Признаци, че интервюто ни за работа е протекло добре

Признаци, че интервюто ни за работа е протекло добре
Интересно

Признаци, че интервюто ни за работа е протекло добре

На всеки един човек му се е налагало да се яви на интервю за работа. Това е стресиращ момент, в които напрежението се покачва, особено когато става въпрос за работа, за която мечтаете или такава, която ще ви се отрази много добре финансово. Интервютата могат да протекат по много различни начини. Без значение за каква длъжност кандидатствате, когато срещата ви с потенциалните работодатели приключи, си задавате въпроса „Добре ли мина?”. Има няколко признака, които могат да ви подскажат дали сте се справили успешно и какви са шансовете ви да получите работното място.

Интервюто ви е протекло по-дълго от планираното

Ако по предварителна програма вашето интервю трябва да бъде около 30 минути, а всъщност продължи 45 или повече, със сигурност имате повод за надежда. Това е признак, че сте бил интересен събеседник за интервюиращия и той иска да научи повече за вас. Никой няма да иска да си губи времето с човек, който още в началото е показал, че не е подходящ за въпросната позиция.

Езикът на тялото на интервюиращия е добър

Невербалната комуникация понякога издава повече неща от думите. Ако провеждащият интервюто изглежда заинтересован от това, което казвате, усмихва се често, показва разбиране, това означава, че имате повод да бъдете оптимисти. Ако интервюто ви за работа се провежда чрез видео разговор, също можете да уловите позитивни сигнали. Ако работодателят често гледа в камерата или стои изправен на стола, също е позитивен знак, че срещата ви преминава добре.

Разговорът върви естествено

Понякога лесно можете да забравите, заради напрежението, че този, който седи срещу вас, също е човек. Според психолози, ако интервюто протича повече като разговор между приятел, то върви добре. Обратната връзка, която осъществявате, е признак, че интервюиращият се интересува от вас и му е комфортно да води този разговор.

Задават ви се уточняващи въпроси

Ако работодателят е заинтригуван от вас, ще се опита да ви опознае по-добре. Ще настъпи по-дълбоко от стандартните въпроси и ще иска да получи повече информация за вас. Това може да означава още, че той ви изслушва добре и не е разсеян. На момента може да ви се струва малко смущаващо, но всъщност е добър знак, ако искат да знаят повече за вас. Имайте предвид, че ако няколко пъти ви бъде зададен един и същи въпрос, то интервюиращият може би не е останал доволен от първоначалния отговор и трябва да бъдете по-обстоятелствени.

Бъдете спокойни по време на цялото интервю. Мислете позитивно и ако получите тези сигнали, почти сигурно ви очаква приятна новина.

Tagged , ,
на горе