Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви
Идеи за дома

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Вероятно всички се сещате за неща, които ви носят позитивна енергия, веднага щом ги видите. Именно от такива трябва да бъдете обградени и в собствения си дом, където прекарвате голяма част от времето си.

Луксозна къща с интериор, който ви кара да онемявате и декор, който изглежда е подбран направо от двореца на краля. Това е нещо, което повечето хора искат в домовете си. Въпреки това, в преследване на тази красота, ние често в крайна сметка правим дома си да изглежда прекалено кич. Претрупаният интериор може да изглежда добре отвън, но тези, които живеят в него, ще осъзнаят не толкова добрите вибрации, които може да излъчва.

Така че, ако искате позитивна енергия в дома си, без да правите компромис с декора, ето три неща, които ще ви помогнат да я привлечете:

Стайните растения правят въздуха по-лек.

Поставянето на различни растения и цветя в дома ви е задължителна стъпка за създаването на позитивна енергия. Хубавото е, че в цветарските магазини вече се предлага огромно разнообразие и може да изберете това, което ви харесва. Вземете си поне 5-6 саксии. Стайните растения не само ще поддържат въздуха на закрито свеж и чист, но и ще разпространят хубави вибрации и щастие във вашия дом. Да не говорим, че някои от тях дори обещават няколко ползи за здравето. Така че, възползвайте се максимално от тези растения и още сега отидете до най-близкия магазин.

Дръжте прозорците отворени.

Ако предпочитате да държите прозорците си затворени с дръпнати завеси, време е да спрете да го правите. Естествената светлина привлича позитивна енергия и изпълва дома ви с добра енергия. Така че, след като станете сутрин, първо отворете прозорците си, за да се проветрят стаите. Свежият и чист въздух стимулира мисленето, а освен това проветряването е задължително и при наличие на вируси. В топлите месеци може да държите прозорците си отворени по цял ден и цяла нощ. Разбира се, през зимата това няма как да стане, но дори и тогава редовно проветрявайте помещенията в дома си. Може и по няколко пъти на ден за по-кратко време.

Осветете дома си.

Доброто осветление има тенденция да привлича позитивна енергия и да прави околната среда щастлива и изпълнена с вълнение. Може да се почувствате мотивирани и насърчени да изпълните задачите си. Ако тъмнината ви кара да се чувствате уютно и топло, може да искате да направите компромис с комфорта. Най-добрата е естествената светлина през деня, защото тя и не натоварва толкова очите. През деня избягвайте да стоите на тъмно зад дръпнати завеси. Не се затваряйте към света. Вечер или когато естествената светлина не достига, вече нямате голям избор. Трябва обаче да знаете също, че и изкуствените светлини също разпространяват своята магия. Изберете от топлата жълта или студената бяла светлина и вижте разликата. Важно е също така в едно помещение да избирате само от единия вид осветление, тъй като в противен случай няма да се получи нужния ефект.

Може всичко казано дотук да ви изглежда маловажно, но това изобщо не е така. Макар да не го осъзнавате, тези неща могат да действат на подсъзнанието ви и да ви донесат позитивна енергия.

Tagged , , ,
на горе