За и против разрешаването на конфликти с партньора чрез съобщения

разрешаването на конфликти
Любов и партньорство Разни

За и против разрешаването на конфликти с партньора чрез съобщения

Всяка една връзка има трудни моменти и разрешаването на конфликти, които възникват между партньорите, е една от най-важните, но и трудни задачи. Каква е тайната на щастливата и здрава връзка? Това е труден въпрос. Всички знаем, че връзките са адски сложни и няма едно нещо, което да ги създаде или разруши. Това, което им помага да процъфтяват, е различно.  Има обаче едно ключово нещо, което разделя силната връзка от крехката, и това е разрешаването на конфликти.

За да се установи как да се управляват проблемите и разрешаването на конфликти във всяка връзка, са необходими сериозни проби и грешки. Но когато двойките могат да разберат как да го правят по начин, който работи за тях, те могат да станат много силни заедно. И тук идва въпросът „Как най-добре можете да се справите с проблемите във връзката си“. Дали това да става чрез шумен скандал или да намерите начин по-кротко да изясните нещата?

За и против разрешаването на конфликти с партньора чрез съобщения

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Интересна идея за разрешаването на конфликти е чрез размяна на текстови съобщения.

Това може да е тих начин, с който да изразите гледната си точка, без да се прекъсвате и да кажете нещо, което не е подходящо за ситуацията. Можете да редактирате съобщението преди да го изпратите, а също така внимателно да обмислите това, което се казва от половинката ви, като го прочетете няколко пъти.

Има не малко положителни неща от разрешаването на конфликти чрез текстови съобщения, но има и своите негативи. Затова сега ви предлагаме плюсовете и минусите на един такъв похват.

разрешаването на конфликти

Положителни ефекти на текстовите съобщения при разрешаването на конфликти

Използването на текстови съобщения дава на всеки повече време да обработи емоциите си

Едно от основните предимства е, че разполагате с много повече време, за да обработите казаното и чувствата си. Тъй като няма натиск да се отговори веднага, както обикновено се случва в личен разговор или дори при телефонно обаждане, всеки човек може наистина да обмисли собствените си чувства и алтернативно – чувствата и гледната точка на другия човек. Това може да доведе до по-ефективна и честна комуникация в много видове битки.

разрешаването на конфликти

Съобщенията ви помагат да избегнете да казвате неща, за които по-късно може да съжалявате

Понякога спорът може да се разгорещи дотолкова, че да вдигнем гарда и да действаме защитно. Когато това се случи, може да е трудно да забавим темпото и наистина да обмислим какво казваме на другия човек. Чрез текстово съобщение трябва физически да напишете това, което наистина искате да кажете, и имате възможност да го прегледате и изтриете. Това може много да ви помогне при разрешаването на конфликти, защото имате още един шанс да се предпазите от грешка.

Отрицателни ефекти при разрешаването на конфликти

Липсата на интонация и език на тялото може да затрудни взаимното разбиране

Езикът на тялото, изражението на лицето и тонът на гласа са три неща, които играят огромна роля в общуването, а при изпращането на текстови съобщения изобщо не можем да разчитаме на тях. Това затруднява разрешаването на конфликти. Не можем да разберем дали нещата са казани с добри намерения или не, защото не чуваме тона на гласа, и по същия начин не можем да разберем дали някой е наистина разстроен или ядосан, защото не виждаме лицето му. Това може да доведе до по-разгорещен или болезнен спор, когато разбира се, нямаме намерение да бъде така, ако ни е грижа за някого.

разрешаването на конфликти

Това може да доведе до недоразумения и неразбирателство

Можем да се опитаме да бъдем възможно най-внимателни и ясни, когато си пишем съобщения, но в крайна сметка всички сме се сблъсквали с недоразумения в даден текст. При разговори лице в лице можем по-ясно да изразим това, което казваме, и е по-вероятно да зададем уточняващи въпроси, ако не разбираме какво има предвид някой. Това сериозно би помогнало при разрешаването на конфликти, а нещата могат да бъдат много по-ясни при разговор лице в лице.

Вижте още:

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе