С мъжа трябва да ми е хубаво. Лошо мога и сама да живея! – Мерилин Монро

Любов и партньорство

С мъжа трябва да ми е хубаво. Лошо мога и сама да живея! – Мерилин Монро

“Смисълът на връзката е споделеното щастие и очите, които не спират да блестят.”

Кое е по-лошо от това да бъдеш сама? Може би, когато си с някого, но се чувстваш по този начин. Така, сякаш нямаш човек до себе си. Не усещаш присъствието му, въпреки че той е до теб. Е, отдавна думите и обещанията изгубиха своята стойност. Единственото, което има значение са действията. Фактите. Въпреки че си с него, се чувстваш по-самотна от всякога.

Да си във връзка понякога е по-трудно, отколкото изглежда. И това, че имаш мъж до себе си, не означава, че си най-щастливата жена. Особено, когато се чувстваш нещастна и тъжна през повечето време. Но какво може да те задържи при мъж, който не те кара да сияеш? Не ти показва колко специална и обичана си. Да си във връзка определено е сложно. И двамата участници в нея трябва да полагат всеки ден усилия и да се грижат взаимно за щастието си.

Да, вярно е, че не сте на 15 години и животът ще ви изправи пред много трудности, през които трябва заедно да преминете. Но връзката има смисъл тогава, когато и двамата сте щастливи. И благодарни, че точно този човек е в живота ви. И вие имате привилегията да бъдете с него.

Ти си жена. Заслужаваш прекрасната ти усмивка никога да не слиза от красивото ти лице. Заслужаваш внимание, уважение и любов. Нежност. С мъжа до теб трябва да ти е хубаво. В противен случай е по-добре да бъдеш сама. Защото, когато един човек те прави нещастна – лудост е да продължиш да бъдеш с него. Мазохизъм. Който сама си причиняваш.

Ако проблемите във връзката ти ескалират, трябва да се примириш. И да разбереш, че на някои хора не им е писано да бъдат заедно. Това не означава, че липсва обич. Но любовта не е достатъчно условие за дългосрочни и безпроблемни отношения.

Ти заслужаваш да бъдеш щастлива. Така, както и той. Но щастието струва скъпо. И понякога заплащаш с парченца от душата си.

Представяме ти някои от признаците на нещастните двойки.

Изобилие от сарказъм

Но не приятен. Когато се опиташ да се отпуснеш пред него означава, че до някаква степен чувстваш този човек близо и не се притесняваш от него. Шегите са напълно нормални и често срещани при двойките. Но за всяко нещо си има граници. Те не трябва да се превръщат в подигравки, с цел да те наранят. Когато сарказмът се превърна в основна част от комуникацията ви, със сигурност сте изправени пред проблем. Злонамереният сарказъм може да означава, че единият от вас изпитва гняв и неудовлетвореност.

Вашите проблеми са лични

Проблемите и скандалите в една връзка са често срещани. И в тях няма нищо нередно. Съвсем нормално е, когато живееш с един човек, да имате чести спорове и караници. Но каквото се случва между вас, нека само вие да го знаете. Не е нужно съседите и приятели ви да разбират за проблемите, които имате. Истински неприятно е, когато чуеш от твоя приятелка, че той е говорил лоши неща за теб пред останалите. Говоренето зад гърба на партньора е знак за неуважение. Този, който истински държи на теб, ще ти казва лошите неща в очите. А без твоето присъствие ще говори само хубави неща за теб.

За да е здрава една връзка, участниците трябва да са само двата – ти и той. И никакви други странични хора, които само биха ви попречили на вашето щастие. Хората са жадни за интриги.

Не се забавлявате достатъчно

Кога успяхте да допуснете смехът и щастието да напуснат дома ви? Защо ги изгонихте? Смехът и щастието са част от здравите отношения. Те са задължителни в менюто. Трябва да ви бъде лесно да се шегувате един с друг, без да се страхувате от последваната реакция.

При нещастните двойки смехът и забавлението отдавна са си отишли.

Забравяте един за друг

Един от най-честите проблеми при нещастните двойки е, че понякога толкова много са съсредоточени в своите собствени проблеми и забравят, че са във връзка и имат човек до себе си. И така постепенно връзката започва да се пропуква, но никой от двамата не обръща внимание и не приема сериозността на проблема.

И двамата сте нещастни и имате нужда от промяна. Както в отношенията ви, така и поотделно. Не бива да пропилявате живота си и времето си във връзка, която ви носи само тъга и проблеми. Ако човекът до теб не те прави щастлива – тръгни си. Понякога, докато си с грешния човек, изпускаш шанса да срещнеш правилния. Не го допускай. Заслужаваш щастие. И любов.

0 Споделено
Tagged , , , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap