КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 1)

Интересно

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 1)

 Има толкова много мнения, митове и погрешни схващания около Кундалини и нейният възход в съвременния свят, че тази тема веднага привлича вниманието. И това, определено, не е напразно.

В настоящата статия ще ви разкажем за една от най-мистичните и загадъчни теми, това е Кундалини.

В нашата ера на информацията е описано всичко, което може да се опише с думи кундалини чакри, но сред многото полезни препоръки има същото количество дезинформация. Защо и кой има полза от това е друг въпрос, но фактът, че такова голямо внимание към темата за Кундалини в съвременните дни не е просто любопитство.

Какво е Кундалини?

Човекът (като материално тяло-ум) и неговата енергийна структура е най-брилянтното творение на Висшия интелект-съзнание. Фините енергийни канали и чакри в човешкото енергийно тяло ни позволяват да осъзнаем най-голямата привилегия, която не е постижима за по-малко еволюционно напреднали структури на живите тела.

Човек може чрез своето телесно съзнание да се свърже с Висшето съзнание, че да бъде в едно с Него.

Този съюз във Ведите се нарича самадхи. И се постига чрез систематичен, търпелив и искрен стремеж за прочистване на фините канали, закаляване и развитие на способността им да провеждат все повече високочестотни енергии.

Съществува следното твърдение: „Човек е като 220-ватова крушка, а задачата на йога е да се свърже с канал с високо напрежение.“

Трябва да „отворите“ енергийни си канали, така че те да станат способни да пропускат високочестотният енергиен поток през тях.

И когато каналите са изчистени, подготвени, укрепени, тогава остава последният щрих: енергията, “спяща“ в основата на гръбначния стълб, се пробужда, издига се през чакрите от най-ниската – Муладхара, през гръбначният мозък до Аджна чакра.

И ето го – Просветлението, ето го Самадхи, ето ги високочестотните Божествени енергии и осъзнаването на единството.

Този последен щрих е именно издигането на Кундалини.

Кундалини е енергия с огромна сила, която при обикновените хора е в непречистено състояние и сякаш спяща.

Когато Тя тече през първата чакра (енергията, в която вече се движи не външно, а навътре и нагоре) – опашната кост, тогава можем да говорим за отваряне на първата чакра и така тя постепенно се издига отдолу нагоре. Това носи на човек определени, а понякога и необикновени сили.

Издигането на Кундалини е много рискован момент, защото енергията е много силна.

Човешкото тяло (всички човешки тела) е много издръжливо: хората пият, пушат, ядат замърсени храни, водят доста нездравословен начин на живот… и въпреки това повечето оцеляват до 50-70.

Това е подобно на това как малко дете, достигайки до компютъра, започва да натиска по клавишите на клавиатурата.

В даден момент компютърът ще блокира, но може лесно да се рестартира. Ако, обаче човек навлезе в темата за езотериката, чакрите и кунадлини – това е като да влезеш в компютърния регистър, може би промените ще изглеждат незначителни, но след това компютърът може и да не успее да се рестартира.

Въпреки това, ако наистина сте експерт, тогава познаването на устройството и принципите на компютърния дизайн значително ще улесни взаимодействието ви с него. И най-важното в темата Кундалини, както винаги, е правилното отношение.

Кундалини е вътрешна и външна!

Продължение на част 1: КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 2) 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе