СКОРПИОН

Скорпионът е символ на дълбоките и скрити чувства и емоции. При него всичко се случва бавно във времето, защото той/тя не би се доверил така лесно на случаен човек. Ако в момента правите първи стъпки към представител на зодия Скорпион, бихме ви препоръчали да не рискувате. Най-сигурният начин да постъпите правило е да съберете предварително информация от общи приятели. Ако решите да действате спонтанно и сгрешите, то този Св. Валентин може и да е последната ви среща.  Ако вече сте спечелили доверието на скорпиона, поздравления. Вие сте допуснати до всички тайни на своя партньор и сте наясно как да действате. Със сигурност избягвайте тривиалността и демагогията. Скорпиона не обича клишетата, а очаква лично и специално отношение само и единствено за него/нея.

СТРЕЛЕЦ

Ако вашия партньор е стрелец, то може изобщо да не се тревожите за предстоящия Св.Валентин. Стрелците са големи купонджии, но точно романтици не са. Най-важното е да намерите интересно място на което да го/я заведете. Колкото по-далече от мястото където живеете толкова по-добре. Стрелците не могат да стоят на едно място и движението за тях е най-хубавия подарък. Не се престаравайте с цветя и подаръци. Карта за лифта или нова винетка ще ги зарадва повече. На самия празник не очаквайте романтични излияния или сцени на нежност. Ако го притиснете за нещо подобно ще получите прегръдка и измъчени клишета прочетени набързо в някоя фейсбук група. За да прекарате добре, поканете и приятели. Ще стане чуден купон, който ще си спомняте дълго.

КОЗИРОГ

Романтиката не е сред интересите на козирога. За тях романтичните излияния по-скоро биха предизвикали досада и скука. Тези хора са подвластни на рационалния Сатурн, който предпочита практичното и познатото. Ако сте приготвили за своя партньор козирог нетрадиционно физическо или емоционално изживяване рискувате много. Заложете на традицията – букет цветя, бутилка хубаво вино. Ако държите да не сте си вкъщи изберете ресторант, който вече сте посещавали и познавате добре. Можете да заложите и на покупка на предмет или техника за дома или на лека неангажираща разходка сред природата.

ВОДОЛЕЙ

Водолея се управлява от планетата Уран, който не търпи никакви клишета и стереотипи. Тези хора не се подчиняват на никакви социални норми и чужди разбирания за живота.   Кажете на един водолей, че нещо не може да се направи и стойте и гледайте. Въображението на водолея е безгранично. Затова ако имате късмет да имате партньор водолей, трябва да бъдете на неговата висота. Забравете за всички стандарти. Може всички да вървят на ляво, водолея ще върви на дясно. Тези хора нямат нужда точно от „романтика“, но имат нужда от постоянно разнообразие за ума и тялото. Ако декорирате стаята си като от „Приказки от 1001 нощ“ и се превъплътите в Шехерезада ще привлечете вниманието му много бързо. Не очаквайте от водолея да ви пише любовни стихове, но ако ви подари разходка с балон, значи вече сте спечелили сърцето му.

РИБИ

Рибите са най-емоционалният слънчев знак. При тях всяко нещо се пречупва през призмата на чувствата. Ако през изминалите дни не сте им обръщали внимание заради проблеми в работата, не очаквайте на Св. Валентин те да бъдат отворени към вашите идеи за празника. Ако случая е такъв, то бързо вземете мерки с една романтична вечеря по средата на седмицата. Ако не го направите в неделя ще си стоите сам в къщи. Ако обаче между вас и партньора ви цари хармония, спокойно може да обмислите уикенд в непретенциозен хотел с басейн сред красива природа. Не забравяйте, че ще трябва да вземете и бабата. Някой ще трябва да гледа децата. Вашата риба не би тръгнала никъде без тях. Каква може да е тази романтика без децата.

Съветите са подготвени специално за читателите на happywoman.bg от астроложката Розали Атанасова

на горе