Устни за целуване: ето как да ги постигнеш със съвети от топ гримьори

Красота

Устни за целуване: ето как да ги постигнеш със съвети от топ гримьори

 

 

Понякога в забързаното ни ежедневие не ни остава време да се гримираме и освежим и в повечето случаи много от нас посягат към червилото. Да! Малката гилза с кремообразен цвят има вълшебното свойство веднага да ни придаде свежест и да повдигне настроението ни. Но, съгласете се, има жени, чиито устни изглеждат винаги съблазнително – подчертани с точното червило. В тази статия ще ви разкрием няколко трика, използвани от топ гримьорите от цял свят, благодарение на които ще се научите как да подчертавате устните си съобразно тяхната естествена форма.

Има много видове устни и всички те имат огромен потенциал. Тайната е да се гримират правилно, за да се постигне баланс или да се подчертаят силните страни. Разберете как да го направите.

 

Знаете ли, че по време на криза продажбите на червила скачат до небето? Може да го приемете на шега, но това е доказан факт. Доказано е, че оцветяването на устните ви – особено в червените нюанси – повдига настроението ви и повишава самочувствието ви. Затова в трудни моменти вадим любимото си червило, за да покажем впечатляващи, красиви и сочни устни. Ако все още не сте го пробвали, трябва. Когато сте паднали духом или просто сте в лошо настроение, опитайте да подчертаете устните си. Няма какво да губите и чудото може да се случи. Единственото, което трябва да имате предвид, че не всички усти са еднакви. Има много видове устни и трябва да знаете как да нарисувате вашите, за да разкриете пълния им потенциал за да ги превърнете в оръжие за съблазняване .

 

КАКВИ СА ВИДОВЕТЕ УСТНИ?

Първото нещо, което трябва да направите, е „диагностика“ на устните си . Погледнете се в огледалото и разгледайте устните си много внимателно. Не става дума за отстраняване на дефекти от тях, а за това да знаем как трябва да извлекат максимума от тях . Това са най-често срещаните видове:

 

Тънки устни

Фини устни

Дебела горна устна

Дебела долна устна

Устни с еднаква дебелина отгоре и отдолу

Увиснали устни

Устни с маркиран лък на купидон

Недефинирани устни

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ГРИМИРАТЕ СПОРЕД ВАШИЯ ТИП УСТНИ?

След като определите какъв е вашият тип устни, трябва да пристъпите към тяхното гримиране. Има  грешки в грима, които трябва да избягвате, за  да сте безупречни. Ето какво трябва да направите, за да извлечете максимума от тях:

 

ВИДОВЕ УСТНИ: ПЪЛНИ

пълни устни

Ако имате плътни и месести устни, избягвайте да използвате контурна линия по конвенционалния начин. Ако ги очертавате с молив, това ще им придаде още повече обем на и е напълно възможно да постигнете обратния ефект – този на прекаляването.

Ако искате да подобрите визуално устните си, нанесете малко коректор около контура и го разнесете добре, за да се слее с тена на кожата ви . След това използвайте молив, за да оцветите вътрешността на устните си. Оставете най-външната зона без грим. „Намалете“ обема им, като сложите червило няколко милиметра по-навътре. По този начин те ще изглеждат по-малки. За финал нанесете матово червило, което не е твърде тъмно. Нанасянето на блясък или ярък цвят ще постигне точно обратния ефект.

 

ВИДОВЕ УСТНИ: ТЪНКИ

тънки устни

Ако имате тънки и много тънки устни , можете лесно да ги направите да изглеждат по-големи. Как? Нанесете коректор върху устните си, за да ги изтриете и преначертаете. Очертайте ръба на устните си с дебела линия , но се опитвайте да я направите естествена. След това попълнете устните си с избраното от вас червило.

Също така в този случай не е добра идея да се използват до много интензивни цветове. Устните биха изпъкнали много и ще се забележи, че са малки. Най-добре е да използвате коралови, розови, прасковени и червени тонове.

Един трик: с цвят, различен от този, който ще използвате, нарисувайте вертикални линии в центъра на долната устна. Те визуално ще удебеляват устата ви.

 

ТИПОВЕ УСТНИ: ПО-ДЕБЕЛА ГОРНА УСТНА

Дебела горна

Ако горната ви устна е по-дебела от долната, изберете силни цветове. Червено, гранат, лилави нюанси и фуксия ще бъдат вашите големи съюзници. Ако искате да балансирате устните си и да увеличите долната, можете да я очертаете леко отвън . Има няколко трика за оформяне, които могат да ви дадат много свобода да експериментирате.

 

ВИДОВЕ УСТНИ: ПО-ТЪНКА ГОРНА УСТНА

тънка горна

Ако имате по-дебела долна устна от горната и искате разликата да не се оценява много, можете да подсилите горната част с помощта на молив за очертаване. Друг съвет е да нанесете малко хайлайтър точно върху извивката на горната устна – т.нар. „лък на купидон“, за да го подчертаете.

Меките тонове ще са тези, които ви подхождат най-много, като нюд и прасковените са големите фаворити

ТИПОВЕ УСТНИ: НОРМАЛНИ

нормални устни

Ако имате “нормални” устни (с горе-долу еднаква дебелина и обем отгоре и отдолу) имате късмет. Те са най-лесни за гримиране. Можете да играете с различни нюанси на основния цвят на червилото ви, ако искате да подчертаете горната или долната част. Ограниченията с цвета ще бъдат зададени от кожата ви , която ще маркира тоновете, които ви подхождат най-добре.

 

ВИДОВЕ УСТНИ: ОТПУСНАТИ

отпуснати устни

Ако имате отпуснати устни (под формата на обърната дъга) можете да ги подсилите, като ги очертаете с мек тон и след това ги оцветите, за да им придадете повече обем. След като ги очертаете добре, червените нюанси ще бъдат безпогрешен залог.

 

ТИПОВЕ УСТНИ: МАРКИРАН ЛЪК НА КУПИДОН

с лък на купидон

Ако имате устни с много подчертан лък на купидон и във формата на сърце, имате две възможности: да засилите този ефект или, напротив, да намалите изпъкналостта. Как можете да го направите? Отново вашият съюзник ще бъде моливът за устни. Можете да изберете да закръглите лъка на купидон или да подобрите заострените му линии . Червеното ще ви помогне да подобрите този тип устни.

 

ТИПОВЕ УСТНИ: НЕОПРЕДЕЛЕН ЛЪК НА КУПИДОН

без лък на купидон

Ако имате устни с недефиниран лък на купидон , гладки, с непрекъсната форма, можете да „начертаете“ малка дъга с помощта на молива за устни. Разбира се, направете го по фин начин. Ако прекалите, може да е много изкуствено . В допълнение, тези устни са склонни да бъдат много привлекателни, въпреки че нямат твърде много форма.

 

КОИ СА ПЕРФЕКТНИТЕ УСТНИ?

Въпреки че много хора отиват при естетичните центрове в търсене на по-пълни устни , истината е, че каноните на класическата красота посочват, че перфектните устни не са нито прекалено големи и месести, нито изключително тънки. Перфектната уста е тази, в която долната устна е два пъти по-дебела от горната и трябва да заема 10% от долната трета на лицето.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ РУСКИТЕ УСТНИ?

Независимо от това какво установяват каноните на класическата красота, истината е, че преобладават „руските устни“. Това е името на обемните устни, които имат някои рускини като Ирина Шейк.

Все повече жени отиват в клиниката в търсене на този резултат, който се постига чрез инжектиране на филъри с хиалуронова киселина . По-конкретно, тази техника се опитва да придаде повече обем на горната устна, но без да я издава прекалено напред. Тайната е филърът да се постави точно в центъра на устната, за да я напълни и да я направи по-пълна и по-чувствена.

 

Но внимавайте! Важно е да се оставите в добри ръце. При неправилно изпълнение на протокола съществува риск от ефекта на “патешка уста”, който нарушава хармонията на лицето и не е никак ласкав.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap